Am scos de la naftalina revistuta cu retete pt salate de la Knorr, pe care, bineinteles, am adaptat-o putin (niciodata nu reusesc sa ma tin strict de-o reteta...trebuie sa-i fac eu ceva s-o personalizez:))
Am taiat vanata in cubulete, le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs cateva minute, timp in care am taiat ceapa julien si am pus-o la calit cu 1 lingura ulei. Dupa aceea am adaugat si cubuletele de vanata si am calit totul 5 minute, apoi am pus capacul si le-am lasat la inabusit inca 5 minute. Am adaugat apoi ardeiul iute taiat marunt, maslinele verzi, sare si putin piper. Am mai tinut pe foc inca 2 minute, apoi am lasat compozitia sa se raceasca.
Intre timp am pregatit dressingul: am pus intr-un bol ierburi aromate (busuioc, maghiran si ierburi provensale), putina sare, 1 lingura apa si 1 lingura ulei. Am amestecat bine, bine si am turnat dressingul peste salata de vinete, pe care am decorat-o apoi cu bucatele de branza si o felioara de rosie.
Am dat totul la rece pana in momentul servirii, ca sa se intrepatrunda aromele.
Simplu, rapid si gustos, mai ales pt iubitorii de vinete. Si am descoperit eu, merg bine cu branza sarata!
Voila!