Feniculul poate trezi mintea si sa o faca fertila in idei .
Feniculul este cunoscut de cateva secole, fiind folosit sub forma de condiment si planta medicinala, dar la fel de bine se poate folosi ca si ingredient principal in salate, supe sau feluri principale . Are un miros si o aroma asemanatoarea anasonului deoarece fac parte din aceiasi familie de plante . Este raspandit in taoata zona meditaraneana , dar este raspandit in toata Europa .
Hildegard von Bingen in lucrarile sale spunea ,, Indiferent de modul in care este consumat, acesta aduce bucurie oamenilor, ii incalzeste in mod placut, imbunatateste sangele si digestia."
Bulbii cruzi de fenicul si frunzele se regasesc in salate sau calite ca legume, in timp ce semintele sunt folosite drept condimente pentru paine sau produse din carne. Cu aroma sa similara anasonului, feniculul are putine calorii, este bogat in vitamina C, potasiu, calciu si magneziu.
În Italia și în Grecia se mănâncă fenicul gătit la cuptor, cu ceapă, ulei sau unt, usturoi și vin alb sau ca o împlinire a pilafului, fie de spanac fie de urzici, sau împreună cu budinca de paste sau de verdețuri.
Feniculul nu se consumă mult într-o singură zi și nu se consumă pe perioade lungi.
Când cumpărați fenicul proaspăt e bine să aveți în vedere că trebuie să fie fraged, de un alb strălucitor și fără pete maronii sau galbene, să fie tare la pipăit și să miroasă a… anason.
Bulbii mai mici sunt mai fragezi.
Semintele se pastreaza intrun borcan de sticla inchis ermetic si ferit de lumina
PS -poza este e pe situl :infocase si gradini, iar articolul este o combinatie de informatii de pe mai multe situri