Aceasta adjica se prepara prin fermentare , fara metoda de sterilizare .
Ardeii si buruienele se spala , se se curata de codite .. Usturoiul se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-um vas mai larg la gura, de sticla. Se acopera cu un tifon , si se lasa pe masa pe perioada de aproxomativ o saptamaina. In aceasta perioada continutul vasului va fierbe, se va umfla, va scadea . Din cand in cand , amestecati in el. Cand se va termina procesul de fermentare, si nu se va mai ridica , atunci se toarna prin sticle, sau borcane mai mici , si se inchide cu capacele. Se pastreaza la camara, sau in beci.
Atentie: in dependenta de gustul iute, care preferati s mancati in casa, veti adauga 2 sau mai multi ardei iuti. Insa sa stiti , ca mai putin de 2 ardei iuti mici nu se adauga. Atunci nu se va pastra la camara fara sterilizare.