mereu urmaresc la Discovery o emisiune pentru unii bizara prezentata de Andrew Zimmern,chef si autor a mai multor carti de bucate,despre diferite feluri de mincare destul de ciudate ,unele familiare altele sunt feluri ce unii nu le-ar gusta niciodata.fiind o persoana careia ii place mincarea fara a ma teme de a gusta ceva nou ,nu pot zice ca nu e bun pina nu gust.
tema emisiunii de azi era despre alimentatia copiilor din diferse locuri si disponibilitatea acestora de a incerca lucruri noi.
gusturile culinare ale copiilor sunt de fapt reflectia gustului parintilor si de multe ori teama noastra de nou face ca nici copii nostri sa nu fie deschisi la noi gusturi.chiar daca unele mincaruri ne par ciudete ele sunt la rindul lor sursa de proteine...
unele mincaruri ni se par ciudate deoarece nu am fost niciodata nevoiti a le minca.gama produselor oferite de marketuri este mult prea larga.in alte colturi ale lumii unde mincarea este procurata strict din natura ,mincarurile noastre par ciudate la rindul lor.
de exemplu pentru copii nostri tarantula este o sursa de spaima , ptr copii din Cambogia tarantula prajita este felul preferat ptr dejun.
pina la urma totul tine de traditia fiecaruia.ceea ce e obisnuit sa manince de mic copil si din pacate la noi anumite traditii incep sa dispara ,copii nostri alegind tot mai mult mincarea fast-food.
sunt popoare unde mincarea obisnuita si chiar delicioasa o reprezinta greierii,lacustele,gindacii,viermi,carabusi si chiar singe coagulat.
de multe ori o mincare o consideram respingatoare datorita aspectului sau a consistentei fara sa ne gindim ca gustul poate fi exceptional.
era de exemplu un tip care cauta castanele stricate ,le curata si minca viermii din interior.restul castanei aruncind-o.
cred ca e foarte important sa explicam copiilor de unde vine mincarea pentru ca multe mincaruri adorate de copii cumparate din marketuri au la baza ingrediente respingatoare.
odata ce invatam sa apreciem mincarea putem invata si pe copii nostri sa faca acelasi lucru .