Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI211
Retete

Biscotti cu ciocolată

In Dulciuri la 16 Noi 2012

Se amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se frământă aluatul pe o planșetă până se obține un aluat ferm și se modelează sub formă...

Croque Madame

In Sandvisuri la 15 Noi 2012

Pe una dintre felii se aşează brânza, se presară busuicul uscat şi se aşează cealaltă felie deasupra. Într-o tigaie se topeşte o linguriţă de unt, se adaugă sandwich-ul și se prăjește pe ambele părți apăsând ușor pe felii până când brânza...

Mini clătite cu măr, Brie și caramel sărat

In Dulciuri la 15 Noi 2012

Nu am inclus reteta pentru clătite pentru că fiecare are reţeta proprie.  Primul pas, caramelizarea mărului. Acesta se taie cuburi mici şi se aşează într-o tigaie în care am topit deja untul. Se adaugă zahărul şi scorţişoara şi se gătesc la foc mic 15 minute,...

Pui in crusta de mustar si sos de mustar

In Pui la 14 Noi 2012

Se amesteca esalota tocata fin  cu mustarul, coriandrul, otetul, uleiul de masline si se asezoneaza. Se acopera bucatile de pui cu acest amestec si se pastreaza la frigider o ora.  Dupa ce timpul de marinare a expirat, se aseaza bucatile de pui in cuptorul preincalzit la 210 grade,...

Crumble cu mere si pere

In Dulciuri la 13 Noi 2012

Untul taiat bucati se amesteca, cu varful degetelor, cu faina, alunele taiate si 65 grame de zahar pana se obtine un aluat care seamana cu niste firmituri. Se pastreaza la frigider minim 2 ore.  Merele si para se decojesc si se taie cuburi mici.  Se acopera cu sucul de la lamaie si...

File de gurnard cu piper rosu si busuioc

In Peste la 12 Noi 2012

Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte. Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 2 ore la frigider.  Rosile se taie in jumatate, iar...

Tort cu crema de ghimbir

In Torturi la 11 Noi 2012

Cele 175 de grame de unt se mixeaza cu zaharul pana se albeste incepand cu viteza mica, apoi cu viteza ceva mai mare. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare adaugare.  Se adauga vanilia, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, piperul, cadamomul si faina cernuta si se...

Papillotes cu fructe si lavanda

In Dulciuri la 10 Noi 2012

Pentru siropul de lavanda, se dizolva zaharul in apa sau sucul de lychee (daca folositi lychee conservat) incalzit la foc mic pentru 5 minute, impreuna cu lavanda. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat. Bananele, pepenele, lychee si zmeura se taie in bucati mici. Se taie doua...

Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda

In Curcan la 9 Noi 2012

Pieptul de curcan se "intinde" prin taiari multiple incomplete pe latimea bucatii de carne astfel incat sa rezulte o bucata mare, subtire de carne. Se acopera pe ambele parti cu sare, piper si paprika.  Se infuzeaza o jumatate de lingura de ulei de masline cu usturoiul taiat...

Pere cu sos de ciocolata

In Dulciuri la 8 Noi 2012

Perele se decojesc si se acopera cu sucul de la lamaie.  Se fierbe 1 litru de apa cu zaharul pana acesta se dizolva. Se indeparteaza de pe foc si se adauga mixul de menta, lemn dulce si anason stelat si se lasa la infuzat 12 minute. Se strecoara siropul si se amesteca cu sucul...

Supa Wonton

In Supe la 7 Noi 2012

Pentru aluatul wonton, se amesteca faina, apa si sarea pentru a forma un aluat omogen. Este posibil sa mai aveti nevoie de putina faina pentru a obtine un aluat elastic. Se lasa la frigider, imbracat in foile alimentara, pentru 30 de minute. Pentru umplutura, carnea se toaca marunt si se...

Tiropitakia cu pesto de menta

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2012

Branza faramata se amesteca cu cascavalul dat pe razatoare. Peste se adauga ouale si se asezoneaza. Se amesteca bine.  Foile de placinta se taie in fasii cu latimea de ~3 cm. Se ia o fasie si se unge cu unt topit. La unul dintre capetele fasiei se aseaza umplutura si se impacheteaza peste...

Ratatouille

In Mancaruri de legume la 5 Noi 2012

Se soteaza ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul feliat intr-o lingura de ulei si se asezoneaza. Se amesteca cu sosul de rosii si florile de lavanda si se lasa deoparte pentru infuzare. Dovlecelul, zucchini si vanata ar trebui sa aiba acelasi diametru pentru a se gati uniform. Acestea se...

Panini cu ciocolata si banane

In Dulciuri la 4 Noi 2012

Se ung doua dintre feliile de paine cu miere, se aseaza ciocolata taiata bucati mai mari si felii de banana. Se construiesc panini, asezand feliile ramase peste. Se introduc la sandwich-maker unde vor sta 7 minute. Cand se racesc, se taie pe diagonala.

Shortbread cu Rooibos si menta marocana

In Dulciuri la 3 Noi 2012

Se amesteca faina cu sarea si zaharul pudra. Se adauga vanilia, apa, untul si "ceaiul". Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se rastoarna aluatul rezultat pe o bucata de folie alimentara si se modeleaza sub forma de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se impacheteaza strans la fel...

Tort cu mere si scortisoara

In Torturi la 2 Noi 2012

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se unge cu unt o forma de tort cu pereti/ fund detasabil si se tapeteaza cu hartie de copt. Am folosit o forma de tort cu diamentrul de 23 de cm. Untul se amesteca cu oul, zaharul, vanilia, cuisoarele si scortisoara pana la omogenizare. Faina...

Punch de ceai negru

In Bauturi la 1 Noi 2012

Ceaiul se infuzeaza 6 minute in 500 de ml de apa fierbinte (nu clocotita) in care am dizolvat zaharul. Temperatura pentru infuzarea ceaiului negru, in general, este de 90 de grade Celsius. Dupa expirarea timpului de infuzare, se indeparteaza ceaiul.  Intr-o cratita se pun la incalzit...

Biscuiti cu migdale (Amaretto heart-shaped biscuits)

In Dulciuri la 31 Oct 2012

Migdalele se macina fin si se amesteca cu zaharul pudra pana la omogenizare. Se adauga coaja de lamaie, albusurile, esenta de vanilie si mierea. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga faina. Este posibil ca la aceasta etapa sa aveti nevoie de faina in plus pentru a obtine un aluat ferm, dar usor...

Peste alb cu lemongrass si sparanghel

In Peste la 30 Oct 2012

Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc.  Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura cutitului pentru a elibera aroma, se taie in tije de 3 cm si se aseaza intr-o tigaie in care am...

Veggie Shepard's pie

In Mancaruri de legume la 29 Oct 2012

Se aduce la punctul de fierbere un litru de apa intr-o oala incapatoare. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cuburi  si se adauga in apa fierbinte. Se fierb pentru 20-25 de minute. La jumatatea timpului de fierbere se adauga sare in apa in care fierb cartofii. Cand timpul de...

Afisate 931 - 950 din 950 retete    
 

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]