Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Dulciuri

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 19 Iul 2017

  Se spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.  A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa...

Dulceata de caise

In Dulceata / Gem la 19 Iul 2017

  Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.  Intr-o cratita mare, se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca.  Cand siropul este legat (la mine a fost gata...

Desert la pahar

In Dulciuri la 19 Iul 2017

  Se prepară cafeaua şi se lasă puţin la răcit. Se rupe checul în bucăţi mai mici. În fiecare pahar, se aşază un strat de îngheţată, un strat de chec care se însiropează cu cafea, apoi câte o linguriţă de dulceaţă, din nou...

Desert inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide

In Dulciuri la 19 Iul 2017

   Intr-o craticioara, se bat cu un tel, galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se toarna in fir subtire laptele fierbinte, batand ca sa devina spumoasa.  Se pune craticioara pe baie de aburi, se adauga semintele de vanilie impreuna cu pastaia in crema acum, ori le puteti...

Desert moristi cu dulceata

In Dulciuri la 10 Iul 2017

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca apoi cu zaharul, restul de apa, sarea si putina faina. Se adauga untul sau margarina (la temperatura camerei) rupta in bucatele, se adauga faina cat cuprinde, amestecand si framantand pana se obtine un aluat moale, dar bun de intins....

Desert tort de inghetata Regal

In Dulciuri la 10 Iul 2017

  Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de aburi, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un...

Desert tort de inghetata cu alune

In Dulciuri la 5 Iul 2017

  Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte.  Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie, zeama de lamaie si un praf de...

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

In Torturi la 22 Iun 2017

  Florile de unt: Se amesteca intr-o cescuta, untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul pe o tavita in care am pus hartie de copt, se decoreaza cu un strop de sirop cu ajutorul unei...

Desert umbrelute de inghetata cu iaurt si capsuni

In Dulciuri la 14 Iun 2017

Spuma de capsuni: Se spala capsunile (fiecare foloseste cateva capsuni doreste, in functie de posibilitati), se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se dau de pe foc si se lasa la racit. Se bat cu mixerul sau la blender...

Desert gogosi

In Dulciuri la 7 Iun 2017

  Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca bine. Se adauga putin ulei, framantand aluatul bine pana devine suficient de consistent, elastic si bun...

Desert tort de inghetata

In Dulciuri la 26 Mai 2017

  Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator, cu o zi inainte.  Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si un praf de sare, pana devin...

Desert tort cu ciocolata si cirese

In Torturi la 26 Mai 2017

  Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe...

Desert foietaj-trandafirasi cu dulceata de visine

In Dulciuri la 26 Mai 2017

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Se desface aluatul si se taie in dreptunghiuri. Se adauga pe o parte, dulceata de visine, dar nu prea multa, caci va curge in tava. Pe cealalta parte eu am crestat-o, apasand usor cu o forma de patiserie in forma de...

Desert prajitura Elena

In Prajituri la 21 Mai 2017

  Blatul: Se separa ouale si se folosesc doar galbenusurile (albusurile se pot pastra la frigider pentru alta prajitura). Se amesteca margarina cu zaharul, cu mixerul, se adauga galbenusurile unul cate unul. Apoi se adauga si laptele, cacaua, faina, praful de copt si se amesteca usor...

Desert tort Cristina

In Torturi la 16 Mai 2017

  Şiragul de mărgele şi trandafirii le-am modelat cu o zi inainte, din pasta de zahăr albă şi roşie.  Blatul: Se spumează albuşurile cu mixerul, cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, făina şi nuca....

Desert tort cu capsuni

In Torturi la 12 Mai 2017

  Spuma de capsuni: Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se bate cu blenderul pana se face spuma. Eu am folosit 5 capsuni mari, din care am obtinut cam un...

Desert pernute cu capsuni si nuca

In Dulciuri la 8 Mai 2017

  Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici: https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html    Pregatirea pernutelor:   Se preincalzeste cuptorul. Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu...

Desert prajitura Cris

In Prajituri la 7 Mai 2017

  Pandispanul: Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si faina si praful de copt. Se toarna putin din compozita rezultata, intr-un castronel si se amesteca cu jumatate de lingurita de cacao. Se toarna compozitia alba...

Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni

In Prajituri la 7 Mai 2017

   Pentru spuma de capsuni, se fierb la foc mic, cateva capsuni taiate marunt, impreuna cu putin zahar si apa, pana scade lichidul, se lasa la racit, apoi se dau la blender. Se da spuma la frigider, pana la utilizare.  Se bat cu mixerul, albusurile cu un praf de sare pana se...

Desert foietaj cu branza dulce

In Dulciuri la 7 Mai 2017

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar dupa gust.  Se desface primul aluat si se taie in...

Desert tort Lela

In Torturi la 23 Apr 2017

  Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider, pana la utilizare.  Blatul: Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat,...

Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea

In Prajituri la 21 Apr 2017

  Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.  Jumatate de compozitie se...

Desert briose de primavara

In Dulciuri la 20 Apr 2017

Se preincalzeste cuptorul. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o...

Desert cozonaci cu bezea, cacao si nuca

In Dulciuri la 17 Apr 2017

  Intr-un castronel, se farama drojdia si se amesteca bine cu o lingurita de zahar (care va activa drojdia), putin lapte caldut si putina faina. Pasta obtinuta se lasa la crescut aprox 15 minute.  Intr-un vas mare, se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga restul de lapte, putina...

Desert pasca

In Prajituri la 17 Apr 2017

  Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu...

Desert gris cu lapte

In Dulciuri la 7 Apr 2017

    Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca. Cand incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai amesteca un pic, in functie de gros...

Desert chec coronita

In Prajituri la 7 Apr 2017

  Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.  Cateva linguri din...

Desert prajitura Orion

In Prajituri la 2 Apr 2017

   Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe...

Desert maci cu vanilie si alune

In Prajituri la 2 Apr 2017

  Pandispanul: Se topeste ciocolata. Se bat cu mixerul untul cu zaharul, se adauga treptat, ouale, un praf de sare, apoi se toarna incet ciocolata un pic racita si alunele nesarate tocate marunt. Se adauga faina, cacaua si praful de copt si, de aici, se amesteca cu o spatula, astfel...

Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune

In Dulciuri la 29 Mar 2017

  Se toaca marunt alunele nesarate. Se marunteste si ciocolata cu lapte. In ceea ce priveste alunele si ciocolata, daca doriti sa le folositi doar ca decor, este suficient cate 50 g din fiecare. Daca doriti sa lipiti fursecutele 2 cate 2, cu amestec de ciocolata si alune, veti avea nevoie...

Afisate 241 - 270 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]