adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI138
Retete

Nuci verzi murate

In Conserve la 28 Feb 2013

  Cum le-am preparat eu Cu putin ajutor, am cules nucile verzi ajunse la marimea lor maxima (sfarsitul lunii iunie pare a fi perioada ideala de culegere a lor), le-am spalat, apoi le-am intepat cu un ac in mai multe locuri, dupa care le-am asezat intr-un borcan de sticla destul de...

Cosulete de orez cu pasta de avocado--reteta fara guten

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

  Se fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile uscate si faina de orez. Se framanta totul bine, pana devine un aluat tare, care se lasa...

Crema de cocos cu zmeura

In Dulciuri la 17 Feb 2013

Am spart nuca de cocos, dupa ce, in prealabil, am scurs apa din ea. Am curatat-o de coaja, am taiat-o in bucatele mici si am bagat-o in blender, impreuna cu zmeura congelata si mierea. Am blenduit foarte bine, pana am obtinut o crema fina si gustoasa. E perfecta si pt. vremea fierbinte din...

Pastrav cu sos de menta si patrunjel

In Pastrav la 17 Feb 2013

  Se usuca pestele cu un prosop absorbant, se sareaza si se pipereaza. Se prepara apoi sosul: punem in blender verdeturile, impreuna cu putina sare, zeama de la 1 lamaie si uleiul de masline. Blenduim bine pt. cateva minute, pana obtinem o pasta frumos colorata si parfumata. Pastravul...

Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

In Piine la 10 Feb 2013

Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea). Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai...

Tagliatelle cu dovleac

In Paste la 10 Feb 2013

Din toate ingredientele se face un aluat tare, care se lasa la odihnit 30 min, ca sa se aseze glutenul. Apoi se trece prin rolele de intins ale masinii, dupa care se taie, dupa dorinta. se pot folosi atat proaspete, cat si uscate. De data aceasta, eu i-am lasat la uscat si i-am pus intr-o punga...

Orez cu urzici

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Se pun urzicile la fiert in apa cu sare, apoi se scurg bine. Intre timp se prepara un pilaf simplu din orez, apa si sare.  Se toaca urzicile fin si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu ceapa tocata la fel de fin. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga in pilaful...

Lasagna cu urzici

In Lasagna la 10 Feb 2013

Foile se fac astfel: Din toate ingredientele pt aluat se face un aluat tare, care se lasa la odihnit 30 min, ca sa se aseze glutenul. Apoi se trece prin rolele de intins ale masinii, dupa care se taie, dupa dorinta. Se pot folosi atat proaspete, cat si uscate. Intr-o tava de jena unsa cu unt,...

Pasta de peste

In Salau la 10 Feb 2013

Am taiat ceapa marunt, marunt si am calit-o in putin ulei de masline, am adaugat cimbru, sare, piper, dafin, patrunjel si apa si am lasat la fiert 10 min, dupa care am adaugat pestele si l-am mai lasat inca cca 10 min. Dupa ce s-a fiert, l-am strecurat bine si l-am faramitat, apoi l-am amestecat...

Mini tarte cu vanilie si visine

In Prajituri la 9 Feb 2013

Toate ingredientele pt. aluat se amesteca repede cu robotul si se face un aluat elastic, care se da la rece 15 minute. Intre timp, se pregateste budinca dupa instructiunile de pe plic si se lasa la racit, amestecand-o din cand in cand, ca sa nu prinda pojghita. Dupa ce a ajuns la temperatura...

Briose cu lamaie confiata

In Prajituri la 9 Feb 2013

Ingredientele se pun in cuva in ordinea indicata (fara coaja de portocale confiata), apoi se seteaza masina pe programul de framantare (whisk)...eu il setez de doua ori la rand, sa fiu sigura ca e totul amestecat bine.  Urmeza o noua setare pt. programul "dough", care inseamna...

Spaghete cu rosii si busuioc

In Spaghete la 9 Feb 2013

Se fierb spaghetele, apoi se scurg si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline. Separat se prepara sosul:calim ceapa si usturoiul intr-o lingura ulei, adaugam condimentele si rosiile taiate cuburi mici. Lasam sa fiarba inabusit cca 5 min, apoi adaugam busuioc proaspat tocat. Sosul se toarna...

Cartofi pai la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2013

Se aseaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se amesteca bine cu uleiul, sarea, condimentele si verdeturile si se da la cuptor (cca 20 min. la 200 grade). Se pot servi simpli, ca garnitura la friptura, cu dressing, etc. Enjoy!

Biscuiti fini cu trandafiri

In Prajituri la 9 Feb 2013

Modul de preparare a acestor biscuiti  e la fel de simpla, iar acestia vor fi gata in doi timpi si trei miscari: toate ingredientele se amesteca in robot, sau la masina de paine; se formeaza un aluat elastic, care se lasa la rece 1 ora, apoi se modeleaza, dupa inspiratie si dorinta. Eu am...

Muffins cu grapefruit

In Prajituri la 7 Feb 2013

 Se bat albusurile spuma tare. Separat. se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra si untul topit. Se adauga sucul si pulpa de grapefruit, esenta de portocale, uleiul, iaurtul si praful de copt. se mixeaza bine, pana la omogenizarea perfecta. Acum se adauga spuma de albusuri si se amesteca...

Mancare de gutui

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2013

  Intai am pregatit caramelul, adica am pus untul la topit impreuna cu zaharul si am lasat sa se dizolve.Pasul urmator a fost sa adaug apa (cca 2 l) si am lasat sa fiarba, moment in care am adaugat si gutuile taiate bucati.Am potrivit de sare si am lasat totul pe foc sa fiarba la foc mic...

Salata de fructe cu miere

In Salate la 4 Feb 2013

Am curatat portocala si am taiat-o bucatele,; la fel am procedat si cu kiwi. Am taiat si marul bucatele, am stropit cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze, am adaugat celelalte fructe deshidratate si am incorporat mierea si praful de scortisoara. am decorat cu frunze de menta si am servit imediat....

Supa crema de varza

In Supe la 3 Feb 2013

Intai am calit usor  ceapa, morcovul si cuburile de cartofi, apoi am adaugat sare, piper, vegeta naturala si apa, cat sa se acopere legumele si sa fiarba bine. Urmatorul pas a fost sa adaug varza si sa completez cu apa, lasand din nou sa fiarba bine. Dupa ce s-a racorit putin supa mea, am...

Nasturasi cu miere

In Prajituri la 3 Feb 2013

  Am mixat bine untul moale cu toate ingredientele, formand o bila, pe care am dat-o la rece cca 30 min. Am format nasturasii (intai am facut bilute, pe care le-am platizat intre degete, apoi le-am facut gaurelele, cu ajutorul unei scobitori) , i-am asezat in tava tapetata cu hartie de...

Cupcakes inflorate

In Prajituri la 3 Feb 2013

 Preparare muffins Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de silicon unsa cu putin ulei. Se dau la cuptor pana se rumenesc usor, se lasa 1 min sa se raceasca si sa se desprinda de pe forma. Se rastoarna pe gratar si se lasa la racit Preparare crema Se incalzesc...

Turta dulce

In Dulciuri la 3 Feb 2013

Am amestecat bine bine toate ingredientele intr-un bol mare, pana s-a format o bila de aluat, pe care am dat-o la rece pt. cca. 2 ore. Apoi am intinf foaia de aluat si am taiat forme, pe care le-am copt in cuptorul incins. Le-am decorat cu royal icing alb si colorat (sau, si mai simplu, in comert...

Biscuiti

In Vegan / Raw vegan la 2 Feb 2013

  Am amestecat bine, in boluri separate, toate ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte. Am obtinut foarte repede bilele de aluat, pe care le-am dat la rece pt. cca 1 ora. Apoi am intins aluaturile in foaie pe blatul uns cu putin ulei de palmier (cei cu catina i-am facut...

Supa de curcan cu taietei din morcov

In Supe la 1 Feb 2013

Am curatat legumele  si le-am taiat bucati mai mari (cu exceptia morcovului) si le-am pus in oala minune, impreuna cu pulpa de curcan si condimentele si apa. Am lasat sa fiarba sub presiune 10 min., apoi am lasat sa se depresurizeze singura, timp in care am pregatit taieteii asa: am curatat...

Prajitura cu malai

In Prajituri la 1 Feb 2013

Se pune laptele la fiert, pana da in clocot. Separat, se amesteca intr-un bol toate celelalte ingrediente pt prajitura, apoi se adauga laptele fierbinte. Se omogenizeaza bine si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Aluatul e curgator, dar la copt, malaiul se umfla si se capata consistenta unui...

Tort simplu de ciocolata

In Torturi la 1 Feb 2013

Prepararea cremei este extrem de simpla: se rad cca. 50 gr. ciocolata, pt. decor.  Alte 50 gr. ciocolata se taie cubulete mici (tot pt. decor). Restul de ciocolata se topeste pe baie de aburi, impreuna cu 1 lingura de frisca lichida. Se lasa deoparte sa se racoreasca, apoi se incorporeaza...

Melci cu mere si nuci

In Prajituri la 1 Feb 2013

Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei, se desface foaia si se presara cu zahar si scortisoara. Apoi se imparte in doua. Fiecare parte de aluat se presara cu mere rase si nuci maruntite, apoi se ruleaza strans. Urmatorul pas este sa taiem felii din sulurile astfel formate si sa le...

Cum se face pasta de zahar

In Dulciuri la 30 Ian 2013

Intai incepem prin a hidrata gelatina in apa rece. Intre timp, cernem bine zaharul pudra (spun asta deoarece chiar daca este cumparat din comert ca fiind pudra, el mai are cristale nemacinate si care strica pasta..plus ca sunt inestetice). Dupa hidratarea gelatinei, o punem la topit intr-o...

Tort inima de primavara

In Torturi la 30 Ian 2013

Se bat albusurile spuma tare, apoi se lasa putin deoparte. Separat se  freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga la albusuri si se amesteca cu spatula, adaugandu-se si faina in ploaie. Se toarna in forma unsa cu putin ulei, apoi se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Dupa ce se...

Prajiturele de lux cu crema de cacao

In Prajituri la 30 Ian 2013

Am spumat bine albusurile, apoi am adaugat zaharul tos putin cate putin, mixand cotinuu...aici e faza in care totul ar fi trebuit sa devina bezea, dar na! Am adaugat restul ingredientelor, cu exceptia fainii (in prealabil am cernut fin zaharul pudra si pudra de migdale) si am amestecat cu spatula...

Kataif

In Prajituri la 28 Ian 2013

Se pune fideaua fina intr-un vas de jena uns cu unt, se presara cu nuci, migdale si fistic macinat sibucatele de unt si se dau la cuptor pana se rumenesc. Intre timp se prepara siropul: se pune la fiert apa cu mierea, condimentele si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se...

Afisate 121 - 150 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Astazi ajungi târziu la birou, dar te revansezi plecând mai devreme.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]