Top 15 condimente care nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta: Beneficii si utilizari
Postat de: Retete_gustoase in CondimenteScortisoara - Condimentul ideal pentru deserturi si beneficiile pe care le aduce organismului
Postat de: Bucataras in CondimenteAbuzul de condimente
Postat de: RODIMUR in CondimenteMă gândesc de mult timp să scriu acest articol, pentru că mă deranjează abuzul de condimente, care nu numai că face să dispară gustul natural al ingredientelor principale și...Citeste continuarea
Cardamom
Postat de: andaoana in CondimentePoate va intereseaza. Am incercat sa conturez cateva idei scurte .Citeste continuarea
Turmericul in mancare: intrebuintari in bucatarie
Postat de: Cristi_Roman in CondimenteRelatia mea cu turmericul este una relativ noua: am inceput sa-l consum cu buna stiinta doar incepand cu primavara anului 2009, deci de mai bine de 5 ani. Pana atunci, doar indirect, ca majoritatea...Citeste continuarea
Susanul si beneficiile lui
Postat de: ella87 in CondimenteCu ajutorul susanului, Ali-Baba deschidea in poveste usile dupa care se aflau comori("sezam" este denumirea susanului in limba araba).Citeste continuarea
Esenta pentru prajituri- o mare minciuna cu arome
Postat de: privatelaura in CondimenteAm citit de curand (din nefericire) ingredientele continute intr-o sticluta cu esenta de prajituri, fie ea de vanilie, de lamaie sau de rom! Incredibil, dar nu am gasit ingredientul care da...Citeste continuarea
Abuzul de sare in alimentatie
Postat de: gurita_ta2005 in CondimenteNu putem vorbi despre excesul de sare in alimentatie fara a-l asocia cu hipertensiunea arteriala, boala care afecteaza in prezent peste 20% din populatia adulta. Asocierea dintre acestea nu este...Citeste continuarea
Busuiocul Planta magica a romanilor
Postat de: gurita_ta2005 in CondimenteBusuiocul este o planta originara din India, cunoscuta si folosita inca din urma cu trei milenii si care s-a bucurat de o raspandire rapida in toata lumea. La indieni, despre busuioc se spune ca...Citeste continuarea
Degustare de condimente
Postat de: radu_popovici in CondimenteVă invit miercuri 21 martie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piaţa Amzei nr. 10-22, sector 1, Bucureşti, la o degustare de condimente. Cei care au mai fost la...Citeste continuarea
BUSUIOCUL-Planta magica a romanilor
Postat de: ionela2682 in CondimenteDe ceva vreme am inceput sa plantez plante aromatice in ghivece :busuioc,cimbru,patrunjel....imi place sa le folosesc dar si sa le privesc pur si simplu in ghivece..Iata ce am descoperit despre...Citeste continuarea
Esentele vs. extractele in gatitul nostru zilnic. Caz particular – vanilia
Postat de: Cristi_Roman in CondimenteTeorema 1: Imi place mult sa ma uit la ingredientele folosite de oamenii care gatesc, atunci cand citesc retetele lor. Teorema 2: Sunt destul de preocupat de dorinta de a inlocui cat mai multe...Citeste continuarea
Comoara ascunsa din bucatarie: condimentele
Postat de: SanatateAcasa in CondimenteSe stie ca bucataria reprezinta templul de “odihna si relaxare” al bucatarului. Aici isi gasesc salasul alimente care mai de care mai aspectuoase, gustoase, preparate culinare, ce inghesuie...Citeste continuarea
Chimenul-condimentul cu proprietati curative
Postat de: gurita_ta2005 in CondimenteChimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui. Pe vremuri, din chimen se producea si o bauturaspirtoasa, pe care o consumau...Citeste continuarea
Tamarindul
Postat de: mitinita in CondimenteTamarindul este fructul copacului cu acelasi nume.Citeste continuarea
Semintele de susan
Postat de: mitinita in CondimenteSusanul este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei.Citeste continuarea
Schinduful
Postat de: mitinita in CondimenteEste cunoscut mai ales ca fiind un ingredient folosit la halva.Citeste continuarea
Mix de condimente pentru vin fiert
Postat de: Retetegg in CondimenteCui nu-i place oare vinul fiert, aromat si tare placut in zilele friguroase?! Noua ne place mult si m-am gandit sa-mi pregatesc singura mix-ul de condimente pt fierbere (e bun si cel la plic, dar...Citeste continuarea