Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom

de adnia in Prajituri, 27 Ian 2013 | 5098 vizualizari

 

Pt. ca nu mi-a crescut blatul de amandina cat sa-l pot taia in doua, am trecut, din nou, la planul B: adica inventii si combinatii personale! Si sa stiti ca taaare bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • Asadar, avem nevoie de:

Pt. Blat:

  • 6 oua mari
  • 200 gr de zahar
  • 40 ml de apa
  • 40 ml de ulei
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 200 gr de faina
  • un pliculet de praf de copt

Pt. sirop:

  • sirop de menta
  • 500 ml apa rece

Pt. crema:

  • 1 pachet de unt
  • zahar pudra (dupa gust)
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet cafea solubila
  • 1 lingurita extract de cafea
  • 2 fiole esenta de rom

Pt. decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom:

Incingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apa si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma tare cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. La spuma de albusuri se adauga crema de oua si faina amestecata cu praful de copt si cacao (pudrele de adauga in ploaie). Se omogenizeaza cu ajutorul unei palete, cu miscari ferme de jos in sus.Se obtine o compozitie a pe care o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se  da tava la cupor cca 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).

 Se scoate blatul, se lasa la racit pe un gratar, iar dupa aceea se insiropeaza cu sirop de menta amestecat cu apa. 

Pana se insiropeaza blatul, se face crema: se alifiaza bine untul moale, se adauga zahar pudra (nu am o cantitate exacta, intotdeauna pun dupa gust), cacao, extract de cafea, rom si pliculetul de cafea solubila. Se obtine o crema fina, care se intinde in strat uniform peste blatul racit si insiropat.

 Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi si se se decoreaza cu dungi de ciocolata (formate cu spritul cu dui subtire).

Enjoy!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sim0na 1

28.01.2013, 21:24

Buna o fi..

diaconta 1

28.01.2013, 22:10

ce frumoase

diana_k 1

02.02.2013, 21:25

foarta buna prajitura

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crumble (de post)