Astazi-Curry

Postat de papabundetot in Cu de toate pe 18 Iun 2013, 10:51

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Pentru ca tot este un condiment care se regaseste in mai toate retetele mele,ma gandeam sa va si spun cate ceva despre el,de ce il folosesc atat de des si ce beneficii aduce.

In primul rand este foarte gustos (cu asta cred ca putem fi cu totii de acord) da o savoare deosebita mancarurilor noastre si de asta ne place…. Dincolo de gust insa, curry ne ajuta si la sanatate substantele continute de acest condiment actioneaza direct asupra celulelor mentinandu-le tinere si prevenind producerea anormala de proteine. Folosit inca din Antichitate de catre vraci pentru tratarea diferitelor afectiuni, curry este eficient in tratarea artritei.De asemenea are si beneficii asupra sistemului nostru nervos,previne pierderea memoriei si lupta impotriva formarii celulelor canceroase.Se spune ca persoanele care consuma periodic sosuri de curry sunt mai putin expuse la aparitia maladiei Alzheimer.

Acestea fiind spune…ce sa zic…sa-i dam cu curry cat mai mult ca nu ne face decat bine :)

Comentarii (3)

18.06.2013, 19:04

18.06.2013, 23:32

Curry nu este un condiment, ci un amestec de condimente. A fost facut de englezii care se intorceau din colonii si care vroiau sa faca in Marea Britanie mancare cu gust de India. Curry vine de la mancarea cu acelasi nume care e intalnita in toata Asia (curry de pui, curry cu creveti, etc). Exista si un copac de curry, ale carui frunze sunt folosite in mancare.
Gustul din amestecul pe care il cumperi de la magazin este dat printre altele de coriandru si scortisoara, iar culoarea galbena de turmeric.
Daca iti place gustul acesta de "curry", te sfatuiesc sa iti cumperi toate condimentele (care se gasesc destul de simplu la magazinele online) si sa-ti faci amestecul in casa. O sa vezi ce deosebire imensa este intre ce ai facut tu si amestecurile cumparate.

19.06.2013, 06:20

Brandusa,curry pe care eu il folosesc este adus de prietena mea care traieste in Malaezia si ma aprovizioneaza in fiecare an..e cel mai bun crede-ma

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola