Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete

Ciulama cu pipote şi inimi

In Pui la 2 Sep 2018

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare. Se culege spuma. Se adaugă cepele tăiate în patru, care vor limpezi supa, apoi ardeiul gras...

Mancare de mazare cu pui

In Mancaruri de legume la 30 Aug 2018

    Dacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată mărunt, apoi se acoperă cu apă şi se lasă la fiert cam 10 minute. Se adaugă mazărea şi se...

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

In Mancaruri de legume la 30 Aug 2018

    Se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă morcovul şi rădăcina de pătrunjel date prin răzătoare, ceapa tăiată marunt, ardeiul gras tăiat...

Tocanita cu porc si cartofi

In Porc la 29 Aug 2018

  Se taie carnea în bucăţi potrivite, care se prăjesc într-o cratiţă cu puţin ulei încins. Se rumeneşte bine carnea, se condimentează după gust, se acoperă din când în când cu puţină apă, lăsând să fiarbă cu capac, pentru a se...

Aperitiv acadele sarate

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2018

    Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se unge aluatul cu ketchup, se decorează cu felii de afumătură de casă (sau kaizer), de salam bănăţean şi de salam de vară. Se rulează şi se taie rondele groase. Se înfinge câte o frigăruie...

Desert prajitura cu struguri

In Prajituri la 26 Aug 2018

  Pentru foi: într-un castron mai mare se amestecă ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină cât cuprinde, omogenizând cu o lingură. Se obţine un aluat moale, pufos, dar care se poate...

Ciorba de porc

In Ciorbe la 19 Aug 2018

  Se spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine. După ce s-a cules spuma, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, morcovul ras, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, roşiile date pe răzuitoarea...

Cartofi umpluti cu branza si afumatura de casa

In Porc la 19 Aug 2018

  Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc. Miezul din cartofii scobiţi mai devreme se pasează cu o fuculiţă şi se amestecă într-un castron mai mare împreună cu...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2018

  Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor, dar şi de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore. Se fierbe gemul la foc mic,...

Dulceata din fructe de padure

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2018

  Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor. Se culege spuma formată. Se fierbe, la foc potrivit,...

Desert tort rustic de vara cu fructe de padure

In Torturi la 18 Aug 2018

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de...

Desert baclava

In Dulciuri la 15 Aug 2018

   Se aduc foile de plăcintă la temperatura camerei. Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr, cât mai spre marginea foii şi se rulează, îndoind capetele spre interior. Se procedează la...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 10 Aug 2018

  Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am pus putin ulei incins. Se adauga apoi morcovul ras, cartofii taiati cubulete mari, rosiile si loboda taiata marunt.   Se umple oala cu apa si se...

Desert tort Cristina

In Torturi la 25 Iul 2018

    Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, apoi făina, nuca şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute (sau până...

Ardei umpluti, reteta reinterpretata

In Porc la 21 Iul 2018

  Se spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs. Carnea de porc se toaca, apoi se amesteca impreuna cu orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, sarea si oul, care va lega compozitia. Am...

Pizza cu salam si porumb

In la 21 Iul 2018

  Pentru aluat: se amesteca drojdia uscata cu putina faina, se adauga apa, uleiul, oregano si sarea. Se amesteca si se framanta, adaugand faina cat cuprinde, pana se obtine un aluat consistent, dar pufos. Se unge cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut intr-un...

Supa reinventata dupa o reteta veche

In Supe la 16 Iul 2018

  Mai intai am facut taiteii dintr-un ou amestecat cu putina faina, atata cata sa-l lege bine si sa-i dea consistenta. Am intins foaia cat mai subtire, am taiat fasii, apoi am lasat la uscat pe o tava cu faina.  Am pus la fiert, intr-o oala de 3 litri, apa cu tacamul de pui,...

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

In la 15 Iul 2018

  Aluatul pregatit anterior se taie in trei parti, care se lucreaza pe rand. Se intinde prima foaie, se unge cu ou, se presara cascaval ras, oregano si condimente pentru porc, dupa gust. Se impatureste si se intinde din nou, pentru ca mirodeniile se intre in aluat. Pentru spice: se...

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

In la 15 Iul 2018

  Aluatul: se taie jumatate de margarina in felii subtiri si se framanta cu un pic de faina si sare pana devine faramicios alatul, dupa care se pune borsul, apa, drojdia, zahar se amesteca bine si se adauga faina cat cuprinde, se framanta pana devine un aluat moale, dar bun de intins. Se...

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

In la 15 Iul 2018

  Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, ierburile de gradina, cartofii rasi, morcovul ras si verdeata tocata marunt.  Se formeaza in mainile umede sfere care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii....

Costite cu cartofi in doua culori si branza de burduf

In la 15 Iul 2018

Se aşază coastele într-o tavă în care am pus şi un strat subţire de ulei. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi mai mari şi o parte din ei se amestecă cu boia şi sare, celalţi cu ierburi de grădină şi sare. Se răstoarnă şi ei în...

Gogonele si castraveti in otet

In la 15 Iul 2018

    Se spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar. Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea, foile de dafin şi...

Cheeseburgeri de casa cu varza dulce si chifle negre cu seminte

In la 15 Iul 2018

  Într-un vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine înmuiat în apă, care vor face carnea mai pufoasă şi condimentele naturale. Se formează în mâinile umede sfere mai măricele, care se turtesc şi se...

Ciorba de dovlecel

In la 11 Iul 2018

  Se calesc ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica si ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga un castronel cu rosii (eu am avut rosii de la conserva), dovlecelul curatat de coaja si taiat bucati mai mari. Se calesc impreuna cam 5 minute. Se completeaza oala cu...

Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

In la 10 Iul 2018

  Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.  Pentru umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras şi sare, după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se lasă un pic la...

Desert Boema de casa

In Prajituri la 1 Iul 2018

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Separat, se amestecă, tot cu mixerul, gălbenuşurile cu untul, laptele, praful de copt şi cacaoa. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, omogenizând....

Frigarui cu pui si vinete

In Pui la 1 Iul 2018

  Se pârlesc pulpele de pui, se spală, se îndepărtează pielea şi se taie cubuleţe. Se pun într-un vas, la marinat, cu bere, sare, după gust şi mirodenii,pentru 30 de minute. Se spală vânăta, se decojeşte şi se taie în bucăţele mici,...

Castraveti in otet

In la 22 Iun 2018

  Se spală bine borcanele. Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar. Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea (eu păstrez proporţia 2 linguriţe cu...

Desert tort Anca

In Torturi la 22 Iun 2018

    Se spală fructele şi se usucă pe un prosop de hârtie.  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se...

Desert briose cu ciocolata

In Dulciuri la 19 Iun 2018

  Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina, cacaua şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasă care se toarnă într-o tavă pentru brioşe. Ţineţi cont să nu...

Afisate 331 - 360 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]