M-am gandit si eu sa scriu reteta asta pentru ca imi place foarte mult,cel putin cand le am pe platou imi vine sa mananc mereu cate una,cate doua,sant tare bune si simplu de facut,chiar daca nu sant chiar frumoase,poate cele mai simple lucruri sant si cele mai bune,cand am pofta de gogosele fac astea si ma satur bine,sant moi si parca se topesc in gura si daca puneti pulpa de la vanilie ies o minunatie.
Daca puneti si un pic de dragoste ies cele mai bune gogosele care le-ati mancat vreodata.
Deci incepem cu dovleacul galben: il curatam de coaja si de seminte, il cantarim ca sa fim mai precisi, si il punem cu un pic de apa la fiert, in 20 de minute e cam gata, apoi luam un bol mare si incapator si adaugam zaharul, ouale, pulpa de vanilie, coaja de la lamaie si portocala.
Intr-un alt bol dam faina prin sita sa sa nu avem gogoloase, impreuna cu pliculetul de drojdie praf si apoi adaugam cate putin din amestecul de dovleac si amestecam bine bine, apoi adaugam toata compozitia la bolul cel mai mare. Daca sant cumva probleme o puteti mixa un pic, dar eu nu am avut probleme deci nu cred ca e greu. Important este ca amestecul de dovleac sa il adaugam incet incet la faina si sa amestecam bine, astfel nu avem nevoie de mixer.
Pregatim un litru de ulei intr-o tigaie mai inalta si cand s-a incins luam doua linguri marisoare si pregatim cate un pic din aluat si lasandu-l sa cada in uleiul incins bine. Ele se vor umfla cat o nuca si vor avea o culoare rosiatica, si tot asa facem cu tot aluatul, luam cate o lingura din aluat si il facem sa cada in ulei. Avem grija sa le invartim din timp cu o paleta, e simplu, nu ies egale, vor iesi de forme fel de fel care poate la copii le place sa ghiceasca ce forme ies si la ce se aseamana. Le scoateti intr-un platou cu hartie care absoarbe uleiul si pudrati cu zahar praf din belsug.
1
Daca doriti mai tare aluatul puteti pune mai putine oua,va iesi un aluat ca la clatite.
2
Puteti pune in loc de pulpa de vanilie,un pliculet de zahar vanilat,dar are alt gust va asigur,costa un pic mai mult dar e natural si e diferit,da o aroma mult mai puternica si e tare buna.