Pasca fara aluat

de alilianaa in Dulciuri, 1 Mai 2016 | 5364 vizualizari

 

Un preparat tare bun, eu o prefer mai mult pe aceasta decat pe cea cu aluat. Pentru cei certati cu timpul este ideala. Atat de savuroasa si racoritoare in acelasi timp. 
Eu m-am inspirat de la Jamila, si-i multumesc.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 1700 g branza de vaci, de casa
  • 220 g unt
  • 340 g smantana 12% grasime
  • 200 g branza degresata
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri gris
  • 12 oua
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
  • 220 g merisoare si afine
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 400 g zahar ( daca doriti mai dulce, se mai poate adauga)
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Branza dulce a fost nevoie sa fie framantata putin, adica maruntita bine-bine. 

Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, bine. Acestea se pun peste branza si se omogenizeaza. Se adauga untul ( care a fost adus la temperatura camerei), se amesteca pana la incorporare totala. Se adauga faina in reprize si se incorporeaza, asemenea se procedeaza si cu grisul. La final se adauga smantana si branza degresata si se omogenizeaza bine. Se adauga coaja rasa de la o lamaie si o portocala care a fost tinuta cca o ora cu zahar inainte de pregatire, zaharul vanilat si merisoare si stafidele ( hidratate cca 2 ore intr-un amestec cu apa si rom). Formele ( pentru ca am facut mai multe pascute) se dau cu unt si faina, surplusul de faina se arunca. Se pune compozitia de pasca si se coace la cuptor cca 30-35 de minute.  Se face testul scobitorii. Se da la rece.  La servire se pudreaza cu zahar sau ce doreste fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonacul bunicii cu nucă