In copilarie adoram turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Astept cu nerabdare sarbatorile, timp in care testez si experimentez pentru a imbunatati reteta.
Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, se adauga si cacaoa, praful de copt, mixul de condimente si faina treptat, nu toata faina odata. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos, moale, dar suficient de consistent pentru a il putea intinde.
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina. Nu intindeti foaia nici prea subtire, dar nici prea groasa. Se taie cu forme de patiserie sau cu paharul si se asaza in tava, pe foaie de copt.
Se da la cuptor, la foc mediu, 8-10 de minute fiecare tava. Eu am obtinut 3 tavi.
Le puteti orna inainte sau dupa ce le scoateti din cuptor, le puteti da prin ciocolata topita pe baie de abur si apoi presara peste ele bombonele.
Eu le-am depozitat apoi in cutii metalice in care am pus foaie de copt.
Timp: aprox 40min
Portii: 8
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2014/12/turta-dulce.html