Un preparat tare bun, eu o prefer mai mult pe aceasta decat pe cea cu aluat. Pentru cei certati cu timpul este ideala. Atat de savuroasa si racoritoare in acelasi timp.
Eu m-am inspirat de la Jamila, si-i multumesc.
"Retete de Pasti"
Branza dulce a fost nevoie sa fie framantata putin, adica maruntita bine-bine.
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, bine. Acestea se pun peste branza si se omogenizeaza. Se adauga untul ( care a fost adus la temperatura camerei), se amesteca pana la incorporare totala. Se adauga faina in reprize si se incorporeaza, asemenea se procedeaza si cu grisul. La final se adauga smantana si branza degresata si se omogenizeaza bine. Se adauga coaja rasa de la o lamaie si o portocala care a fost tinuta cca o ora cu zahar inainte de pregatire, zaharul vanilat si merisoare si stafidele ( hidratate cca 2 ore intr-un amestec cu apa si rom). Formele ( pentru ca am facut mai multe pascute) se dau cu unt si faina, surplusul de faina se arunca. Se pune compozitia de pasca si se coace la cuptor cca 30-35 de minute. Se face testul scobitorii. Se da la rece. La servire se pudreaza cu zahar sau ce doreste fiecare.