Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.
Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de...
Se amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit aluatul in 2: o parte am lasat-o alba, simpla, iar in alta am pus cacao. Am amestecat usor cele doua...
Intr-o tava ale carei margini se pot scoate se asaza un rand de piscoturi, care se insiropeaza cu compot.
Se bate frisca si apoi se amesteca cu iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se amesteca cu frisca si iaurtul. Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi. Se...
Se coace dovleacul la cuptor, iar dupa ce e copt, se scoate miezul si se mixeaza ca un piure.
Se amesteca bine toate ingredientele. Se pune compozitia in tavile de chec si se presara deasupra nuca.
Se da la cuptor si se coace la foc mic aproximativ 50 de minute. Rece, se...
Se face blatul si se coace. Rece, se taie in 3 parti orizontale egale. Daca vreti, puteti sa-l taiati in forma dorita, cifra 1 am facut eu (l-am copt in 2 tavi de cozonac).
Crema de vanilie:
Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa fierbinte.
Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul+ 4...
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga nucile, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde si o adaugam si pe ea langa celelalte ingrediente. Dam la copt, pt aproximativ 40...
Se amesteca toate ingredientele pt aluat. Se amesteca bine si cele pt umplutura.
Se coc clatitele in tigaie teflonata, pe o parte. Se intorc pe cealalata parte si pe jumatate clatita se pune branza dulce, apoi se trece cealalta jumatate peste umplutura si se mai lasa la copt.
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul adaugat treptat + otet.
Eu l-am facut in forma rotunda, dar nu va recomand, pt ca e greu de dezlipit dupa ce e copt.
Asa ca, mai bine trasati un cerc cat de mare doriti pe foaia de copt si umpleti-l de albus, sub forma dorita.
Se da la copt la...
Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, oul, laptele, vanilia si se mixeaza bine.
Se adauga treptat faina si taratele, apoi, amestecand incet cu o lingura, stafidele, alunele si cerealele.
Se pun cu lingurita in tava, sau pt un aspect mai frumos se modeleaza cu...
Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt.
Intre timp, se curata si se taie fructele bucatele, oprindu-se din ele si pt ornat.
Blatul copt, se...
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea.
Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt. Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Topim pe baie de aburi sau la microunde ciocolata si o adaugam...
Se spala fructele, se curata de coaja si se scoate samburele. Se pun la fiert cu jumatate cantitatea de zahar si gelfixul, la foc mare, amestecand des.
Dupa ce a dat cateva clocote, se ia de pe foc, se adauga restul de zahar si se lasa pana incepe sa fiarba din nou.
Se opreste focul si se...
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea.
Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile.La urma, adaugam bananele mixate bine. Trebuie sa rezulte un fel de aluat...
Mixerul meu de bucatarie isi face singur treaba, asa ca eu doar am separat albusurile si le-am pus in castronul de la mixer. Cand s-a intarirt putin am adaugat 2 linguri zahar, pe rand. Intre timp, am frecat putin galbenusurile cu celelate 2 linguri de zahar si cu vanilia, apoi le-am adaugat...
Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar.
Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si...
Se bat albusurile cu jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas, uleiul si praful de copt. Se adauga peste albusurile spuma si apoi se incorporeaza pesmetul, amestecand usor. Compozitia se toarna in forme si se da la copt.
Intre timp se prepara siropul: se...
Se mixeaza ouale cu zahar, se adauga iaurtul, apoi treptat uleiul,esenta de vanilie, praful de copt si apoi faina, amestecand incet.
Compozitia rezultata se toarna in forme, dar nu chiar pana sus. Deasupra compozitiei din forme se pun cubuletele de mar. Se da la cuptor, pana se rumenesc.
Se...
Din ingredientele de mai sus se face un aluat mai subtire. Se coc in tigaie teflonata, fara ulei, pentru ca au ulei in compozitie.
Se servesc simple (daca tineti la silueta) sau cu dulceata, finetti , cascaval, budinca de vanilie, etc.
Preparare spuma de mure:
Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intaresc, apoi se adauga galbenusurile. Se zdrobesc bine murele, impreuna cu restul de zahar, apoi se toarna incet peste spuma de oua.
Se amesteca cu grija si se serveste repede, pentru ca altfel se...
Preparare clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea.
Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa...
Fructele se spala bine. Caise le se taie marunt si banana se taie rondele. Se adauga cu grija i aurt ul, amestecat cu zaharul.
Iaurtul de casa cu mure, banane si caise se serveste rece.
Mod de preparare pentru dulceata din fructe de soc
Se iau cu multa multa rabdare si grija fructele de soc (va avertizez ca nu e usor deloc), se spala bine si se pun la fiert cu zaharul, amestecand din cand in cand.
Cand a inceput sa fiarba, se adauga gelfixul si se mai lasa un minut,...
Am batut bine albusurile cu zaharul si apoi am pus frisca lichida si am mixat cu mixerul pana s-a intarit -puteti face de la inceput cu mixerul, dar eu am uitat :)) Adaugati esenta de vanilie, apoi fructele taiate bucatele, in ce cantitate doriti, cafeaua si amestecati bine. Dati la...
Se fierbe laptele. In timp ce fierbe, se bat albusurile foarte bine cu 4 linguri de zahar, adaugate treptat, pana albusurile stau pe tel fara sa curga deloc. Cand laptele fierbe se iau cu o lingura mare bulgarasi de albus si se pun cu grija in lapte, se lasa 2-3 minute si se intorc pe...
Se separa galbenusurile si se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, praful de copt si faina.
Compozitia rezultata se pune in tava,deasupra se presara grisul, apoi se pun visinele fara samburi, fara a le apasa. Se da la cuptor, la foc mediu. Dupa vreo 5 minute,...
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea.
Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa rezulte un fel de aluat de tort, ca si consistenta.
Se...
Se spala perele si se taie cu cutitul partea de la codita si de la varf. Se pun in borcane curate cate intra, se adauga zahar, cate 4 linguri la un borcan de 800g si 1/2 vanilie la un borcan. Se umplu borcanele cu apa si se agita putin ca sa se topeasca zaharul de pe fund. Se capseaza...
Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se lasa aprox. 15 minute, ca sa se imbine gusturile si sa se inmoaie putin cerealele. Mie imi place foarte mult.
Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.
Pancove
Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz. Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de...
Biscuiti marmorati
Se amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit aluatul in 2: o parte am lasat-o alba, simpla, iar in alta am pus cacao. Am amestecat usor cele doua...
Tort pentru parintii mei
Intr-o tava ale carei margini se pot scoate se asaza un rand de piscoturi, care se insiropeaza cu compot. Se bate frisca si apoi se amesteca cu iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se amesteca cu frisca si iaurtul. Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi. Se...
Iaurt cu fructe tropicale, struguri si clementine
Se amesteca iaurtul cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga fructele si esenta de vanilie. Se serveste cu multa pofta!
Chec cu dovleac (ludau) copt
Se coace dovleacul la cuptor, iar dupa ce e copt, se scoate miezul si se mixeaza ca un piure. Se amesteca bine toate ingredientele. Se pune compozitia in tavile de chec si se presara deasupra nuca. Se da la cuptor si se coace la foc mic aproximativ 50 de minute. Rece, se...
Tort senzational
Se face blatul si se coace. Rece, se taie in 3 parti orizontale egale. Daca vreti, puteti sa-l taiati in forma dorita, cifra 1 am facut eu (l-am copt in 2 tavi de cozonac). Crema de vanilie: Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa fierbinte. Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul+ 4...
Tort cu nuci si ciocolata
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga nucile, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde si o adaugam si pe ea langa celelalte ingrediente. Dam la copt, pt aproximativ 40...
Clatite cu branza dulce si scortisoara
Se amesteca toate ingredientele pt aluat. Se amesteca bine si cele pt umplutura. Se coc clatitele in tigaie teflonata, pe o parte. Se intorc pe cealalata parte si pe jumatate clatita se pune branza dulce, apoi se trece cealalta jumatate peste umplutura si se mai lasa la copt.
Pavlova cu budinca si fructe
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul adaugat treptat + otet. Eu l-am facut in forma rotunda, dar nu va recomand, pt ca e greu de dezlipit dupa ce e copt. Asa ca, mai bine trasati un cerc cat de mare doriti pe foaia de copt si umpleti-l de albus, sub forma dorita. Se da la copt la...
Biscuiti deliciosi cu musli
Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, oul, laptele, vanilia si se mixeaza bine. Se adauga treptat faina si taratele, apoi, amestecand incet cu o lingura, stafidele, alunele si cerealele. Se pun cu lingurita in tava, sau pt un aspect mai frumos se modeleaza cu...
Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!
Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt. Intre timp, se curata si se taie fructele bucatele, oprindu-se din ele si pt ornat. Blatul copt, se...
Pancakes cu ciocolata
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt. Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Topim pe baie de aburi sau la microunde ciocolata si o adaugam...
Iaurt cu bucati mari de banane si struguri
Se spala fructele. Iaurtul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga banana rondele si strugurii boabe intregi.
Gem de piersici
Se spala fructele, se curata de coaja si se scoate samburele. Se pun la fiert cu jumatate cantitatea de zahar si gelfixul, la foc mare, amestecand des. Dupa ce a dat cateva clocote, se ia de pe foc, se adauga restul de zahar si se lasa pana incepe sa fiarba din nou. Se opreste focul si se...
Clatite americane cu aroma de banane
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile.La urma, adaugam bananele mixate bine. Trebuie sa rezulte un fel de aluat...
Inghetata de banane
Mixerul meu de bucatarie isi face singur treaba, asa ca eu doar am separat albusurile si le-am pus in castronul de la mixer. Cand s-a intarirt putin am adaugat 2 linguri zahar, pe rand. Intre timp, am frecat putin galbenusurile cu celelate 2 linguri de zahar si cu vanilia, apoi le-am adaugat...
Dulceata de rosii galbene
Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar. Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si...
Savarine
Se bat albusurile cu jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas, uleiul si praful de copt. Se adauga peste albusurile spuma si apoi se incorporeaza pesmetul, amestecand usor. Compozitia se toarna in forme si se da la copt. Intre timp se prepara siropul: se...
Briose cu mere
Se mixeaza ouale cu zahar, se adauga iaurtul, apoi treptat uleiul,esenta de vanilie, praful de copt si apoi faina, amestecand incet. Compozitia rezultata se toarna in forme, dar nu chiar pana sus. Deasupra compozitiei din forme se pun cubuletele de mar. Se da la cuptor, pana se rumenesc. Se...
Clatite din faina integrala : bune si sanatoase
Din ingredientele de mai sus se face un aluat mai subtire. Se coc in tigaie teflonata, fara ulei, pentru ca au ulei in compozitie. Se servesc simple (daca tineti la silueta) sau cu dulceata, finetti , cascaval, budinca de vanilie, etc.
Spuma de mure
Preparare spuma de mure: Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intaresc, apoi se adauga galbenusurile. Se zdrobesc bine murele, impreuna cu restul de zahar, apoi se toarna incet peste spuma de oua. Se amesteca cu grija si se serveste repede, pentru ca altfel se...
Clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval
Preparare clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa...
Iaurt de casa cu mure, banane si caise
Fructele se spala bine. Caise le se taie marunt si banana se taie rondele. Se adauga cu grija i aurt ul, amestecat cu zaharul. Iaurtul de casa cu mure, banane si caise se serveste rece.
Dulceata din fructe de soc
Mod de preparare pentru dulceata din fructe de soc Se iau cu multa multa rabdare si grija fructele de soc (va avertizez ca nu e usor deloc), se spala bine si se pun la fiert cu zaharul, amestecand din cand in cand. Cand a inceput sa fiarba, se adauga gelfixul si se mai lasa un minut,...
Inghetata de fructe
Am batut bine albusurile cu zaharul si apoi am pus frisca lichida si am mixat cu mixerul pana s-a intarit -puteti face de la inceput cu mixerul, dar eu am uitat :)) Adaugati esenta de vanilie, apoi fructele taiate bucatele, in ce cantitate doriti, cafeaua si amestecati bine. Dati la...
Lapte de pasare
Se fierbe laptele. In timp ce fierbe, se bat albusurile foarte bine cu 4 linguri de zahar, adaugate treptat, pana albusurile stau pe tel fara sa curga deloc. Cand laptele fierbe se iau cu o lingura mare bulgarasi de albus si se pun cu grija in lapte, se lasa 2-3 minute si se intorc pe...
Prajitura delicioasa cu visine
Se separa galbenusurile si se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, praful de copt si faina. Compozitia rezultata se pune in tava,deasupra se presara grisul, apoi se pun visinele fara samburi, fara a le apasa. Se da la cuptor, la foc mediu. Dupa vreo 5 minute,...
Clatite americane
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa rezulte un fel de aluat de tort, ca si consistenta. Se...
Compot din pere intregi fara conservant
Se spala perele si se taie cu cutitul partea de la codita si de la varf. Se pun in borcane curate cate intra, se adauga zahar, cate 4 linguri la un borcan de 800g si 1/2 vanilie la un borcan. Se umplu borcanele cu apa si se agita putin ca sa se topeasca zaharul de pe fund. Se capseaza...
Iaurt cu cereale si banana
Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se lasa aprox. 15 minute, ca sa se imbine gusturile si sa se inmoaie putin cerealele. Mie imi place foarte mult.