Printre ingredientele mai cunoscute care compun aceasta pudră găsim piperuri și ardei iuți, ghimbir, chimen, scorțișoară, cuișoare, curcuma și coriandru.Atât ingredientele (inclusiv numărul lor), cât și proporțiile variază, astfel încât este destul de greu ca în rețete să se poată preciza cu exactitate cantitatea necesara din acest condiment (în unele dintre ele se face însă precizarea dacă este vorba despre curry normal sau iute).
Ce beneficii aduce curry?
- - Este utilizat in gastronomie.
- - Contine antioxidanti si compusi antiinflamatori.
- - Imbunatateste functia cognitiva.
- - Stimuleaza buna functionare a creierului.
- - Imbunatateste functiile inimii.
- - Mentine celulele tinere.
- - Previne pierderea memoriei.
- - Lupta impotriva formarii celulelor canceroase.
- - Activeaza circulatia sangvina.
Curry este strâns legat de orez. De asemenea, se asezonează cu curry mâncărurile cu carne, peşte şi legume.