Dulceata de cirese

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 24 Iun 2016 | 3296 vizualizari

 

Zilele trecute am cumparat cirese, au fost atat de gustoase si dulci, ca am zis ca dulceata scrie pe ele. Am folosit urmatoarele cantitati:
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese;
  • 600 g zahar;
  • 1 pahar apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Se spala fructele, se scot samburii, se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa peste zi, iar seara se pun la fiert.

Cand am pus la fiert dulceata, am adaugat si 1 pahar cu apa pentru ca aceasta sa aiba mai mult suc. Se fierbe la foc mic, cam 30 de minute. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca si se fierbe pana se leaga siropul.

Cand s-a racit dulceata, se pune in borcan si se eticheteaza. Se pastreaza la loc racoros.

 Pofta Buna!

  

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/dulceata-de-cirese.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de cirese galbene