alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI196
Retete / Dulciuri

Desert tort in doua culori

In Torturi la 2 Ian 2019

Blatul de vanilie ( 2 foi). Pregatitul foilor se face separat. Pregatirea pentru o foaie: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se adauga albusurilor si se incorporeaza. La final se...

Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao

In Prajituri la 2 Iul 2018

Sparge ouale intr-un bol si impreuna cu un praf de sare si zaharul pus treptat, mixezi pana ce devine o crema si se dubleaza ca volum. Adauga uleiul si mixeaza. Adauga iaurt si mixeaza.  Cerne faina intr-un bol impreuna cu praful de copt. Incorporeaza faina, putin cate putin, si amesteca...

Desert cheesecake cu capsuni

In Torturi la 10 Iun 2017

Blatul: Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun intr-un bol, peste care se toarna untul topit. Se amesteca bine, se pun  doua linguri apa si se omogenizeaza. Un disc detasabil de tort se asaza pe un platou. Se asaza biscutii si se netezesc bine. Compozitia se da la...

Sirop concentrat de capsuni

In Sirop / Compot la 4 Iun 2017

Capsunile se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza cu blenderul. Compozitia se trece prin strecuratoare. Rezulta 1,5 kg de pireu de capsuni, Peste acesta, se adauga 1,5 l apa. Se omogenizeaza. Se adauga zaharul si se pune la fiert. Se...

Desert tort cu crema caramel si visine

In Torturi la 2 Iun 2017

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si...

Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura

In Torturi la 30 Mai 2017

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.  Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se...

Desert cozonac fara framantare

In Dulciuri la 23 Mai 2017

Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat. Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit, intr-un loc fara curent. Se adauga ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie si se...

Desert prajitura de primavara

In Prajituri la 22 Mai 2017

Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte bine. Partea aceasta dureaza 20-25 minute. Dupa ce zaharul a fost incorporat, se scot telurile mixerului...

Desert prajitura cu merisoare

In Prajituri la 18 Mai 2017

Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale si...

Desert foietaj cu gem de mure si nuca

In Dulciuri la 16 Mai 2017

Foaia se lasa la decongelat in frigider.  Nuca coapta si macinata se amesteca cu gemul de mure. Se omogenizeaza.  Foaia de placinta se taie patrate. Cu mainile infainate, se mai intinde putin cate putin fiecare patrat si in mijloc, se pune cate o lingurita din compozitia de mai...

Desert tort de biscuiti ( de post)

In Dulciuri la 14 Mai 2017

Inainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca incat toti biscuitii sunt ,, prafuiti,, bine. Intr-un ibric, pe foc, se pune la topit ciocolata...

Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata

In Dulciuri la 26 Ian 2017

 Baza/aluatul: faina, zaharul, un praf de sare, se faramiteaza cu mana ( sau blender), pana ce untul este cuprins de faina. Se adauga praf de copt, ou, apa si se omogenizeaza. Se adauga coaja rasa de portocala. Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta...

Budinca de cozonac panettone

In Dulciuri la 21 Ian 2017

O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite.  Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se...

Crema de zahar ars cu mere

In Dulciuri la 21 Ian 2017

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul se caramalizeaza si capata o culoare placuta. Se pune caramelul intr-un vas de yenna dreptunghiular....

Prajitura cu gem de mure si bezea

In Dulciuri la 6 Ian 2017

Aluat fraged: intr-o cratita se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce se obtine o crema. Separat, faina cernuta cu praful de copt si untul se framanta bine. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga laptele, esenta de vanilie si zaharul bourbon. Se omogenizeaza toate ingredientele si se...

Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

In Torturi la 2 Ian 2017

Blat:  Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua si uleiul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina si se incorporeaza bine, iar la final,...

Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

In Dulciuri la 2 Ian 2017

Blatul:  Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie.  Albusurile (de la cele 3 oua si albusurile din ingrediente) - 5 in total, se spumeaza cu un praf de sare, peste care se adauga...

Prajitura de post cu fructe

In Prajituri la 24 Noi 2016

Faina, cacaua, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca separat.  Tot separat se amesteca cafeaua proaspat preparata, impreuna cu zaharul, se adauga uleiul. Peste aceasta parte lichida, se adauga partea uscata si se amesteca bine. Se adauga otet, se...

Prajitura cu ciocolata (fara coacere)

In Dulciuri la 1 Iun 2016

Ganache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra  si amesteca pana se topeste toata ciocolata. Crema se da la rece. Mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce rezulta o crema  crescuta. Adauga...

Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe

In Dulciuri la 1 Iun 2016

Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa. Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine....

Prajitura Lamaita

In Dulciuri la 23 Mai 2016

Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul  sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa.  Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul....

Gris cu lapte si dulceata de capsuni

In Dulciuri la 11 Mai 2016

Intr-un vas se pune laptele la fiert impreuna cu putina sare, zahar, zahar vanilat si untul. Cand se incalzeste putin se adauga grisul ,"in ploaie". Se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se lasa la fiert pana cand capata consistenta. Poate fi si incercat. Compozitia nu este...

Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

In Dulciuri la 2 Mai 2016

Aluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final.  Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare se amesteca pana ce devin cremoase. Se...

Pasca fara aluat

In Dulciuri la 1 Mai 2016

Branza dulce a fost nevoie sa fie framantata putin, adica maruntita bine-bine.  Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, bine. Acestea se pun peste branza si se omogenizeaza. Se adauga untul ( care a fost adus la temperatura camerei), se amesteca pana la incorporare...

Budinca de iaurt cu chia si fructe uscate

In Dulciuri la 25 Apr 2016

Intr-un bol se pune iaurtul. Se adauga semintele de chia. Se incorporeaza simplu si usor cu o lingurita. Se adauga fructele uscate ( cca o lingura rasa) si mierea. Se amesteca si se lasa cca 20 minute. Semintele de chia se vor hidrata si preparatul va capata consistenta.  Pentru mine, am...

Tort Boston

In Dulciuri la 2 Apr 2016

Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine, pana acesta se dizolva si untul devine cremos. Din acest moment adaugam ouale, unul...

Mini pancakes cu branza dulce

In Dulciuri la 18 Feb 2016

Pune branza intr-un bol si amestec-o cu zaharul. Pune ouale. Omogenizeaza. Se poate folosi cu succes un tel manual.  Adauga praf de copt, zaharul vanilat si faina. Omogenizeaza. Adauga laptele dulce. La final adauga si uleiul si amesteca bine.  Pregateste tigaia de clatite si purcede...

Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara

In Dulciuri la 14 Feb 2016

Topeste ciocolata pentru aluat, la baie de abur sau pe flacara mica impreuna cu 2 linguri de apa si lasa la racit. Pregateste prunele.  Pune ouale intregi intr-un bol si mixeaza impreuna cu sare si zaharul, pus in 2-3 etape, pana ce se face o crema si creste ca volum.  Adauga...

Clatite din albusuri, cu scortisoara si umpluturi diverse

In Dulciuri la 12 Feb 2016

Albusurile se bat spuma cu sarea. Aduga uleiul, mixeaza, pune laptele, mixeaza. Scoate telurile mixerului si adauga lingura cu lingura faina. Omogenizeaza cu un tel manual. Adauga zaharul tos si scortisoara.Amesteca usor.  Pune o tigaie pe foc, picura putin ulei si cu un polonic (ca sa...

Pancake cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Feb 2016

Partea uscata: faina se amesteca cu sare, praf de copt si zahar.  Partea umeda: iaurtul se amesteca cu un tel manual cu ouale, uleiul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.  Partea umeda se pune (dintr-o data) peste partea uscata si se omogenizeaza destul de bine cu...

Afisate 1 - 30 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]