Aceste pere imbibate in infuzie de menta, lemn dulce si anason stelat sunt puse in valoare de sosul onctuos de ciocolata neagra.
Perele se decojesc si se acopera cu sucul de la lamaie.
Se fierbe 1 litru de apa cu zaharul pana acesta se dizolva. Se indeparteaza de pe foc si se adauga mixul de menta, lemn dulce si anason stelat si se lasa la infuzat 12 minute. Se strecoara siropul si se amesteca cu sucul portocalelor. Perele se introduc in infuzia amestecata cu sucul portocalelor si se fierb 20 de minute la foc mic. Se ia de pe foc si se acopera. Se lasa peste noapte.
Pentru sos, se fierbe creme fraiche. Se ia de pe foc, se adauga pastaia de vanilie taiata longitudinal si se lasa la infuzat.
Intr-un bol se pune ciocolata taiata bucati mari, iar peste se adauga creme fraiche dupa ce a fost indepartata pastaia de vanilie. Se amesteca pana se topeste ciocolata.
Se servesc perele imbracate in sosul de ciocolata.
1
Pentru a obtine un sos mai lucios, adaugati o bucata mica de unt.
2
Mixul de menta, lemn dulce si anason stelat poate fi inlocuit cu verbena.