Schinduful
Postat de: mitinita in CondimenteEste cunoscut mai ales ca fiind un ingredient folosit la halva.Citeste continuarea
Mix de condimente pentru vin fiert
Postat de: Retetegg in CondimenteCui nu-i place oare vinul fiert, aromat si tare placut in zilele friguroase?! Noua ne place mult si m-am gandit sa-mi pregatesc singura mix-ul de condimente pt fierbere (e bun si cel la plic, dar...Citeste continuarea
Cateva lucruri despre menta
Postat de: Adinuta in CondimenteGrecii credeau ca menta ii poate ajuta pe cei care au probleme cu vocea, ca poate trata sughitul si durerile de cap. Ea este folosita in numeroase tari in scopuri medicinale, pentru a oferi un somn...Citeste continuarea
5 condimente esentiale pentru mancare
Postat de: ellamaria in CondimenteO mancare gustoasa este o mancare in care punem si condimente nu doar sare si piper. O combinatie de cinci ingrediente chinezesti pot da mancarii tale un gust aparte.Citeste continuarea
Anasonul
Postat de: mitinita in CondimenteAnasonul se prezinta sub forma de seminte ovale, aromate si sunt printre cele mai cunoscute mirodenii din toate timpurile. Se foloseste la fabricarea bauturii grecesti ouzo .Citeste continuarea
Ienibaharul
Postat de: mitinita in CondimenteIenibaharul e o mirodenie cu un gust intreit: scortisoara, nucsoara si cuisoara.Citeste continuarea
Nucsoara
Postat de: mitinita in CondimenteNucsoara este folosita pentru a da gust oricarui desert, de la inghetata la biscuiti, dar puteti sa o folositi cu incredere si la sosuri sau fripturi. Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu...Citeste continuarea
Cum potrivim condimentele cu preparatele noastre preferate.
Postat de: Ionutza in CondimentePentru rezultate de exceptie la gatit, este bine sa invatam ce condimente merg mai bine cu produsele care urmeaza sa fie gatite ca fel principal la masa, in acest mod noi avand la indemana...Citeste continuarea
Tapioca
Postat de: mitinita in CondimenteSe obtine din radacina de cassava si este folosit mai ales la deserturi.Citeste continuarea
Uleiul de susan
Postat de: mitinita in CondimenteUleiul de susan se produce prin presarea la rece a semintelor de susan si se poate folosi la foarte multe retete,mai ales la cele asiatice.Citeste continuarea
Wasabi
Postat de: mitinita in CondimenteEste condimentul verde care se adauga la sushi, cunoscut si drept "hreanul japonez"Citeste continuarea
Nori - Alge pentru sushi
Postat de: mitinita in CondimenteCe sunt nori? Sunt foile uscate din alge care se folosesc la impaturirea sushi -urilor si care ii dau gustul aparte. Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine....Citeste continuarea
Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate
Postat de: Adinuta in CondimenteGhimbirul este unul dintre cele mai rafinate condimente ce pot da o cu totul alta nota unei retete banale. Cald insa plin de prospetime, versatil dar distinct, dulceag, dar usor picant, merge de...Citeste continuarea
Oregano in bucatarie
Postat de: Adinuta in CondimenteOregano este un condiment culinar foarte important, fiind raspandit in bucatariile din tari precum Turcia, Palestina, Siria, Grecia, Portugalia, Spania, America Latina si Italia. Aceasta planta...Citeste continuarea
Gust si sanatate: afla care sunt cele mai benefice condimente!
Postat de: Adinuta in CondimenteCrezi ca strica sa gatesti si sanatos, nu doar gustos? Fie ca esti un fan al condimentelor, fie ca de-abia acum descoperi aceasta pasiune, e bine sa stii ca nu toate condimentele sunt sanatoase sau...Citeste continuarea
Ce condimente sa folosesti pentru a avea o dispozitie buna
Postat de: Adinuta in CondimenteDaca te gandesti cum sa faci ca mancarurile tale sa fie mai savuroase, uita de banala combinatie de sare si piper, ci aventureaza-te si adauga cateva condimente, care pe langa gustul exotic, au si...Citeste continuarea
Ierburi aromate si condimente: cum putem da savoare retetelor
Postat de: Adinuta in CondimenteCe ne-am face fara sare si piper cand ne-am obisnuit ca orice mancare savuroasa sa aiba acel plus de aroma oferit de condimente? Insa secretul unei retete reusite nu consta doar in folosirea lor,...Citeste continuarea
De ce sunt condimentele din ce in ce mai scumpe?
Postat de: Adinuta in CondimenteCondimenle: iubite in bucatarie, ele pot da savoare oricarei retete banale. Iar daca sofranul este cunoscut a fi drept cel mai scump condiment, celelalte par a vrea sa il intreaca din urma. De la...Citeste continuarea
"Dulce-de-iute": un condiment extrem de versatil
Postat de: radu_popovici in CondimentePentru cei pasionaţi de bucătărie, condimentele folosite corect dau gust şi aromă vieţii. M-aş încumeta să afirm că, în condiţiile în care marea noastră majoritate se aprovizionează...Citeste continuarea
Ce fac condimentele pentru sanatate!
Postat de: RuxyRux in CondimenteIn aceasta emisiune medicala putem afla secretele condimentelor pentru o sanatate optima...merita urmarita!Citeste continuarea
Condimentează-ţi viaţa
Postat de: sufletista in CondimenteIerburile aromate și condimentele nu doar adaugă gust, ci explodează de savoare. Îţi dezvăluim cum poţi adăuga un strop de sănătate fiecărei mese.Citeste continuarea
Verdeturi pentru iarna
Postat de: Ina in CondimenteDesi nu este o reteta propriuzisa, tin sa dezvalui metoda mea de conservare a verdeturilor, in ideea de a convinge ca este o metoda ce nu da gres .Citeste continuarea
Tarhonul
Postat de: lili in CondimenteEu deja am taiat tarhonul....dar iata ce am citit despre el:Citeste continuarea
Baharat turcesc
Postat de: mitinita in CondimenteUn amestec interesant de condimente,folosit la condimentarea carnii de miel,peste,pui,vita si a supelor. In Orientul Mijlociu, sunt intalnite mai multe feluri de baharat. Mai multe informatii...Citeste continuarea
Barbecue Rub (eu ii zic crusta barbecue pt gratar)
Postat de: aziz in CondimenteScortisoara protejeaza sistemul nervos
Postat de: Bunica in CondimenteAm gasit in revista "Taifasuri "un articol despre scortisoara si m-am gandit ca....poate cineva este interesat de acest condiment renumit, are si calitati recunoscute de remediu naturist.Citeste continuarea
Esenta de citrice
Postat de: mitinita in CondimenteStiati ca esenta de lamaie sau portocale se poate face si acasa? Foarte usor si cu o aroma foarte puternica. Unde mai pui ca nu trebuie sa iti bati capul cu termenul de valabilitate. Puteti folosi...Citeste continuarea
Kammun-Cumin-Chimion
Postat de: aziz in CondimenteVa povestesc astazi despre chimion o samanta foarte des confundata cu chimenul si acest lucru se intimpla in mai multe locuri in lume nu doar in Romania.De exemplu in India.Chimionul-Cuminum...Citeste continuarea