Lumea ceaiului- Ceaiul GABA

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 11 Feb 2013, 22:11

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Ceaiul GABA este aproape necunoscut în zonele extraasiatice și cu atât mai puțin în România, însă el este o alegere populară printre iubitorii de ceai, dar și pentru cei preocupați de produsele organice. Acesta este de fapt o categorie de ceai, nu un singur fel de ceai, însă ne vom referi la aceste tipuri de ceai ca unul singur și vom vedea imediat de ce.

Ceaiul GABA a  fost creat de experți japonezi în urmă cu mai bine de 20 de ani. El este obținut prin expunerea frunzelor de ceai la nitrogen în timpul procesului de prelucrare. Acesta poate fi găsit pe piață și sub denumirea de ceai Gabaron, însă numele cel mai popular este cel GABA.

Numele este acronimul acidului Gamma Amino Butyric care este unul dintre principalii neurotransmițători ai sistemului nervos central, rolul acestuia fiind de a împiedica supra-excitarea sistemului nervos, favorizând relaxarea. Deficitul de GABA  este asociat, în studiile de specialitate, cu numeroase afecțiuni psihice. Alte studii au arătat că acest acid joacă un rol și asupra sistemului endocrin, mai exact asupra hormonului de creștere care înregistrează valori mai ridicate pentru persoanele care își administrează suplimente de GABA. De asemnea, se pare că ceaiul GABA scade tensiunea arterial, prin decongestionarea vaselor de sânge.

Prin expunerea frunzelor de ceai verde la nitrogen, conținutul de GABA din ceai crește de la 6 miligrame la aproape 240 de milligrame pe suta de grame.

GABA nu se găsește numai în ceai, ci și în alte alimente, cum ar fi sucul de pepene care conține 150 de miligrame/ 100 de mililitri.

Ceaiul GABA poate fi obținut din ceai verde, negru sau din OOlonguri.

Gustul acestor tipuri de ceai este dulceag și foarte plăcut. Când am gustat prima data un ceai GABA obținut din ceai verde am rămas plăcut surprinsă de gustul delicious și diferit al acestuia, deși îl priveam cu teamă la început din cauza caracteristicilor sale mai puțin obișnuite.

Pentru prepararea unei ceşti de ceai GABA, vasul din care urmează să fie consumat de aduce la „temperatura de lucru”, se aşează 4 grame de ceai peste care se toară apă la 90 de grade Celsius, se acoperă şi se lasă la infuzat 3 minute. Se aplică maxim trei infuzări consecutive.

Comentarii (1)

11.02.2013, 23:02

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia