Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Dulciuri

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2017

  Intr-un vas, se amesteca putina faina cu zaharul si sarea, se face un mic spatiu in mijloc, in care se toarna apa calduta (nu fierbinte!), se amesteca bine, adaugand treptat faina si framantand pana se obtine un aluat elastic si bun de intins. Eu am folosit faina Castello tip 000 de la...

Desert tort 8 Martie

In Torturi la 7 Mar 2017

  Pandispanul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se intareste. Se adauga, rand pe rand, galbenusurile, apoi si uleiul, praful de copt si faina, omogenizand....

Tort Iorgo

In Torturi la 2 Mar 2017

  Primul pandispan: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana devin spumoase, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile si uleiul, amestecand tot cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt si faina,...

Ecleruri-inimi cu vanilie, ciocolata si limeta

In Dulciuri la 24 Feb 2017

   Eclerurile: Intr-o craticioara, se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine. Se pun cu...

Prajitura Dragobete

In Prajituri la 24 Feb 2017

  Blatul: Se preincalzeste cuptorul.  Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 30 de minute, la...

Briose cu citrice

In Dulciuri la 22 Feb 2017

  Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate:...

Mini croissante cu gem

In Dulciuri la 22 Feb 2017

Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia proaspata. Se taie untul (incercati sa folositi un unt cu un procent ridicat de grasime) bucatele si se adauga peste faina, se amesteca faramitand cu degetele. Se adauga si apa calduta, zaharul, sarea si oul. Se framanta...

Rulada

In Prajituri la 22 Feb 2017

  Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, amestecate in prealabil cu o lingura de zahar vanilat,...

Cornuri pufoase cu dulceata

In Dulciuri la 16 Feb 2017

    Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca, incorporand si untul topit. Se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.  Se presara...

Chec cu stafide si rahat

In Prajituri la 1 Feb 2017

  Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de...

Chec Luna

In Prajituri la 27 Ian 2017

  Se preincalzeste cuptorul.  Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma. Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte...

Gogosi

In Dulciuri la 20 Ian 2017

Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand putin ulei, iar la final, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit. Se pune un sucitor peste vasul cu...

Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide

In Prajituri la 13 Ian 2017

Se preincalzeste cuptorul. Se face un sirop din zahar, zaharul vanilat si apa, se fierb pana se dizolva zaharul. Se da de pe foc. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, se toarna in fir subtire siropul si se bate in...

Islere

In Dulciuri la 5 Ian 2017

  Se freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o coca moale, lipicioasa, care sa se poata pune in posul de ornat.  Se asaza fursecurile...

Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana

In Prajituri la 4 Ian 2017

  Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 4 aluaturi mai mici. Se va intinde fiecare aluat, pe...

Tort Vasile

In Torturi la 4 Ian 2017

    Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in...

Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale

In Dulciuri la 3 Ian 2017

   In functie de cate bomboane doriti sa pregatiti, folositi cantitatile dorite de ciocolata. Eu am facut doar cateva bomboane, asa ca am folosit cantitati mai mici de ciocolata si de crema. Pentru crema: eu am pregatit in doua cani crema pentru bomboane. Intr-o cana, am amestecat...

Urside

In Prajituri la 27 Dec 2016

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga 2 linguri de zahar. Separat, intr-un castronel se amesteca galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Se toarna incet galbenusurile peste spuma de...

Ecleruri asortate

In Dulciuri la 20 Dec 2016

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.  Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile +...

Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide

In Dulciuri la 20 Dec 2016

  Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se da la frigider o ora.  Se...

Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

In Dulciuri la 14 Dec 2016

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca pana se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute.  Se adauga restul...

Turta dulce 2

In Dulciuri la 14 Dec 2016

   Se amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios,...

Stelute de Craciun

In Dulciuri la 14 Dec 2016

   Se bat albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta.  Se toarna...

Tort Steliana

In Torturi la 14 Dec 2016

  Mai intai, se da la cuptor putina nuca macinata presarata cu zahar, intr-o tava cu foaie de copt. Se lasa cam 5-10 minute sa se rumeneasca.  Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma, se adauga zaharul si se bat in...

Tiramisu reteta (fara oua)

In Prajituri la 14 Dec 2016

Tiramisu reţetă originală Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul...

Tort de biscuiti

In Torturi la 14 Dec 2016

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua, pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine.  Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in...

Cornulete cu dulceata si nuca

In Dulciuri la 17 Noi 2016

  Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.   Se...

Fursecuri Oameni de Zapada

In Dulciuri la 17 Noi 2016

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge....

Turta Dulce

In Dulciuri la 14 Noi 2016

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, se adauga si cacaoa, praful de copt, mixul de condimente si faina treptat, nu toata faina odata. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos,...

Biscuiti asortati Pernutele Printesei

In Dulciuri la 7 Noi 2016

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute. Aluatul se imparte in bucati mai mici ca sa lucram...

Afisate 271 - 300 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]