Dulceata din fructe de padure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Aug 2018 | 2698 vizualizari

 

Dulceaţa din fructe de pădure reflectă aromele verii ca un amurg târziu care aduce cu sine frumuseţea cerului nopţii.

 

INGREDIENTE

  • 570 g mure
  • 520 g afine
  • 460 g zmeură
  • 800 g zahăr
  • 600 ml apă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din fructe de padure:

 

Se spală delicat fructele.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor.

Se culege spuma formată.

Se fierbe, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata).

Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 

Timp de pregătire: 10min

Timp de gătire: aprox 40min

Se obţin: 3 borcane

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/dulceata-din-fructe-de-padure.html

TIPS-URI

1

Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine fara zahar