Orez cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 14 Apr 2012 | 4817 vizualizari

 

Este una dintre mancarurile mele preferate pentru gustul ei dulceag si bun,am facut simplu doar cu dovleac,dar se mai poate adauga si creveti sau scoici proaspete,mie imi place oricum,dovleac sa fie,deci merita sa postez reteta,sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac,sau o felie mare.
  • 150 gr orez.
  • ulei de masline.
  • ceapa taiata fin.
  • un catel de usturoi,care va fi indepartat la urma.
  • sare dupa gust.
  • patrunjel taiat marunt.
  • 3 frunze de leustean taiate fin.
  • curry dupa gust.
  • putina nucsoara.
  • 3 linguri de vin alb.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac:

Incepem sa curatam dovleacul de coaja,si sa-l taiem cubulete,

punem intr-o cratita cu ulei de masline(5,6 linguri de ulei ajung),punem si ceapa taiata fin si catelul de usturoi la calit putin si invartim cu un facalet,

daca vrem putem pune si capacul la cratita ca astfel dovleacul sa lase apa si sa se faca mai bine,depinde de preferinta,daca vrem o crema de dovleac cu orez lasam cateva minute mai mult cu capacul inchis si amestecand din cand in cand,astfel devine un pireu,daca vrem sa fie in cubulete atunci adaugam dupa cateva minute de caleala si orezul amestecand bine,

adaugam si apa fiarta care am fiert-o intr-o alta cratita separat,putin cate putin cu polonicul pana orezul absoarbe apa,si tot asa amestecam cu facaletul pana se face orezul,adaugam si patrunjelul taiat fin 5 minute inainte de a stinge focul,sarea,curry,nucsoara,si vinul la urma.

Gustam daca mai trebuie un pic de sare,si putem servi in farfurii!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

14.04.2012, 21:15

dupa cum arata trebuie incercata aceasta reteta

Lau 1

14.04.2012, 22:23

bun

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:07

Delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi