publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Gem de capsuni
Se spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte. A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa...
Dulceata de caise
Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici. Intr-o cratita mare, se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca. Cand siropul este legat (la mine a fost gata...
Desert la pahar
Se prepară cafeaua şi se lasă puţin la răcit. Se rupe checul în bucăţi mai mici. În fiecare pahar, se aşază un strat de îngheţată, un strat de chec care se însiropează cu cafea, apoi câte o linguriţă de dulceaţă, din nou...
Desert inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide
Intr-o craticioara, se bat cu un tel, galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se toarna in fir subtire laptele fierbinte, batand ca sa devina spumoasa. Se pune craticioara pe baie de aburi, se adauga semintele de vanilie impreuna cu pastaia in crema acum, ori le puteti...
Desert moristi cu dulceata
Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca apoi cu zaharul, restul de apa, sarea si putina faina. Se adauga untul sau margarina (la temperatura camerei) rupta in bucatele, se adauga faina cat cuprinde, amestecand si framantand pana se obtine un aluat moale, dar bun de intins....
Desert tort de inghetata Regal
Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de aburi, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un...
Desert tort de inghetata cu alune
Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie, zeama de lamaie si un praf de...
Desert tort-Cos cu flori si zmeura
Florile de unt: Se amesteca intr-o cescuta, untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul pe o tavita in care am pus hartie de copt, se decoreaza cu un strop de sirop cu ajutorul unei...
Desert umbrelute de inghetata cu iaurt si capsuni
Spuma de capsuni: Se spala capsunile (fiecare foloseste cateva capsuni doreste, in functie de posibilitati), se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se dau de pe foc si se lasa la racit. Se bat cu mixerul sau la blender...
Desert gogosi
Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca bine. Se adauga putin ulei, framantand aluatul bine pana devine suficient de consistent, elastic si bun...
Desert tort de inghetata
Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator, cu o zi inainte. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si un praf de sare, pana devin...
Desert tort cu ciocolata si cirese
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe...
Desert foietaj-trandafirasi cu dulceata de visine
Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Se desface aluatul si se taie in dreptunghiuri. Se adauga pe o parte, dulceata de visine, dar nu prea multa, caci va curge in tava. Pe cealalta parte eu am crestat-o, apasand usor cu o forma de patiserie in forma de...
Desert prajitura Elena
Blatul: Se separa ouale si se folosesc doar galbenusurile (albusurile se pot pastra la frigider pentru alta prajitura). Se amesteca margarina cu zaharul, cu mixerul, se adauga galbenusurile unul cate unul. Apoi se adauga si laptele, cacaua, faina, praful de copt si se amesteca usor...
Desert tort Cristina
Şiragul de mărgele şi trandafirii le-am modelat cu o zi inainte, din pasta de zahăr albă şi roşie. Blatul: Se spumează albuşurile cu mixerul, cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, făina şi nuca....
Desert tort cu capsuni
Spuma de capsuni: Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se bate cu blenderul pana se face spuma. Eu am folosit 5 capsuni mari, din care am obtinut cam un...
Desert pernute cu capsuni si nuca
Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici: https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html Pregatirea pernutelor: Se preincalzeste cuptorul. Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu...
Desert prajitura Cris
Pandispanul: Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si faina si praful de copt. Se toarna putin din compozita rezultata, intr-un castronel si se amesteca cu jumatate de lingurita de cacao. Se toarna compozitia alba...
Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni
Pentru spuma de capsuni, se fierb la foc mic, cateva capsuni taiate marunt, impreuna cu putin zahar si apa, pana scade lichidul, se lasa la racit, apoi se dau la blender. Se da spuma la frigider, pana la utilizare. Se bat cu mixerul, albusurile cu un praf de sare pana se...
Desert foietaj cu branza dulce
Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar dupa gust. Se desface primul aluat si se taie in...
Desert tort Lela
Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider, pana la utilizare. Blatul: Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat,...
Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea
Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos. Jumatate de compozitie se...
Desert briose de primavara
Se preincalzeste cuptorul. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o...
Desert cozonaci cu bezea, cacao si nuca
Intr-un castronel, se farama drojdia si se amesteca bine cu o lingurita de zahar (care va activa drojdia), putin lapte caldut si putina faina. Pasta obtinuta se lasa la crescut aprox 15 minute. Intr-un vas mare, se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga restul de lapte, putina...
Desert pasca
Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu...
Desert gris cu lapte
Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca. Cand incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai amesteca un pic, in functie de gros...
Desert chec coronita
Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos. Cateva linguri din...
Desert prajitura Orion
Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe...
Desert maci cu vanilie si alune
Pandispanul: Se topeste ciocolata. Se bat cu mixerul untul cu zaharul, se adauga treptat, ouale, un praf de sare, apoi se toarna incet ciocolata un pic racita si alunele nesarate tocate marunt. Se adauga faina, cacaua si praful de copt si, de aici, se amesteca cu o spatula, astfel...
Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune
Se toaca marunt alunele nesarate. Se marunteste si ciocolata cu lapte. In ceea ce priveste alunele si ciocolata, daca doriti sa le folositi doar ca decor, este suficient cate 50 g din fiecare. Daca doriti sa lipiti fursecutele 2 cate 2, cu amestec de ciocolata si alune, veti avea nevoie...