Lumea ceaiului- Ceaiul GABA

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 11 Feb 2013, 22:11

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Ceaiul GABA este aproape necunoscut în zonele extraasiatice și cu atât mai puțin în România, însă el este o alegere populară printre iubitorii de ceai, dar și pentru cei preocupați de produsele organice. Acesta este de fapt o categorie de ceai, nu un singur fel de ceai, însă ne vom referi la aceste tipuri de ceai ca unul singur și vom vedea imediat de ce.

Ceaiul GABA a  fost creat de experți japonezi în urmă cu mai bine de 20 de ani. El este obținut prin expunerea frunzelor de ceai la nitrogen în timpul procesului de prelucrare. Acesta poate fi găsit pe piață și sub denumirea de ceai Gabaron, însă numele cel mai popular este cel GABA.

Numele este acronimul acidului Gamma Amino Butyric care este unul dintre principalii neurotransmițători ai sistemului nervos central, rolul acestuia fiind de a împiedica supra-excitarea sistemului nervos, favorizând relaxarea. Deficitul de GABA  este asociat, în studiile de specialitate, cu numeroase afecțiuni psihice. Alte studii au arătat că acest acid joacă un rol și asupra sistemului endocrin, mai exact asupra hormonului de creștere care înregistrează valori mai ridicate pentru persoanele care își administrează suplimente de GABA. De asemnea, se pare că ceaiul GABA scade tensiunea arterial, prin decongestionarea vaselor de sânge.

Prin expunerea frunzelor de ceai verde la nitrogen, conținutul de GABA din ceai crește de la 6 miligrame la aproape 240 de milligrame pe suta de grame.

GABA nu se găsește numai în ceai, ci și în alte alimente, cum ar fi sucul de pepene care conține 150 de miligrame/ 100 de mililitri.

Ceaiul GABA poate fi obținut din ceai verde, negru sau din OOlonguri.

Gustul acestor tipuri de ceai este dulceag și foarte plăcut. Când am gustat prima data un ceai GABA obținut din ceai verde am rămas plăcut surprinsă de gustul delicious și diferit al acestuia, deși îl priveam cu teamă la început din cauza caracteristicilor sale mai puțin obișnuite.

Pentru prepararea unei ceşti de ceai GABA, vasul din care urmează să fie consumat de aduce la „temperatura de lucru”, se aşează 4 grame de ceai peste care se toară apă la 90 de grade Celsius, se acoperă şi se lasă la infuzat 3 minute. Se aplică maxim trei infuzări consecutive.

Comentarii (1)

11.02.2013, 23:02

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs