Imi plac pastele din orez. E prima oara cand am mancat sparanghel si mi s-a parut interesant gustul. Asa ca nu a putut rezulta decat ceva foarte bun.
Pastele de orez se pun in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Morcovul se da pe razatoarea mica.
Intr-o cratita sau intr-o tigaie se pune putin ulei la incins, se pune ceapa. Cand ceapa devine translucida, se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca.
Sparanghelul se spala, se curata de partea lemnoasa, se taie in bucati mai mici si se pune in putin ulei incins pana se inmoaie putin.
Se amesteca toate si se condimenteaza dupa gust.
Se pot servi simplu sau alöaturi de un sos care va place.
Eu le-am servit alaturi de sos olandez.
1
Se condimenteaza dupa gust.