Lumea ceaiului- Ceaiul Albastru

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 14 Ian 2013, 12:45

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

 

Ceaiul albastru nu este altceva decât oolong, un hibrid de ceai, între cel verde şi cel negru în ceea ce priveşte gradul de fermentare, fiind un ceai semi‑ fermentat. Numele ar însemna, în traducere, (Long) Dragonul (Oo/ Wo) negru conform unor legende din timpuri imemoriabile.

Istoria ceaiului albastru începe din dinastia Tang (618-907), fiind primul ceai ce a fost oferit drept tribut, începând cu dinastia Song (960-1279).

Ceaiurile Oolong devin din ce în ce mai cunoscute şi mai apreciate, mai ales pentru femei, deoarece substanţele conţinute de acest tip de ceai favorizează drenajul limfatic şi arderea grăsimilor. Există pe piaţă mix de oolong cu ceai verde japonez Sencha şi pu-erh special pentru cei care doresc că piardă în greutate.

Desigur că ceaiul Oolong conține și cofeină, tanin, vitamine și minerale, însă cel mai important lucru este faptul că acest tip de ceai conține cea mai mare cantitate de polifenoli dintre toate tipurile de ceiuri ortodoxe, fapt care îl recomandă ca un aliat de încredere împotriva îmbătrânirii premature sau a bolilor precum cancerul.

În ceea ce privește gustul acestor ceaiuri, ele pot varia de la metalic (Tie Guan Yin) până la dulce (Formosa Oolong Butterfly of Taiwan).

Un ceai Oolong bun se recunoște după miros, în primul rând, lucru deloc ușor mai ales pentru începători. Un alt indicator al calității ceaiului Oolong este forma frunzelor după infuzare. Frunzele trebuie să fie întregi și netede cu o culoare uniformă.

Oolongurile au mai multe grade de fermentare pornind de la verde și trecând prin mediu spre verde, mediu spre negru și negru.

Ceaiurile Oolong se infuzează la temperaturi pornind de la 70 de grade până la 90 în funcție de tipul de Oolong cu un timp de infuzare între 1 și 5 minute. Vasele cele mai potrivite pentru acest ceai sunt cele din porțelan sau sticlă cu volum foarte mic, deoarece ceaiul este foarte concentrat.

Cea mai renumită grădină de ceai Oolong se află în China, în Provincia Fujian. Imediat pe următorul loc se află cele din Taiwan, care se remarcă prin aroma unică, inconfundabilă, dulce.

În imagine: Dong Fang Mei Ren – Frumuseţea Orientală- Oolong negru din Taiwan (după infuzare).

Comentarii (3)

14.01.2013, 12:54

14.01.2013, 13:39

Deci e bun şi împotriva îmbătrânirii premature Dacă ştiam, îl căutam mai de demult. Acum deja sunt bătrân
Foarte bun articolul Adriana, continuator al celorlalte despre ceai. Bravo!

14.01.2013, 14:06

Mai este timp, padre. "Avem timp pentru toate. Când să avem timp pentru puţină tandreţe, murim!" Aşadar,mai este timp!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia