E vremea lor, a sucurilor, freshurilor si smoothie-urilor!

Postat de adnia in Vegan/Raw vegan pe 15 Iun 2013, 09:26

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

A venit vara... si ce e mai bun si mai atragator decat un suc/fresh/smoothie proaspat si plin de beneficii pt. sanatate? Combinatiile sunt nenumarate, la fel ca si gusturile, dar daca sunteti in pana de idei, va las aici cateva!

Idei si diferite combinatii pt. smoothie si sucuri de fructe si legume

 Sucuri

1.       Racoritor--2 mere, ½ lamaie, 1 castravete mic (sau ¼ castravete fabio), 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm), 1 tija telina apoi (sau ¼ radacina telina)

2.      Racoritor—1 ananas, 1 portocala, 1 sfecla rosie medie

3.       Tonic, fresh--1 grapefruit, 1 ananas, 2 morcovi, 1 mar, 4-5 capsuni

4.       Racoritor--2 mere, 2 morcovi, 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm), ½ sfecla rosie, ½ lamaie

5.       Racoritor--Morcov, mere, macris, patrunjel, frunze de morcov

6.       Salata lichida-- Rosii, ardei gras, castravete, telina, condimente (chilli, putina sare neiodata, piper)

7.      Tonic pt. frumusetea pielii—2 portocale, 1 castravete mic (sau ¼ castravete Fabio), 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm)

8.      Suc pt. detoxifiere—2 morcovi,2  mere,1  castravete, 1 dovlecel

9.      Suc pt. detoxifiere—mere, patrunjel, menta, lamaie, miere (optional), spanac

10.  Suc pt. detoxifiere—mere, urzica (cateva frunze), papadie (cateva frunze), spanac, menta

11.   Suc pt. marirea aportului de calciu—mere, morcov, broccoli, patrunjel, lamaie, putina miere (optional)

Atentionari speciale:

-sucurile de fructe si legume se consuma proaspete ( se pot pastra totusi la frigider 2 ore in recipiente de sticla inchise ermetic)

-sucurile se dilueaza cu putina apa, altfel sunt prea concentrate

-sucurile nu se consuma cu mancare, in caz contrar apare disconfortul digestiv

-sucurile se beau cel mai bine la temperatura camerei, evitandu-se astfel o supraincarcare a procesului de digestie

-in cazul sucurilor preparate cu frunze verzi, este bine sa introducem intai frunzele in storcator, iar apoi radacinoasele si fructele, pt. a favoriza stoarcerea lor cat mai bine

Smoothie

1.      ½ grapefruit,  1 mana de visine, 4-5 capsuni, 1 iaurt natural

2.      Green smoothie: 1 banana, 2 fire menta, 3 frunze papadie, 3 frunze salata verde, o mana de spanac, apa

3.       Green smoothie: ½ avocado bine copt, zeama la ½ lamaie, 1-2 linguri miere, menta, spanac, 1 pahar apa

4.      Green smoothie: ½ avocado bine copt, zeama la ½ lamaie, 1-2 linguri miere, 3 frunze papadie,1 fir menta 1 pahar apa

5.      Green smoothie: 1 banana, spanac, salata verde, 1 fir urzica, 1 castravete mic, 1 pahar apa, miere (optional)

6.      Green smoothie: 2 mere, spanac, zeama de lamaie, miere, boabe de strugure alb, 1 pahar apa

7.      Red Velvet smoothie: 1 mana fructe goji hidratate, 1 banana, ½ sfecla rosie, 1 pahar apa

8.      Green smoothie: ½ mar, 1 banana, frunze de morcov, macris, menta, 1 pahar apa

9.      Smoothie de pepene galben: pepene galben, gheata

10.  Smoothie rece de fructe: 1 banana, 1 piersica, 1 caise, frunze de menta, apa, gheata

Atentionari speciale:

-smoothie se prepara cu apa, lapte sau iaurt (uneori si cu inghetata, dar acestea sunt doar pur racoritoare, nu se recomanda in diete)

- pt. cremozitate, se adauga banana sau avovado in compozitie

-pt. un efect racoritor, se pot pune fructe congelate, sau cuburi de gheata

- atat in cazul sucurilor, cat si a bauturilor smoothie, se recomanda amestecarea a max. 5 ingrediente (altfel, corpul nu le mai asimileaza pe celelalte) si se tine cont de combinarea fructelor (acre, acrisoare, dulci: combinarea se face din cate 2 grupe alatura, niciodata din extreme; de exemplu combinam acru cu acrisor..nu cu dulce, iar dulce se combina cu acrisor, nu cu acru. Acest lucru se datoreaza timpilor diferiti de fermentatie in aparatul digestiv).

Observatii:

Retetele de mai sus sunt pur orientative: puteti sa le adaptati propriilor gusturi si ingrediente pe care le aveti la indemana; totusi, tineti cont de atentionarile de mai sus

Comentarii (3)

15.06.2013, 09:44

foarte utile aceste informatii! Multumesc mult!

15.06.2013, 10:10

foarte bune! si mie imi plac!

15.06.2013, 11:53

cu drag, Valclaudia!
Corina..si eu le ador!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia