O reteta simpla , foarte simpla, asa zicem toti.. Dar ce facem cu incepatorii, care vor sa cunoasca , cum se prajesc cartofii? Va urma reteta , pas cu pas.
Se spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de marimea dorita. Tigaie cu fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca mentine o temperatura mai inalta si constanta, se incalzeste cu mai mult ulei la o temperatura mai inalta. Se toarna o parte de cartofi in ea si se prajesc timp de 5-7 minute, amestecand mereu cartofii cu o lingura de lemn pana se rumenesc la un foc domol.
Cartofii prajiti se scot atent cu o lingura lata, cu gauri, din tigaie si se aranjeaza pe un servetel de hartie de bucatarie sa se imbibe uleiul din ei. Se sareaza putin cu sare mare. Se procedeaza la fel cu alta cantitate de cartofi cruzi. In cazul in care folositi ulei de masline, este de dorit sa prajiti cartofii cu un catel de usturoi , pus in uleiul incins. In acest mod dispare mirosul accentuat al uleiului.
Cartofii devin crocanti si aurii la culoare,pot fi serviti. Dupa o perioada , cartofii isi pierd gustul crocant. Se servesc la masa alaturi de o bucata de carne , facuta la gratar, de alte bucate din carne preparate la tigaie, cu diferite legume proaspete sau preparate.