Orezul se pune intr-un vas cu apa.
Ceapa se toaca, carnatii se taie rondele si se pun in tigaie (cratita) in ulei si se lasa pana cand ceapa se inmoaie putin si devine translucida.
Se adauga legumele. Se lasa 5-10 minute, apoi se adauga apa si se lasa pana cand legumele...
Mai intai se spala si se curata fructele.
Se taie dupa caz cubulete, rondele, feliute.
Se pun pe rand in cupe.
Se lasa la rece putin pentru a se patrunde gusturile.
Consumati fara limita. ;)
Aluatul:
Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute.
Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios.
Aluatul se da la rece...
Am scos din frigider foaia de aluat.
Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie.
Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul....
Stafidele se pun in apa cu cateva picaturi esenta de rom minim 10 minute, apoi se scurg bine de apa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana...
Iata cum se prepara Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume
Legumele se curata si se spala.
Ceapa se toaca marunt.
Ardeiul se taie cubulete.
Un morcov se taie rondele, ceilalti morcovi se dau pe razatoare sau se pun in robotul de bucatarie.
Rosiile se taie marunt sau se pun...
Se separa galbenisurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul. Deasupra se adauga zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul, se amesteca si se adauga peste albusuri. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Se tapeaza o...
Se curata toate legumele si se spala.
Ceapa se toaca marunt.
Zucchini si cartofii cubulete.
Morcovul se taie marunt sau in robotul de bucatarie.
Rosia am pus-o in robotul de bucatarie.
Ceapa se caleste in puitn ulei. Se adauga morcovul. Apoi se adauga apa, zucchini si...
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure.
Feliile de snitel se bat usor pe ambele parti cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper....
Pastele de orez se pun in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Morcovul se da pe razatoarea mica.
Intr-o cratita sau intr-o tigaie se pune putin ulei...
Broccoli se desface in buchetele si se spala. Sparanghelului i se inlatura partea lemnoasa si se fierbe in apa cu sare aproximativ 10 minute. Cand este fiert, dar nu moale se scoate in apa rece. (pentru a-si pastra culoarea verde) Separat, se pune broccoli sa fiarba in apa cu sare...
Banana se curata de coaja si se taie in bucatele.
Intr-un vas se pune mierea, zaharul vanilat, zmeura, bananele si laptele.
Cu ajutorul unui blender se mixeaza bine.
Se pune in pahare si se serveste.
Ouale se pun in apa cu putina sare si se fierb aproximativ 5 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Se descojesc si se taie in bucati mai mici.
Rosiile se spala si se taie felii sau dupa preferinta.
Branza se taie cubulete mici. Frunzele de rucola se spala sub jet de apa...
Orezul se spala, dupa care se pune la fiert in apa cu sare.
Dupa ce a fiert, se strecoara si se trece sub jet de apa rece.
Mazarea se fierbe, dupa care se scurge si se lasa la racit.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Ceapa se pune in ulei incins intr-o cratita...
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.
Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute....
Din toate ingredientele se face o compozitie omogena.
Se incinge o tigaie si se unge cu o picatura de ulei.
Cu ajutorul unui polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie la foc mic. Se misca tigaia astfel incat compozitia sa se intinda uniform in tigaie.
Cand marginile...
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Apoi se curata de coaja si se taie rondele sau dupa preferinta.
Salata se spala, se desfac frunzele si se rup in bucati.
Rosiile se spala si se taie felii.
Ardeiul se spala si se taie rondele.
Se adauga toate intr-un bol mai mare, se adauga...
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine.
Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena.
Se adauga apoi zaharul si 50 g nuca de cocos si se amesteca energic in continuare.
Se formeaza bilute,...
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute.
Legumele se curata, se spala si se taie: ardeii cubulete, ceapa se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoare...
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie pai si se prajesc in ulei incins.
Carnatii se prajesc in ulei incins.
Branza se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu chimenul.
Ardeii se spala, se taie in jumatati, se curata de seminte. Apoi se umplu cu branza.
Pofta buna!
Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava.
Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam.
Cocosul se presara peste biscuiti uniform.
Peste cocos se pune ciocolata.
Se taie marunt nuca si migdalele si se aseaza in...
Se curata portocalele, se desfac feliile de portocala si se taie bucatele. Se presara pe deasupra o lingura de faina. Faina, praful de copt, sarea, coaja de portocala se pun separat intr-un bol si se amesteca. In alt bol se pune untul la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si se...
Pastaile se spala, se curata de capete si se rup in 2-3 bucati.
Se taie 3 catei de usturoi.
In uleiul incins se adauga usturoiul si se caleste. Se adauga apoi pastaile si sa calesc inca 2-3 minute, amestecand des.
Se acopera pastaile cu 2 cani de apa, se adauga condimentele si...
Carnea se spala si se portioneaza.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Ceapa se pune in ulei incins pana devine sticloasa.
Se adauga carnea si se prajeste cateva minute pe ambele parti la foc mare. Se stinge cu bere. Se adauga sare, piper, condimente. Se acopera cu apa...
Fasolea se scurge de apa din conserva si se clateste in cateva ape.
Salata verde se spala si se taie sau se rupe cu mana.
Ceapa se roaca marunt.
Morcovul se da pe razatoarea mica.
Branza se taie cubulete.
Toate se pun intr-un bol incapator si se amesteca.
Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti).
Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt.
Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul.
Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale,...
Apa se fierbe cu zaharul pana cand se obtine un sirop gros.
Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste complet.
Laptele praf se amesteca cu cacaua.
Se toarna incet siropul peste laptele praf si cacao si se amesteca pana se omogenizeaza bine.
Se adauga esenta de rom.
Se...
Se indeparteaza coaja si tot ce e verde pana ajungem la invelisul alb.
Pe masura ce se curata, se pune fiecare nuca în castronul cu apa rece, care în primele 3-4 ore se schimba de 3 ori. În a patra tura de apa rece se lasa peste noapte împreuna cu cîteva...
Carnea se spala, se portioneaza si se sterge.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Rosiile se taie bucatele daca e cazul.
Usturoiul se piseaza.
Carnea se pune in putin ulei incins, intr-o cratita. Se lasa cateva minute pe fiecare parte.
Se adauga ceapa si se lasa sa se...
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Intr-un bol incapator, se pune...
Pilaf cu legume si carnati
Orezul se pune intr-un vas cu apa. Ceapa se toaca, carnatii se taie rondele si se pun in tigaie (cratita) in ulei si se lasa pana cand ceapa se inmoaie putin si devine translucida. Se adauga legumele. Se lasa 5-10 minute, apoi se adauga apa si se lasa pana cand legumele...
Salata de fructe la cupa - Reteta nr. 150!
Mai intai se spala si se curata fructele. Se taie dupa caz cubulete, rondele, feliute. Se pun pe rand in cupe. Se lasa la rece putin pentru a se patrunde gusturile. Consumati fara limita. ;)
Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci
Aluatul: Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute. Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios. Aluatul se da la rece...
Melci cu dovleac si cocos
Am scos din frigider foaia de aluat. Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie. Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul....
Prajitura cu stafide
Stafidele se pun in apa cu cateva picaturi esenta de rom minim 10 minute, apoi se scurg bine de apa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana...
Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume
Iata cum se prepara Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete. Un morcov se taie rondele, ceilalti morcovi se dau pe razatoare sau se pun in robotul de bucatarie. Rosiile se taie marunt sau se pun...
Prajitura cu gris, cocos si cirese
Se separa galbenisurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul. Deasupra se adauga zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul, se amesteca si se adauga peste albusuri. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeaza o...
Ciorba cu zucchini si rosii
Se curata toate legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt. Zucchini si cartofii cubulete. Morcovul se taie marunt sau in robotul de bucatarie. Rosia am pus-o in robotul de bucatarie. Ceapa se caleste in puitn ulei. Se adauga morcovul. Apoi se adauga apa, zucchini si...
Cartofi piure cu snitel cu susan
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure. Feliile de snitel se bat usor pe ambele parti cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper....
Paste din orez cu sparanghel
Pastele de orez se pun in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o cratita sau intr-o tigaie se pune putin ulei...
Supa crema de broccoli si sparanghel verde
Broccoli se desface in buchetele si se spala. Sparanghelului i se inlatura partea lemnoasa si se fierbe in apa cu sare aproximativ 10 minute. Cand este fiert, dar nu moale se scoate in apa rece. (pentru a-si pastra culoarea verde) Separat, se pune broccoli sa fiarba in apa cu sare...
Milkshake de zmeura si banane
Banana se curata de coaja si se taie in bucatele. Intr-un vas se pune mierea, zaharul vanilat, zmeura, bananele si laptele. Cu ajutorul unui blender se mixeaza bine. Se pune in pahare si se serveste.
Salata cu rucola
Ouale se pun in apa cu putina sare si se fierb aproximativ 5 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Se descojesc si se taie in bucati mai mici. Rosiile se spala si se taie felii sau dupa preferinta. Branza se taie cubulete mici. Frunzele de rucola se spala sub jet de apa...
Orez cu mazare Rigi Bigi
Orezul se spala, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si se trece sub jet de apa rece. Mazarea se fierbe, dupa care se scurge si se lasa la racit. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se pune in ulei incins intr-o cratita...
Supa crema de dovleac cu ghimbir
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici. Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute....
Clatite cu dulceata de cirese negre
Din toate ingredientele se face o compozitie omogena. Se incinge o tigaie si se unge cu o picatura de ulei. Cu ajutorul unui polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie la foc mic. Se misca tigaia astfel incat compozitia sa se intinda uniform in tigaie. Cand marginile...
Salata colorata
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Apoi se curata de coaja si se taie rondele sau dupa preferinta. Salata se spala, se desfac frunzele si se rup in bucati. Rosiile se spala si se taie felii. Ardeiul se spala si se taie rondele. Se adauga toate intr-un bol mai mare, se adauga...
Bomboane Raffaello cu stafide
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine. Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena. Se adauga apoi zaharul si 50 g nuca de cocos si se amesteca energic in continuare. Se formeaza bilute,...
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute. Legumele se curata, se spala si se taie: ardeii cubulete, ceapa se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoare...
Gustare rapida
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie pai si se prajesc in ulei incins. Carnatii se prajesc in ulei incins. Branza se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu chimenul. Ardeii se spala, se taie in jumatati, se curata de seminte. Apoi se umplu cu branza. Pofta buna!
Prajitura magica
Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava. Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam. Cocosul se presara peste biscuiti uniform. Peste cocos se pune ciocolata. Se taie marunt nuca si migdalele si se aseaza in...
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara
Se curata portocalele, se desfac feliile de portocala si se taie bucatele. Se presara pe deasupra o lingura de faina. Faina, praful de copt, sarea, coaja de portocala se pun separat intr-un bol si se amesteca. In alt bol se pune untul la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si se...
Pastai scazute cu usturoi
Pastaile se spala, se curata de capete si se rup in 2-3 bucati. Se taie 3 catei de usturoi. In uleiul incins se adauga usturoiul si se caleste. Se adauga apoi pastaile si sa calesc inca 2-3 minute, amestecand des. Se acopera pastaile cu 2 cani de apa, se adauga condimentele si...
Carne de porc cu spätzle (galuscute din faina) si cartofi
Carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se pune in ulei incins pana devine sticloasa. Se adauga carnea si se prajeste cateva minute pe ambele parti la foc mare. Se stinge cu bere. Se adauga sare, piper, condimente. Se acopera cu apa...
Salata cu branza, sardine si fasole rosie
Fasolea se scurge de apa din conserva si se clateste in cateva ape. Salata verde se spala si se taie sau se rupe cu mana. Ceapa se roaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Branza se taie cubulete. Toate se pun intr-un bol incapator si se amesteca.
Prajitura cu ananas si nuca de cocos
Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti). Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt. Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul. Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale,...
Ciocolatele de casa cu alune si stafide
Apa se fierbe cu zaharul pana cand se obtine un sirop gros. Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste complet. Laptele praf se amesteca cu cacaua. Se toarna incet siropul peste laptele praf si cacao si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de rom. Se...
Dulceata de nuci verzi
Se indeparteaza coaja si tot ce e verde pana ajungem la invelisul alb. Pe masura ce se curata, se pune fiecare nuca în castronul cu apa rece, care în primele 3-4 ore se schimba de 3 ori. În a patra tura de apa rece se lasa peste noapte împreuna cu cîteva...
Gulas de porc cu rosii
Carnea se spala, se portioneaza si se sterge. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se taie bucatele daca e cazul. Usturoiul se piseaza. Carnea se pune in putin ulei incins, intr-o cratita. Se lasa cateva minute pe fiecare parte. Se adauga ceapa si se lasa sa se...
Pasca fara aluat cu ciocolata
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. Intr-un bol incapator, se pune...