Peşte
Când doctorii recomandă consumul de peşte de două ori pe săptămână, cu siguranţă nu se referă la prăjeli. Modul în care este gătit este extrem de important. Cea mai nocivă combinaţie este, desigur, cea cu cartofi prăjiţi. Cu peste 130 de grame de grăsime per porţie, acest aliment este la fel de gras ca un pachet şi jumătate de unt şi asigură cantitatea de grăsimi necesară pentru trei zile.
Salate "înşelătoare"
O salată n-are ce să strice, nu-i aşa? Nutriţioniştii recomandă însă să vă gândiţi de două ori înainte de a comanda sau prepara o salată cu extra topping de şuncă, pui, sosuri, crutoane, brânză şi ouă. O salată medie, cu topping de pui, şuncă, două feluri de brânză şi ou fiert, servită cu bruschette cu usturoi, ajunge la 95 de grame de grăsime. Şi asta fără să se ia în calcul dressingul!
Burgeri
Cea mai mare problemă a burgerilor de astăzi este carnea în exces. "Monstrul" burgerilor conţine 150 g de carne, 4 felii de şuncă, 3 felii de brânză şi maioneză şi garantează 92 de grame de grăsime, echivalentul unui pachet de unt.
Shake-uri
Pline de zaharuri ascunse şi grăsimi, aceste băuturi sunt adevărate "bombe calorice". Spre exemplu, un shake de îngheţată cu ciocolată, lapte şi unt de arahide însumează aproximativ 130 de grame de grăsimi, echivalentul a 68 de felii de bacon