De mult timp m-am tot gandit sa incerc reteta aceasta...dar ma cam indoiam de rezultat.
Ei bine, pt ca anul acesta in gradina am avut si 2 fire cu rosii galbene, care au rodit bine, am zis sa incerc.
Va prezint una dintre cele mai gustoase dulceturi. Seamana foarte bine cu cea de caise, dar parca e mai fina si mai aromata.
Cand o sa mai zaresc rosii de genul asta....direct dulceata le fac!
Delicioasa! Aromata! .......Irezistibila!...:)))))) si cu o culoare galben-aprins....de-ti ia ochii...:)))
Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar.
Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si se pune in borcane. Borcanele se intorc cu capacul in jos pt 5-10 minute, apoi se baga in camara.
La iarna (daca apuca iarna), veti savura o dulceata rafinata, foarte foarte buna, iar daca nu o sa spuneti ce e in borcan, pariez ca nimeni nu o sa-si dea seama!
Eu am incercat dulceata pe mama mea. Stiti ce a zis?
- Mmmmm...ce buna e! De caise, asa-i?...:))))))