anisoara

1

Bucataras
incepator

Chisinau

Bucataras din 24.01.2009

RETETE146
PRIETENI52
Retete

Clatite impaturite cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 25 Sep 2010

  Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute.  Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu gauri mai mari. Ciupercile se prajesc cu ceapa timp de 4-5 minute . se condimenteaza si se adauga...

Caramela din banane

In Dulciuri la 24 Sep 2010

In tigaie se adauga untul si zaharul si se pune la un foc mijlociu. Continutul se amesteca intruna cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga dulceata si bananele faramitate cu o furculita . Se fierbe timp de 4 minute , mereu amestecand in tigaie pana bananele se omogenizeaza cu...

Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane

In Torturi la 24 Sep 2010

Se prepara clatitele dupa reteta DE PREPARE A CLATITELOR    PAS CU PAS . Se topeste untul . Se curata merele de coaja lor  si se taie in jumatati. Bostanul se curata de coaja si se da prin razatoare. In momentul cand incepeti asamblarea tortului , se aprinde cuptorul la...

Pestisori marinati,(1) in conditii de casa

In Peste la 24 Sep 2010

Pestele marunt se alege si se cumpara in stare proaspata cu o pielita neteda , cu un luciu natural. Se curata pestisorii de cap si maruntaie. Se spala sub apa curgatoare , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie.  Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se...

Adjica picanta (3)

In Conserve la 16 Sep 2010

Ardeii si buruienele se spala , se  se curata de codite .. Usturoiul  se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-um vas mai larg...

Adjica abhaziana (2)

In Conserve la 15 Sep 2010

Se lucreaza cu mainele imbracate in manusi , deoarece o sa va usture foarte mult mainele. Se inlatura sémintele si coditele la ardei. Usturoiul se curata. Totul se toaca la masina de tocat sau se mixeaza bine in blender. Se adauga celelalte condimente si sare si se mai toaca inca odata....

Adjica simpla (1)

In Conserve la 15 Sep 2010

Rosiile se aleg mai carnoase si cu mai putin suc . Rosiile  si gogosarii se spala  , se curata de seminte , se taie in felii si se toaca la masina de tocat sau in blender. Ceapa se taie in cuburele si se prajeste -putin rumenita. Ceapa prajita se toarna peste legumele tocate si se...

Gogosari marinati , umpluti cu legume

In Conserve la 14 Sep 2010

Voi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri. Pentru aceasta reteta se alege 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700 gr.de morcov si 400 gr de ceapa. Ceapa se taie cuburele, iar morcoviul se da prin razatoare. Totul se...

Pastrarea strugurilor pentru sezonul rece

In Conserve la 13 Sep 2010

Pentru aceasta avem nevoie de poama.- struguri  din soiuri cu coaja tare , soiuri de masa si mere , care se pastreaza pana in primavara . In popor la aceste mere li se spune - botul iepurelui sau Simerenco. Sau se mai folosesc merele cu coaja tare de culoare verde . Nu-mi aduc aminte...

Mancarica (1) -chiftelute festive

In Porc la 13 Sep 2010

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor chiftelute  este deosebit pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata de-a gata tocata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata...

Prune uscate pentru masa festiva

In Dulciuri la 5 Sep 2010

Prunele se spala bine  si se pun intr-un vas adanc.  Se toarna apa fierbinte peste ele  . Ele se inmoaie max in 15-20 de minute. Dar e necesar,  sa urmariti dupa ele- la fiecare 5 minute se  scoate o pruna si se probeaza , daca s-a inmuiat bine si se poate scoate...

Tort "Oda Rozei"

In Torturi la 30 Aug 2010

Preparea blatului: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se vor topi zaharul. Ciocolata se topeste cu laptele in microunde la o temperatura mica -30 secunde , se amesteca foarte  bine , pana se topeste ciocolata si se adauga la galbenusuri. Se mixeaza  totul...

Gaina umpluta cu clatite

In Pui la 27 Aug 2010

Prima etapa:  Pentru aceasta receta e necesar sa cumparati o gaina sau un cucos  mare. Gaina se curata de pene mici , se parlesc tot perisorii pe toate partile si se spala foarte minutios.  Cu un cutit bine ascutit  se taie pelita ,atent, pe lungimea  cosului pieptului....

Desert "Ciocolata&Ciocolata"

In Dulciuri la 26 Aug 2010

Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fiarta, rece intr-un pahar. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa , de culoare alba.  Aparte, se incalzeste laptele si se dizolva cu cafeaua , sau 2 pliculete de capuccino. ( eu am preparat cu cappuccino)....

Antricot la cuptor

In Vita la 20 Aug 2010

Se cumpara carnea de vita de pe spate si se taie dealungul ei 15-20 cm Se pregateste  carnea si se condimenteaza dupa diferite metode, dar eu voi descrie o metoda de preparare mai dietética. Se condimenteaza cu sare si piper . intr.-un vas se toarna uleiul si toate...

Sosul la aripioare

In Sosuri la 20 Aug 2010

Gustul adevarat  care vi-l propun, se obtine din ingredientele enumerate. Daca veti folosi alt fel de maioneza, sau ketchup ,veti primi alt gust. Printre altele , gustul maionezei preparate in conditii de casa  se poate folosi, pentru ca ea va da gustul adevarat a acestui sos. Toate...

Aripioare crocante marinate, cu sos

In Pui la 18 Aug 2010

Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici.  Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, inafara de usturoi. Se raceste apa.Se inlatura frunzele de...

Vanata impluta cu varza ( in varianta marinata)

In Conserve la 17 Aug 2010

Vinetele se spala si se oparesc (se fierb) timp de 5 minute –din momentul fierberii. Se scot atent pe un platou mare , se lasa putin sa se raceasca si se face o taietura intr-o parte dealungul lor si se desfac. Se aranjeaza toate vinetele cu miezul in jos si se pun sub un pres. Tava cu...

Tort "LAPTE DE PASARE" (3)

In Torturi la 16 Aug 2010

Prepararea blatului: Albusurile se bat spuma cu  zaharul sau cu zahar pudra ( mai bine) si o picatura de sare de lamaie. Aparte se amesteca faina cu cacao si vanilina. Pe urma faina cu cacaua se toarna treptat in albusurile batute . Se amesteca numai intr-o directie cu mare atentie , ca...

Salata din legume in straturi

In Conserve la 12 Aug 2010

Toate legumele se spala bine si se taie in rondele, felii sau se dau prin razatoare. 7 borcane de 1 litru  se spala bine si se oparesc . Capacele la fel se sterilizeaza. In fiecare borcan se aranjeaza in straturi  de 1- 1.5 cm inaltimea, legumele in urmatoarea ordine ( e...

Gogosari marinati cu miere de albina

In Conserve la 12 Aug 2010

Se spala gogosarii si se usuca bine. Se taie in jumatati si se curata de seminte si peduncul. Dupa preferinta se mai impart in felii mai mici. Usturoiul se curata tot. Borcanele  si capacele  se strerilizeaza si se pun cu fundul in sus pe un prosop sa se scurga bine de apa . Borcanele...

Snitzel din varza proaspata cu branza

In Mancaruri de legume la 12 Aug 2010

Se pregateste varza dupa 2 metode : 1. se aleg frunze de varza intregi ,mai  moi , mai subtiri , se pun intr-un saculet de polietilena  si se pun la congelator sa inghete.  Dupa ce se dezgheta frunzele ele devin foarte moi si se poate lucra si infasura cu ele fara nici...

Pulpe umplute sau carnaciori de casa

In Pui la 12 Aug 2010

Se dezoseaza carnea de gaina, se scoate pelita de pe carne. Se taie carnea in bucati mai mari cca 3-4 cm bucata Daca doriti sa preparati pulpe umplute, atunci  scoateti pelita de pe carne si lasati o bucatica de os , pentru ca sa-i puteti da forma pulpei , cand va fi umpluta cu umplutura...

Chiftelute cu orez

In Vita la 11 Iul 2010

Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca.  Intr-un vas mai mare se toarna  carnea tocata de vita, ouale , ceapa prajita cu tot uleiul in...

Chec de lamaie

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute.  Forma dreptunghiulara de chec se tapeteaza cu hartie  pergament, unsa cu putin ulei fara miros. Se toarna cu atentie aluatul...

Biscuitii " GOOOOOOOL !!! "

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Ouale se separa in galbenusuri si albusuri. Albusurile se pastreaza in frigider. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana vor obtine o culoare alba si se amesteca cu margarina molcuta. Se framanta cu  faina cernuta. Aluatul va fi foarte indesat. Se adauga  albusurile batute cu...

Cartofi prajiti ´ aurii

In Mancaruri de post la 9 Iul 2010

Se spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de  marimea dorita. Tigaie cu  fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca mentine  o temperatura mai inalta si constanta, se incalzeste cu mai mult ulei la o temperatura mai...

Carne de pui in saramura

In Pui la 7 Iul 2010

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins si se prajesc pe o parte si alta, cate...

Placintele impletite cu branza si stafide

In Prajituri la 7 Iul 2010

Receta preaprarii aluatului fraged si dospit o gasiti aici. pas cu pas. Voi descrie receta Pas cu pas in imagini. Sper , ca este inteleasa destul. Timpul de coacere 15 minute la tempratura de 170 C .

Ciocolata " Moldova"

In Dulciuri la 6 Iul 2010

Miezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la  foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul .   In tigiae  se pune  mierea de albina cu zaharul  si la  foc normal se...

Afisate 1 - 30 din 146 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]