Orez cu lapte

de Ubulika in Dulciuri, 17 Feb 2012 | 4039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 lapte
  • jumatate cana de orez
  • 5-6 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • scortisoara
  • gem
  • 1 esenta de lamaie sau portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat, cca 1 ora. Se poate sa punem si orezul direct, dar dureaza mai mult fierberea.

Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul scurs  si se amesteca incontinuu. Este gata cand se ingroasa. Timpul de fierbere depinde,de calitatea orezului si de cat de gros doriti sa iasa.De aceea, inainte sa inchidem focul se gusta. Daca orezul nu s-a fiert, se mai poate adauga cate putin lapte.Dupa ce e fiert,adaugam esenta.

Se poate servi si cald si rece..alaturi de scortisoara si gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte - varianta egipteana