Chimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui. Pe vremuri, din chimen se producea si o bauturaspirtoasa, pe care o consumau pentru a se incalzi si a-si pune sangele in circulatie vizitiii, care asteptau in locul de deasupra trasurii, in ger si zapada, trecatori si posibili clienti.
Chimenul creste in natura, pe campii, insa este mai bine sa fie cultivat chiar de noi sau procurat de la magazinele de specialitate, daca dorim sa-l folosim drept condiment in bucatarie.
In caz de uz medicinal, chimenul este cultivat intr-un mod profesional pe terenuri aflate in permanenta supraveghere a specialistilor. Chimenul negru provine din Egipt si din Turcia, iar fructele coapte si semintele sunt recoltate in mijlocul verii.
Efectele curative ale chimenului ajuta impotriva urmatoarelor afectiuni:
- aerofagiei
- respiratie urat mirositoare
- dureri de stomac
- probleme cu ficatul si cu fierea
- dureri de dinti, urechi si de cap