Se prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta , se unge cu unt topit (eu am folosit o pensula de bucatarie pt aceasta opearatiune), se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt...si tot asa...
Nu mi-au iesit niciodata bezelele si nu stiu de ce. Insa o data, din intamplare, minunea s-a produs! Foarte fericita le-am asezat repede in tava si le-am dat la cuptor la foc foarte mic, si cu usa cuptorului intredeschisa (cum am mai citit pe net) si au iesit o minunatie!
Nu pot sa spun exact...
Am fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul. Compozitia am impartit-o in doua: in prima parte am adaugat cacao si esenta de rom, iar in cea de-a doua doar esenta de vanilie, pt. ca asa a fost comanda:). Urmatorul...
Am amestecat bine toate aceste ingrediente si le-am pus intr-un vas de lut, apoi le-am bagat la cuptor la cea mai mica temperatura, invartind compozitia din cand in cand...am tinut totul la deshidratat cca 2 ore (daca aveti cantitate mai mare de morcov, va fi nevoie sa asteptati mai mult timp)....
Am fiert bine sucurile de fructe cu zahar si zeama de lamaie, pana s-au facut un sirop gros, apoi am incorporat gelatina hidratata anterior in apa si am turnat in forme. Am lasat la racit peste noapte, iar dimineata le-am scos din forme si le-am asezat pe platou. Si asta a fost tot! Au fost...
Am umpult vasul roman cu apa si l-am lasat asa cca 30 min. Intre timp, m-am ocupat de pui si am taiat usor pielea de pe "burta", apoi, cu degetele, am desprins pielea de pe carne, si am asezat-o usor pe partile laterale ale puiului, ca o paturica.Apoi am luat untul topit la...
Voiati ceva dulce, rapid si usor de preparat? Nimic mai simplu: se iau cateva bete de frigarui, pe care se infig fructe (ce aveti la indemana), se stropesc cu putin sirop de menta (eu asta am avut), se pudreaza cu zahar tos si se aseaza pe gratarul incins cateva minute si sunt gata de...
Incingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apa si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cat...
Pt. prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender sau un mixer vertical (cel de mana, cu palete nu este recomandat, doarece avem nevoie de viteza mare).
Asadar, sa incepem: se pune in blender laptele, uleiul si sarea si se mixeaza 3-4 min. la viteza maxima. Cand ridicam capacul...
Am batut bine ouale, le-am asezonat cu sare si piper, apoi am incorporat ciupercile si bucatelele de legume uscate. Am turnat totul in tava tapetata cu o foaie de copt, apoi am dat la cuptor (10 min. la 200 grade). Dupa ce omleta s-a copt, am presarat cascaval ras. Si asta a fost tot! Enjoy!
Se blenduieste bine vanata cu laptele si uleiul si se potriveste de sare. Astfel am obtinut salata de vinete.
Am decojit ceapa si am sectionat-o transversal sub forma de zig-zag, obtinand astfel 2 jumatati ca o floare. Am desfacut cu grija foile si le-am umplut cu salata.
Am decorat cu...
Am fiert in apa cu sare vinetele taiate cubulete (aprox 10 min.) apoi le-am scurs foarte bine si le-am pasat in robot. Intre timp am calit ceapa si ardeii grasi taiati cubulete si le-am asezonat cu sare si piper, iar dupa ce s-a mai racit putin compozitia, am amestecat-o bine cu vinetele...
Am taiat vanata in cubulete, le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs cateva minute, timp in care am taiat ceapa julien si am pus-o la calit cu 1 lingura ulei. Dupa aceea am adaugat si cubuletele de vanata si am calit totul 5 minute, apoi am pus capacul si le-am lasat la inabusit inca 5...
In primul rand se prepara marinata din: ulei de masline (5-6 linguri), condimente,rozmarin, sucul de la 1 portocala si 1 lamaie (impreuna cu coaja rasa de la acestea) si 1 pahar apa. Se unge puiul cu acest amestec si se lasa la rece cca 2 ore, sa se intrepatrunda aromele.
Dupa scurgerea...
Am prajit usor carnea, apoi am asezat-o intr-un vas de lut, am condimentat, am adaugat legumele deshidratate, cartofii taiati cuburi mai mari, rosia (cubulete marunte) si 1 cana cu apa, apoi am dat la cuptor pana s-au fragezit bine toate legumele si carnea.
Am servit fierbinte, cu chifle cu...
Din toate ingredientele pt. aluat am format o bila, pe care am lasat-o la rece cca 30 minute, pana am pregatit umplutura.
Am oparit broccoli si morcovul (doar 3-4 minute), apoi le-am scurs si le-am plonjat in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea. Am taiat marunt ceapa verde si ardeiul gras,...
Acestea fiind spuse, mi-am pregatit vasul de oua (care fusese scufundat in apa aprox. 30 min.) si l-am pensulat cu unt topit (se poate folosi si ulei), ca sa nu se prinda ouale. Apoi am adaugat repede ouale, cateva cubulete de sunca si putina telemea (cateodata pun cascaval, dar acum nu mai...
Am pus drojdia la muiat in laptele caldut iar faina am amestecat-o intr-un castron cu zaharul si putina sare.
Am turnat drojdia in faina,am pus untul moale si galbenusul,am framantat un aluat elastic pe carel-am lasat la cald sa dospeasca.
Pentru umplutura: am...
Prepararea acestor mici chiftelute de legume se face foarte usor si rapid: se pun la scurs cubuletele de dovlecel (ale mele au fost proaspat decongelate, deci au necesitat ceva timp). Intre timp se rade fin morcovul, iar bucata de ardei se rupe in cateva bucati. Dupa ce s-a scurs foarte...
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare (sa nu se desprinda de pe paletele mixerului). Cand spuma e tare, se adauga zaharul, apa, crema de galbenusuri si se amesteca totul cu o spatula de lemn, cu...
Am facut repede aluatul, amestecand cu robotul 1 ou, untul, faina si sarea dupa gust, apoi am dat la rece bila de aluat formata (cca 30 min).
Am uns cu unt o forma mica de jena si am tapetat-o cu pesmet (ca sa se desprinda tarta usor de pe margini dupa ce s-a racit). apoi am...
Se trec feliile de rasol prin faina si se prajesc in unt cate 4-5 min. pe fiecare parte, apoi, in untul ramas, se calesc legumele curatate si taiate cubulete. Dupa cca 6 min se adauga pastele de tomate si supa. Se adauga si feliile de rasol prajite, betisoarele de scortisoara si foile de dafin....
Asadar, am decongelat 2 pastravi, pe care i-am sarat, piperat si stropit cu zeama de lamaie si i-am asezat pe gratarul cuptorului, cu o tava plina cu apa dedesubt. Am dat la foc mic, lasand pastravul sa se gateasca lent.
Cat timp pestele s-a copt incet in cuptor, am pregatit sosul: am strivit...
Am mixat galbenusurile cu 150 gr zahar tos, pana au devenit o crema spumoasa. Am adaugat esentele de lamaie si portocala, faina si 6 albusuri batute spuma tare. Acesta a fost aluatul pt pandispan, pe care l-am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor, pana...
Se taie dovleceii cuburi, se presara cu sare si se lasa 30 min. la scurs.Se pun in blender, impreuna cu celelalte ingrediente si si mixeaza bine. Daca pasta este prea moale, se mai adauga faina. Se formeaza turtilele cu mana si se prajesc in ulei incins. Se servesc calde sau reci cu sos proaspat...
Nu cred ca avem nevoie de reteta, nu? Doar punem ce legume ne plac si avem la indemana, le infigem pe bete de frigarui, le condimentam si le ungem cu putin ulei de masline, le condimentam si...la foc cu ele! Enjoy!
Din seria conservelor pt. iarna urmeaza aceste smochine pe care le-am deshidratat eu si pe care le-am conservat in miere...Am deshidratat intai fructele (dar nu atat de tare ca cele din comert), apoi le-am asezat in borcanele sterilizate, iar peste ele am turnat miere, pana le-a...
Am fiert repede grisul cu laptele, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar, apoi am lasat sa se raceasca putin si am ales o forma de floare de data aceasta pt a construi budinca de gris: direct in farfurie am plasat inelul cu forma de floare neregulata, iar in interiorul ei am turmat...
Se amesteca zmeura cu zaharul si zeama de lamaie si se pune intr-o cratita mare la foc iute, se amesteca mereu, sa nu se prinda, se spumeaza de cate ori e nevoie (spuma am folosit-o la inghetata...o bunatate) si se curata aderentele de zahar de pe marginea cratitei cu o pensula de...
Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil si unse cu ulei.Am umplut formele trei sferuti, pt ca aluatul va creste destul de mult.
Nu-i asa ca formele sunt simpatice?
Am pus formele cu aluatul de briose intr-o tava, ca sa stea...
Baclava
Se prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta , se unge cu unt topit (eu am folosit o pensula de bucatarie pt aceasta opearatiune), se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt...si tot asa...
Bezele
Nu mi-au iesit niciodata bezelele si nu stiu de ce. Insa o data, din intamplare, minunea s-a produs! Foarte fericita le-am asezat repede in tava si le-am dat la cuptor la foc foarte mic, si cu usa cuptorului intredeschisa (cum am mai citit pe net) si au iesit o minunatie! Nu pot sa spun exact...
Figurine din ciocolata de casa
Am fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul. Compozitia am impartit-o in doua: in prima parte am adaugat cacao si esenta de rom, iar in cea de-a doua doar esenta de vanilie, pt. ca asa a fost comanda:). Urmatorul...
Bomboane din morcov
Am amestecat bine toate aceste ingrediente si le-am pus intr-un vas de lut, apoi le-am bagat la cuptor la cea mai mica temperatura, invartind compozitia din cand in cand...am tinut totul la deshidratat cca 2 ore (daca aveti cantitate mai mare de morcov, va fi nevoie sa asteptati mai mult timp)....
Jeleuri de fructe
Am fiert bine sucurile de fructe cu zahar si zeama de lamaie, pana s-au facut un sirop gros, apoi am incorporat gelatina hidratata anterior in apa si am turnat in forme. Am lasat la racit peste noapte, iar dimineata le-am scos din forme si le-am asezat pe platou. Si asta a fost tot! Au fost...
Pui umplut in crusta de ierburi
Am umpult vasul roman cu apa si l-am lasat asa cca 30 min. Intre timp, m-am ocupat de pui si am taiat usor pielea de pe "burta", apoi, cu degetele, am desprins pielea de pe carne, si am asezat-o usor pe partile laterale ale puiului, ca o paturica.Apoi am luat untul topit la...
Frigarui de fructe
Voiati ceva dulce, rapid si usor de preparat? Nimic mai simplu: se iau cateva bete de frigarui, pe care se infig fructe (ce aveti la indemana), se stropesc cu putin sirop de menta (eu asta am avut), se pudreaza cu zahar tos si se aseaza pe gratarul incins cateva minute si sunt gata de...
Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom
Incingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apa si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cat...
Maioneza fara oua
Pt. prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender sau un mixer vertical (cel de mana, cu palete nu este recomandat, doarece avem nevoie de viteza mare). Asadar, sa incepem: se pune in blender laptele, uleiul si sarea si se mixeaza 3-4 min. la viteza maxima. Cand ridicam capacul...
Omleta la cuptor cu legume deshidratate
Am batut bine ouale, le-am asezonat cu sare si piper, apoi am incorporat ciupercile si bucatelele de legume uscate. Am turnat totul in tava tapetata cu o foaie de copt, apoi am dat la cuptor (10 min. la 200 grade). Dupa ce omleta s-a copt, am presarat cascaval ras. Si asta a fost tot! Enjoy!
Nuferi cu vinete
Se blenduieste bine vanata cu laptele si uleiul si se potriveste de sare. Astfel am obtinut salata de vinete. Am decojit ceapa si am sectionat-o transversal sub forma de zig-zag, obtinand astfel 2 jumatati ca o floare. Am desfacut cu grija foile si le-am umplut cu salata. Am decorat cu...
Drob de vinete
Am fiert in apa cu sare vinetele taiate cubulete (aprox 10 min.) apoi le-am scurs foarte bine si le-am pasat in robot. Intre timp am calit ceapa si ardeii grasi taiati cubulete si le-am asezonat cu sare si piper, iar dupa ce s-a mai racit putin compozitia, am amestecat-o bine cu vinetele...
Salata cu vinete
Am taiat vanata in cubulete, le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs cateva minute, timp in care am taiat ceapa julien si am pus-o la calit cu 1 lingura ulei. Dupa aceea am adaugat si cubuletele de vanata si am calit totul 5 minute, apoi am pus capacul si le-am lasat la inabusit inca 5...
O reteta de vis: Pui cu portocale la cuptor
In primul rand se prepara marinata din: ulei de masline (5-6 linguri), condimente,rozmarin, sucul de la 1 portocala si 1 lamaie (impreuna cu coaja rasa de la acestea) si 1 pahar apa. Se unge puiul cu acest amestec si se lasa la rece cca 2 ore, sa se intrepatrunda aromele. Dupa scurgerea...
Tocanita de legume cu carne
Am prajit usor carnea, apoi am asezat-o intr-un vas de lut, am condimentat, am adaugat legumele deshidratate, cartofii taiati cuburi mai mari, rosia (cubulete marunte) si 1 cana cu apa, apoi am dat la cuptor pana s-au fragezit bine toate legumele si carnea. Am servit fierbinte, cu chifle cu...
Mini tarte cu legume
Din toate ingredientele pt. aluat am format o bila, pe care am lasat-o la rece cca 30 minute, pana am pregatit umplutura. Am oparit broccoli si morcovul (doar 3-4 minute), apoi le-am scurs si le-am plonjat in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea. Am taiat marunt ceapa verde si ardeiul gras,...
Cuiburi cu oua in vas roman
Acestea fiind spuse, mi-am pregatit vasul de oua (care fusese scufundat in apa aprox. 30 min.) si l-am pensulat cu unt topit (se poate folosi si ulei), ca sa nu se prinda ouale. Apoi am adaugat repede ouale, cateva cubulete de sunca si putina telemea (cateodata pun cascaval, dar acum nu mai...
Cozonac Steluta
Am pus drojdia la muiat in laptele caldut iar faina am amestecat-o intr-un castron cu zaharul si putina sare. Am turnat drojdia in faina,am pus untul moale si galbenusul,am framantat un aluat elastic pe carel-am lasat la cald sa dospeasca. Pentru umplutura: am...
Bulete de morcov
Prepararea acestor mici chiftelute de legume se face foarte usor si rapid: se pun la scurs cubuletele de dovlecel (ale mele au fost proaspat decongelate, deci au necesitat ceva timp). Intre timp se rade fin morcovul, iar bucata de ardei se rupe in cateva bucati. Dupa ce s-a scurs foarte...
Prajitura cu menta
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare (sa nu se desprinda de pe paletele mixerului). Cand spuma e tare, se adauga zaharul, apa, crema de galbenusuri si se amesteca totul cu o spatula de lemn, cu...
Tarta cu legume
Am facut repede aluatul, amestecand cu robotul 1 ou, untul, faina si sarea dupa gust, apoi am dat la rece bila de aluat formata (cca 30 min). Am uns cu unt o forma mica de jena si am tapetat-o cu pesmet (ca sa se desprinda tarta usor de pe margini dupa ce s-a racit). apoi am...
Osso Bucco Milanesse
Se trec feliile de rasol prin faina si se prajesc in unt cate 4-5 min. pe fiecare parte, apoi, in untul ramas, se calesc legumele curatate si taiate cubulete. Dupa cca 6 min se adauga pastele de tomate si supa. Se adauga si feliile de rasol prajite, betisoarele de scortisoara si foile de dafin....
Pastrav la cuptor cu sos de usturoi
Asadar, am decongelat 2 pastravi, pe care i-am sarat, piperat si stropit cu zeama de lamaie si i-am asezat pe gratarul cuptorului, cu o tava plina cu apa dedesubt. Am dat la foc mic, lasand pastravul sa se gateasca lent. Cat timp pestele s-a copt incet in cuptor, am pregatit sosul: am strivit...
Pandispan in sos de lamaie
Am mixat galbenusurile cu 150 gr zahar tos, pana au devenit o crema spumoasa. Am adaugat esentele de lamaie si portocala, faina si 6 albusuri batute spuma tare. Acesta a fost aluatul pt pandispan, pe care l-am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor, pana...
Turtite din dovlecei
Se taie dovleceii cuburi, se presara cu sare si se lasa 30 min. la scurs.Se pun in blender, impreuna cu celelalte ingrediente si si mixeaza bine. Daca pasta este prea moale, se mai adauga faina. Se formeaza turtilele cu mana si se prajesc in ulei incins. Se servesc calde sau reci cu sos proaspat...
Frigarui de legume
Nu cred ca avem nevoie de reteta, nu? Doar punem ce legume ne plac si avem la indemana, le infigem pe bete de frigarui, le condimentam si le ungem cu putin ulei de masline, le condimentam si...la foc cu ele! Enjoy!
Smochine in miere
Din seria conservelor pt. iarna urmeaza aceste smochine pe care le-am deshidratat eu si pe care le-am conservat in miere...Am deshidratat intai fructele (dar nu atat de tare ca cele din comert), apoi le-am asezat in borcanele sterilizate, iar peste ele am turnat miere, pana le-a...
Gris cu lapte si pere caramelizate
Am fiert repede grisul cu laptele, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar, apoi am lasat sa se raceasca putin si am ales o forma de floare de data aceasta pt a construi budinca de gris: direct in farfurie am plasat inelul cu forma de floare neregulata, iar in interiorul ei am turmat...
Dulceata de zmeura cu chilli
Se amesteca zmeura cu zaharul si zeama de lamaie si se pune intr-o cratita mare la foc iute, se amesteca mereu, sa nu se prinda, se spumeaza de cate ori e nevoie (spuma am folosit-o la inghetata...o bunatate) si se curata aderentele de zahar de pe marginea cratitei cu o pensula de...
Muffin Flowers
Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil si unse cu ulei.Am umplut formele trei sferuti, pt ca aluatul va creste destul de mult. Nu-i asa ca formele sunt simpatice? Am pus formele cu aluatul de briose intr-o tava, ca sa stea...