Mirodenii....mirodenii...PIPERUL

Postat de claudiaO in Condimente pe 31 Ian 2014, 10:37

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

  Piperul....nelipsit in majoritatea mancarurilor are multe sortimente;mai jos va prezint vreo 8 dintre ele...
Si unde mai pui ca este si foarte eficient pentru organismul nostru: bun pentru stomac, bun pentru slabit, bun pentru piele,bun contra racelii si tusei,bun antioxidant, bun detoxifiant.. .

Piperul negru        

Boabele culese necoapte ale piperului veritabil (piper nigrum). Cand se culeg au o culoare verde spre galben-portocaliu, dupa care sunt tinute la soare sa se usuce si devin maro inchis pana la negru.

Piperul alb

Boabele rosiatice - culese dupa ce s-au copt - ale piperului negru (veritabil). Pielita rosie se cojeste si boabele albe sunt puse la uscat. Datorita maturizarii, gustul lui este putin mai aromat decat cel al piperului negru.

Piperul citronat

Un amestec de mirodenii, compus din piper alb sau negru si coaja sau aroma de lamaie.

Boabele de piper roz

Fructele unei plante numite scumpie. Au un gust aromat, care seamana putin cu cel al boabelor de ienupar, uneori chiar parfumat.

Piperul de Cayenne Nu este piper, ci ardei iute macinat. Are un gust usor de fum, putin amarui.

Piperul Kubeben

Iute, amar si usor lemnos. Boabele sunt ceva mai mari decat ale piperului negru si zbarcite. Este folosit foarte mult in bucataria nord-africana.

Piperul Szechuan

Are gust acrisor, de lamaie. Este folosit mai ales la mancarurile asiatice. Boabele au oarecum forma de stea, iar deosebit la ele este faptul ca lasa in gura un gust sec si de aceea nu trebuie consumat in cantitati mari.

Piperul verde

Boabele necoapte ale piperului negru, care au un gust ceva mai bland. Se gaseste mai ales conservat sau uscat, uneori chiar gata macinat.  

 

Sursa: http://www.formula-as.ro

Sursa foto: http://www.cugetliber.ro/stiri-diverse-la-ce-ne-ajuta-piperul-192436  

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola