Ubulika

1

Bucataras
incepator

cluj-napoca

Bucataras din 16.05.2010

RETETE111
PRIETENI107
Retete

Prajitura Tavalita

In Prajituri la 30 Ian 2014

Blat:Se incinge cuptorul.Amestecam intai untul, care e la temperatura camerei, cu zaharul si oul.Le amestecam pana se topeste zaharul si avem o compozitie ca spuma. Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana la omogenizare. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina...

Prajitura Fanta

In Dulciuri la 30 Ian 2014

Blatul: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,nu trebuie sa se topeasca tot. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza  pana la omogenizare.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Apoi se incorporeza incet albusurile facute spuma.Se pune aluatul in tava unsa cu putin...

Ficatei cu mamaliguta

In Porc la 27 Aug 2013

Calim ceapa,apoi ficatul.Se condimenteaza,apoi se completeaza cu apa in functie de cat de gros vreti sosul.Peste 5 min punem bulionul si lasam la foc potrivit 20-25 min. Cand e gata punem patrunjelul tocat. Se serveste alaturi de mamaliga Pofta Buna !

Tort Mos Craciun

In Dulciuri la 27 Ian 2013

Se bat ouale cu zaharul,lamaia si faina.Punem compozitia in tava si dam la cuptor pt 10/15 minute.Cand e gata o lasam la racit. Facem crema :Frecam untul cu zaharul praf pana il facem spuma,punem si laptele praf.Taiem tortul in doua usor si il umplem cu crema. Il decoram cu cocos ,pasta de...

Spaghete cu salam

In Paste la 27 Ian 2013

Se face sosul. Se caleste ceapa,se condimenteaza apoi se pune salamul cubulete. Se lasa la calit 5 minute..apoi punem 3 linguri de bulion intr-o cana cu apa.Lasam sa scada 10-15 minute la foc mic.Punem oregano,busuioc.Se trage de pe foc. Fierbem spaghetele in apa cu sare si ulei de...

Chiftele marinate

In Porc la 27 Ian 2013

Prajim ceapa ,o amestecam cu carnea tocata,oul,condimentele si painea.Formam chiftelute le dam prin faina si le prajim in ulei incins.Le scoatem si le lasam acoperite pana facem sosul.  Sos: Calim usturoiul cu coaja  apoi il scoatem si il aruncam . Punem chiftelele in...

Carnati cu carne si pireu

In Porc la 27 Ian 2013

Se calesc cepele,se pune si carnea apoi carnatii..Se lasa sa se rumeneasca putin impreuna.Condimentam,punem si usturoiul,2 cani de apa  si lasam la foc mic cu capac 1h pana e fiarta carnea.La sfarsit putin bulion ,mai lasam 3 min si gata.   Pofta Buna. Se serveste alaturi de...

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 2 Noi 2012

Carnea se pune la fiert in apa rece si o lingurita de sare. Se toaca ceapa si legumele se taie cuburi. Spumam cat este necesar fiindca face multa spuma. Cand nu se mai face spuma punem si legumele. Lasam sa fiarba la foc mic.cca 40 minute. Cand este mai mult de  jumatate fiarta carnea punem...

Ficatei cu morcovi sote si cartofi natur

In Ficat la 2 Noi 2012

Se spala ,se curata cartofii si se taie cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare. Sos de unt: Untul se scoate de la frigider si se lasa 30 de minute la temperatura camerei. Se freaca bine pana devine o pasta. In acest timp, se pune treptat zeama de la o lamaie.Se condimenteaza cu...

Gulas

In Vita la 2 Noi 2012

Incingem uleiul intr-o cratita dupa care punem ceapa si usturoiul. Cand ceapa incepe sa isi schimbe culoarea, adaugam carnea de vita cuburi. Le calim langa ceapa pana cand carnea isi va schimba culoarea. Apoi aruncam in tigaie si morcovul taiat rondele, ardeiul,o lingurita de boia,...

Chiftelute marinate

In Porc la 30 Oct 2012

Se fac chiftelele. Se amesteca ceapa,usturoiul,condimentele,oul ,carnea tocata,patrunjelul.Se fac bilute si se pun la prajit. Pentru sos: Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt, punem sare si 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba 10 minute. Apoi adaugam bulionul,punem si...

Salata A La Russe

In Salate la 28 Oct 2012

Se fierb legumele.Se taie toate cubulete ..plus castravetii.Se condimenteaza dupa gust . Se face maioneza din 1 ou ,putin mustar si ulei.  Se amesteca cu legumele. Se decoreaza dupa plac.   Pofta buna !

Diplomat cu fructe

In Prajituri la 28 Oct 2012

Blat: Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se pune umplutura si se da la cuptor pana trece testul scobitorii,in jur de 35 de min.  CREMA DIPLOMAT  Ouale...

Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)

In Prajituri la 11 Oct 2012

Incingem cuptoru la 190 de grade.Amestecam intr-un vas adanc ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecam bine cu o lingura. Intr-un alt vas, amestecam ingredientele umede: laptele , untul topit, coaja de portocala, esenţa de vanilie si oul. Amestecam tot cu un...

Pizza cu aluat pufos

In Pizza la 2 Oct 2012

Amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam intr-un bol.In alt bol punem zaharul,sarea,uleiul si apa rece. Punem faina intr-un alt vas si facem o gropita la mijloc.Turnam alternativ apa calda si apa rece si framantam pana iese un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini. Cand e gata il...

Prajitura cu frisca si mascarpone

In Prajituri la 24 Sep 2012

Frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Mascarponele se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.Pastram frisca si pt ornat. Impartim crema si o repartizam intre blaturile...

Hamburger

In Vita la 17 Sep 2012

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Separat se amesteca carnea tocata cu ouale, cu patrunjelul tocat si cu ceapa calita. Condimentam dupa gust si formam chiftele pe care le punem pe gratarul incins pentru aprox. 10 min. Se pot lasa mai mult sau mai putin..depinde cum le doreste...

Musaca de cartofi

In Porc la 23 Aug 2012

Se pregatesc cartofii, se spala si se pun intregi la fiert. Cand sunt gata ii lasam la racit dupa care ii taiem rondele. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit. Punem peste si ardeiul, lasam sa prinda putina culoare, apoi carnea tocata  si condimentele. Cand si-a schimbat culoarea,...

Salata orientala

In Salate la 30 Apr 2012

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare .Se scurg, se lasa putin la racit pana ii puteti manevra cu mana si apoi se decojesc.Ouale se pun la fiert pana sunt tari (5 minute dupa ce incepe sa fiarba apa); puneti si putina  sare in apa. Ceapa se taie julienne si cea verde bucatele....

Macaroane cu sos de rosii

In Paste la 11 Mar 2012

Se face sosul : Se taie ceapa si usturoiul si punem la calit in ulei,apoi adaugam si ardeiul tocat.Condimentam,punem bulionul si o cana cu apa in functie de cat de gros sau subtire vreti sa iasa sosul.Lasam la foc mic sa se ingroase. Fierbem pastele,le scurgem si le punem peste sosul de rosii...

Gogosi cu gem

In Dulciuri la 17 Feb 2012

Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat,  esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu...

Orez cu lapte

In Dulciuri la 17 Feb 2012

Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat, cca 1 ora. Se poate sa punem si orezul direct, dar dureaza mai mult fierberea. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul scurs  si se amesteca incontinuu. Este gata cand se ingroasa. Timpul de...

Varza a la Cluj

In Porc la 10 Feb 2012

Se toaca varza,se freaca cu sare.Se pune varza la calit in 4 linguri de ulei...amestecam sa nu se lipeasca.Punem putina apa de fiecare data cand incepe sa se prinda.Cand varza e calita tragem de pe foc. Facem amestecul de carne:ceapa tocata se caleste,se adauga carnea tocata,sare,boia.Se...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 10 Feb 2012

Intr-o cratita punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a topit , tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf , esenta de portocale si cacaoa. Se amesteca...

Gogosi

In Dulciuri la 3 Feb 2012

Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat,  esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu un...

Musaca cu piure

In Porc la 1 Feb 2012

Se pregatesc cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand sunt gata punem margarina,laptele,sarea si facem pireul. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit.Punem peste si ardeiul,lasam sa prinda putina culoare apoi carnea tocata  si condimentele .Cand si`a schimbat culoarea tragem...

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

In Mezel de casa la 1 Feb 2012

Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam: piper boabe, foaile de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic. Incercam cu furculita si cand aceasta patrunde usor slanina este fiarta.Dupa ce ne asiguram ca este fiarta luam oala de pe foc si lasam...

Tochitura cu pireu

In Porc la 10 Ian 2012

Se prajeste carnea cuburi, dupa 5 minute si carnatii. Cand s-au rumenit putin se scot pe o farfurie. Se pune ceapa in cratita, lasam 2 minute pana prinde o culoare aurie. Punem carnea inapoi si acoperim cu apa..cat sa acopere carnea de 2 degete. Daca scade prea mult mai completam cu apa...

Burek cu branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2012

Umplutura: Amestecam branza rasa, 2 oua  batute si 150ml de smantana. Intr-o tava unsa cu unt  intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura. Alternam tot cate 4 foi si umplutura, ultimul rand sa fie de foi. (Eu am facut doar 3 randuri a cate 4...

Tort cu budinca

In Torturi la 10 Ian 2012

Facem un sirop din rom si zahar.Insiropam apoi blatul.Se face budinca de vanilie,se adauga zahar dupa gust.Se adauga untul in budinca fierbinte si se amesteca bine.Punem peste blat budinca ,apoi un strat din frisca batuta,punem celalalt blat si procedam la fel.Peste ultimul blat punem budinca si...

Afisate 1 - 30 din 111 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2014

Prajitura Tavalita

publicat la 30.01.2014

Prajitura Fanta

publicat la 27.08.2013

Ficatei cu mamaliguta

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Retete preferate
Aperitive

Voturi:116

Pasca fara aluat

Voturi:32

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]