Intr-un vas, se amesteca putina faina cu zaharul si sarea, se face un mic spatiu in mijloc, in care se toarna apa calduta (nu fierbinte!), se amesteca bine, adaugand treptat faina si framantand pana se obtine un aluat elastic si bun de intins. Eu am folosit faina Castello tip 000 de la...
Pandispanul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se intareste. Se adauga, rand pe rand, galbenusurile, apoi si uleiul, praful de copt si faina, omogenizand....
Primul pandispan:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana devin spumoase, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile si uleiul, amestecand tot cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt si faina,...
Eclerurile:
Intr-o craticioara, se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine.
Se pun cu...
Blatul:
Se preincalzeste cuptorul.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 30 de minute, la...
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate:...
Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia proaspata. Se taie untul (incercati sa folositi un unt cu un procent ridicat de grasime) bucatele si se adauga peste faina, se amesteca faramitand cu degetele. Se adauga si apa calduta, zaharul, sarea si oul. Se framanta...
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, amestecate in prealabil cu o lingura de zahar vanilat,...
Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca, incorporand si untul topit. Se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.
Se presara...
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de...
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.
Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte...
Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand putin ulei, iar la final, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit. Se pune un sucitor peste vasul cu...
Se preincalzeste cuptorul.
Se face un sirop din zahar, zaharul vanilat si apa, se fierb pana se dizolva zaharul. Se da de pe foc.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, se toarna in fir subtire siropul si se bate in...
Se freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o coca moale, lipicioasa, care sa se poata pune in posul de ornat.
Se asaza fursecurile...
Foile cu miere:
Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 4 aluaturi mai mici.
Se va intinde fiecare aluat, pe...
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in...
In functie de cate bomboane doriti sa pregatiti, folositi cantitatile dorite de ciocolata. Eu am facut doar cateva bomboane, asa ca am folosit cantitati mai mici de ciocolata si de crema.
Pentru crema: eu am pregatit in doua cani crema pentru bomboane. Intr-o cana, am amestecat...
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga 2 linguri de zahar. Separat, intr-un castronel se amesteca galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Se toarna incet galbenusurile peste spuma de...
Eclerurile:
Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.
Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile +...
Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se da la frigider o ora.
Se...
Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca pana se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute.
Se adauga restul...
Se amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios,...
Se bat albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta.
Se toarna...
Mai intai, se da la cuptor putina nuca macinata presarata cu zahar, intr-o tava cu foaie de copt. Se lasa cam 5-10 minute sa se rumeneasca.
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma, se adauga zaharul si se bat in...
Tiramisu reţetă originală
Se prepara cafeaua si se lasa la racit.
Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul...
Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua, pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine.
Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in...
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se...
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge....
Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, se adauga si cacaoa, praful de copt, mixul de condimente si faina treptat, nu toata faina odata. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos,...
Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Aluatul se imparte in bucati mai mici ca sa lucram...
Desert mucenici muntenesti
Intr-un vas, se amesteca putina faina cu zaharul si sarea, se face un mic spatiu in mijloc, in care se toarna apa calduta (nu fierbinte!), se amesteca bine, adaugand treptat faina si framantand pana se obtine un aluat elastic si bun de intins. Eu am folosit faina Castello tip 000 de la...
Desert tort 8 Martie
Pandispanul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se intareste. Se adauga, rand pe rand, galbenusurile, apoi si uleiul, praful de copt si faina, omogenizand....
Tort Iorgo
Primul pandispan: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana devin spumoase, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile si uleiul, amestecand tot cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt si faina,...
Ecleruri-inimi cu vanilie, ciocolata si limeta
Eclerurile: Intr-o craticioara, se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine. Se pun cu...
Prajitura Dragobete
Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 30 de minute, la...
Briose cu citrice
Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate:...
Mini croissante cu gem
Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia proaspata. Se taie untul (incercati sa folositi un unt cu un procent ridicat de grasime) bucatele si se adauga peste faina, se amesteca faramitand cu degetele. Se adauga si apa calduta, zaharul, sarea si oul. Se framanta...
Rulada
Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, amestecate in prealabil cu o lingura de zahar vanilat,...
Cornuri pufoase cu dulceata
Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca, incorporand si untul topit. Se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. Se presara...
Chec cu stafide si rahat
Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de...
Chec Luna
Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma. Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte...
Gogosi
Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand putin ulei, iar la final, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit. Se pune un sucitor peste vasul cu...
Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide
Se preincalzeste cuptorul. Se face un sirop din zahar, zaharul vanilat si apa, se fierb pana se dizolva zaharul. Se da de pe foc. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, se toarna in fir subtire siropul si se bate in...
Islere
Se freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o coca moale, lipicioasa, care sa se poata pune in posul de ornat. Se asaza fursecurile...
Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana
Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 4 aluaturi mai mici. Se va intinde fiecare aluat, pe...
Tort Vasile
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in...
Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale
In functie de cate bomboane doriti sa pregatiti, folositi cantitatile dorite de ciocolata. Eu am facut doar cateva bomboane, asa ca am folosit cantitati mai mici de ciocolata si de crema. Pentru crema: eu am pregatit in doua cani crema pentru bomboane. Intr-o cana, am amestecat...
Urside
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga 2 linguri de zahar. Separat, intr-un castronel se amesteca galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Se toarna incet galbenusurile peste spuma de...
Ecleruri asortate
Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute. Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile +...
Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide
Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se da la frigider o ora. Se...
Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat
Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca pana se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute. Se adauga restul...
Turta dulce 2
Se amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios,...
Stelute de Craciun
Se bat albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta. Se toarna...
Tort Steliana
Mai intai, se da la cuptor putina nuca macinata presarata cu zahar, intr-o tava cu foaie de copt. Se lasa cam 5-10 minute sa se rumeneasca. Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma, se adauga zaharul si se bat in...
Tiramisu reteta (fara oua)
Tiramisu reţetă originală Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul...
Tort de biscuiti
Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua, pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine. Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in...
Cornulete cu dulceata si nuca
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute. Se...
Fursecuri Oameni de Zapada
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge....
Turta Dulce
Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, se adauga si cacaoa, praful de copt, mixul de condimente si faina treptat, nu toata faina odata. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos,...
Biscuiti asortati Pernutele Printesei
Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute. Aluatul se imparte in bucati mai mici ca sa lucram...