Inedit: 5 fructe exotice ciudate şi cum să le foloseşti

Postat de Bya Ralu in Fructe pe 5 Aug 2012, 21:40

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza
Inedit: 5 fructe exotice ciudate şi cum să le foloseşti

Fructul dragon

Cunoscut şi sub numele de pitaya, fructul dragon este produsul câtorva specii de cactus. Ca textură seamănă cu frcutul de kiwi şi se consumă crud.Nu trebuie asociat cu alimente cu gust puternic, ci mai degrabă este potrivit pentru a "curăţa cerul gurii" de aromele felului precedent (ca şi ghimbirul murat folosit lângă sushi).

Kiwano

Pepenele cu ţepi, cum mai este numit acest fruct ciudat, venit, parcă de pe altă planetă este înrudit şi cu castravetele. De obicei este folosit mai degrabă cu scop decorativ, decât pentru gustul său deosebit. Mai nou, fructul a început să fie cultivat şi în România şi se pare că are tot felul de aplicaţii medicale.  

Rambutan
Unul dintre cele mai ciudate fructe din listă, rambutanul înseamnă în limbile indonezană, malaieziană şi filipineză "păros". Interiorul se asemănă mult cu fructul lychee, alb sau translucid şi gelatinos. Este bun în salate de fructe sau pentru îngheţate exotice.
Mangustan Unul dintre cele mai gustoase fructe din listă, mangustanul are o perioadă foarte scurtă de culegere, de aceea ar trebui să profitaţi de sezon dacă vizitaţi Thailanda între lunile mai şi septembrie.
Mâna lui Buddha

Cunoscut şi ca "lămâia cu degete", acest fruct cudat este înrudit cu citricele. Partea albă şi groasă este foarte bună confiată, dar şi sub formă de lichior. Ca şi alte citrice, Mâna lui Buddha este mai degrabă acru şi preţuit, în general, pentru uleiurile esenţiale pe care le conţine.


Comentarii (8)

10.08.2012, 00:38

10.08.2012, 10:24

13.08.2012, 17:58

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro