Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste...
Se incalzeste laptele, se da de pe foc, se pune in el ciocolata neagra rupta in bucatele mici si se amesteca pana se topeste. Se obtine o glazura lichida. Se lasa la racit natural, apoi se da la frigider, unde se va intari ca o crema.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile...
Se preincalzeste cuptorul.
Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso Natur, e gustos si nu e asa acrisor).
Se adauga praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o...
Se pun 6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se caramelizeaza si se roteste cratita astfel incat acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.
Se fierbe...
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, cele...
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile batute in prealabil cu restul de zahar. Apoi se adauga uleiul, praful de...
Blatul:
Se separa ouale.Se bat la robot untul (sau margarina) cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand bine. Se adauga cacaoa, apoi se toarna laptele in fir subtire, jumatate de cantitate de faina si se amesteca.
Separat, intr-un alt vas, se bat cu mixerul toate...
Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede).
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de...
Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine.
A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de...
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.
Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3...
Batem cu mixerul sau la robot untul pana se deschide un pic la culoare. Optati pentru un unt cu 85% grasime. Incepeti sa adaugati treptat zaharul si mixati pana cand nu se mai simte zaharul. Adaugati si semintele de vanilie, cacaoa si mai amestecati un pic. Eu am folosit robotul si am...
Blatul:
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare.
Intr-un alt vas, se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile si laptele, peste care se toarna bezeaua.
Acum se adauga...
Decoratiuni:
Se taie bucatele de martipan si se amesteca fiecare cu cateva picaturi de colorant alimentar. Se framanta bine in mana, puteti folosi niste manusi de unica folosinta pentru a nu va pata.
Pentru a modela florile din martipan, se intinde pasta si se preseaza usor cu ajutorul unei...
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana...
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza...
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza...
Cosuletele:
Se taie untul bucatele (eu nu am avut, asa ca am pus margarina), se adauga zaharul si galbenusurile si se amesteca.
Apoi se pune si drojdia inmuiata in putin lapte, laptele, 1 varf de lingurita de sare si se amesteca putin.
Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne...
Eclerurile:
Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina cu praful de copt. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia o ora.
Dupa ce s-a racit, putem adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu pana la omogenizare....
Eclerurile:
Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.
Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3...
Se spala fructele, se scot samburii, se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa peste zi, iar seara se pun la fiert.
Cand am pus la fiert dulceata, am adaugat si 1 pahar cu apa pentru ca aceasta sa...
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele 6 galbenusuri. Acum se adauga praful de copt dizolvat in ceasca de vin alb, faina si nuca si...
Intr-un vas se amesteca putina faina cu o lingura cu zahar si o lingurita cu sare, apoi se face un spatiu in mijloc, in care se toarna 1 pahar cu apa calduta (nu fierbinte!). Se amesteca bine cu mainile si se adauga din cand in cand faina, framantand bine pana obtinem un aluat elastic si bun de...
Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare punem faina si facem o mica gropita in mijloc, in care turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam zaharul, apa, ouale si o jumatate lingurita de sare. Amestecam bine si framantam pana se desprinde de pe...
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde...
Se pun 5 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.
Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine...
Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici.
Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa isi lase siropul si se lasa pana seara. Eu, de obicei, cumpar fructele si le curat dimineata si le las...
Se spala si se curata piersicile. Mi-au ramas aprox 1.5 kg piersici, care se taie in bucati mai mici. Eu am folosit 1 kg de zahar. Gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci.
Se pun pe foc intr-o cratita mare apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, se adauga fructele....
Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.
Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de...
Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.
Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la...
Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.
Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de...
Pricomide asortate
Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste...
Fursecuri cu ciocolata si dulceata de caise
Se incalzeste laptele, se da de pe foc, se pune in el ciocolata neagra rupta in bucatele mici si se amesteca pana se topeste. Se obtine o glazura lichida. Se lasa la racit natural, apoi se da la frigider, unde se va intari ca o crema. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile...
Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata
Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso Natur, e gustos si nu e asa acrisor). Se adauga praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o...
Crema de zahar ars
Se pun 6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se caramelizeaza si se roteste cratita astfel incat acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca. Se fierbe...
Cozonaci cu nuca
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, cele...
Fursecurile Anei
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile batute in prealabil cu restul de zahar. Apoi se adauga uleiul, praful de...
Tort Cristina
Blatul: Se separa ouale.Se bat la robot untul (sau margarina) cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand bine. Se adauga cacaoa, apoi se toarna laptele in fir subtire, jumatate de cantitate de faina si se amesteca. Separat, intr-un alt vas, se bat cu mixerul toate...
Inghetata de vanilie (reteta 2)
Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede). Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de...
Dulceata din flori de salcam roz
Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine. A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de...
Prajitura Luna
Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma. Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3...
Tort Perseide
Batem cu mixerul sau la robot untul pana se deschide un pic la culoare. Optati pentru un unt cu 85% grasime. Incepeti sa adaugati treptat zaharul si mixati pana cand nu se mai simte zaharul. Adaugati si semintele de vanilie, cacaoa si mai amestecati un pic. Eu am folosit robotul si am...
Tort Regal
Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare. Intr-un alt vas, se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile si laptele, peste care se toarna bezeaua. Acum se adauga...
Tort de Paste
Decoratiuni: Se taie bucatele de martipan si se amesteca fiecare cu cateva picaturi de colorant alimentar. Se framanta bine in mana, puteti folosi niste manusi de unica folosinta pentru a nu va pata. Pentru a modela florile din martipan, se intinde pasta si se preseaza usor cu ajutorul unei...
Tort Anca
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana...
Tort Inima cu Migdale si Capsuni
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza...
Tort 3 Mai
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza...
Cosulete cu Bezea
Cosuletele: Se taie untul bucatele (eu nu am avut, asa ca am pus margarina), se adauga zaharul si galbenusurile si se amesteca. Apoi se pune si drojdia inmuiata in putin lapte, laptele, 1 varf de lingurita de sare si se amesteca putin. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne...
Ecleruri-inimioara
Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina cu praful de copt. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia o ora. Dupa ce s-a racit, putem adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu pana la omogenizare....
Ecleruri cu vanilie si ciocolata
Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute. Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3...
Dulceata de cirese
Se spala fructele, se scot samburii, se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa peste zi, iar seara se pun la fiert. Cand am pus la fiert dulceata, am adaugat si 1 pahar cu apa pentru ca aceasta sa...
Tort aniversar cu fructe
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele 6 galbenusuri. Acum se adauga praful de copt dizolvat in ceasca de vin alb, faina si nuca si...
Mucenici muntenesti
Intr-un vas se amesteca putina faina cu o lingura cu zahar si o lingurita cu sare, apoi se face un spatiu in mijloc, in care se toarna 1 pahar cu apa calduta (nu fierbinte!). Se amesteca bine cu mainile si se adauga din cand in cand faina, framantand bine pana obtinem un aluat elastic si bun de...
Mucenici moldovenesti
Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare punem faina si facem o mica gropita in mijloc, in care turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam zaharul, apa, ouale si o jumatate lingurita de sare. Amestecam bine si framantam pana se desprinde de pe...
Cornulete pufoase
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute. Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde...
Crema de zahar ars
Se pun 5 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca. Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine...
Gem de caise
Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici. Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa isi lase siropul si se lasa pana seara. Eu, de obicei, cumpar fructele si le curat dimineata si le las...
Dulceata de piersici
Se spala si se curata piersicile. Mi-au ramas aprox 1.5 kg piersici, care se taie in bucati mai mici. Eu am folosit 1 kg de zahar. Gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci. Se pun pe foc intr-o cratita mare apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, se adauga fructele....
Inghetata de vanilie
Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de...
Inghetata de ciocolata si cafea
Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la...
Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice
Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de...