Se prajesc alunele intr-o tigaie fara ulei. Se sfarama cu ajutorul unui mojar. Se adauga untul si sucul de lamaie si se amesteca.
Se sfarama biscuitii cu ghimbir si se adauga peste alune. Se imparte compozitia intre 4 pahare.
Se amesteca creme fraiche/ mascarpone cu zaharul...
Vanata se feliaza in fasii subtiri care se gatesc intr-o tigaie fiebinte cateva minute, pana se inmoaie.
Se amesteca branza cu chiliul tocat, menta tocata si piper din belsug.
Se aseza cate o lingurita de umplutura pe fiecare felie de vanata, la unul dintre capete si se...
Cartofii se fierb in apa cu sare, impreuna cu lamaia, intr-o oala acoperita cu un capac.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ceapa, oregano, chili, foaia de dafin si coriandrul/patrunjelul. Se adauga otetul si putin apa fierbinte si se amesteca din nou....
Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic.
Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent.
Cu ajutorul unui robot de...
Se feliaza cartofii si varza de Bruxelles si se fierb in apa sarata, acoperite i cu un capac.
Se ung steak-ul si ficatul cu mustar si se presara sare si piper.
Se aseaza steak-ul intr-o tigaie fierbinte, cu putin ulei de masline si se prajeste la foc mare cateva minute,...
Tiramisu reţetă originală
Se acopera cu biscuiti baza unui vas nu foarte mare. Se stoarce sucul celor 2 portocale si se amesteca cu Limoncello. Se toarna peste biscuiti.
Se amesteca mascarpone cu zaharul, semintele de vanilie, coaja si sucul de lamaie pana are o consistenta aerata....
Se amesteca ouale cu laptele si putina sare si se inmoaie feliile de paine cateva minute in acest amestec, Se prajesc in unt, pe ambele parti pana devin aurii.
Intr-o cratita mica se gatesc fructele de padure 1 minut, la foc mare, apoi se aseaza peste feliile de paine prajite.
Se...
Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline.
Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra...
Se amesteca toate ingredientele pentru salsa si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu iaurtul, sare si piper.
Intr-o tigaie se incalzeste o lingurita ulei de masline si se adauga ouale. Se lasa cateva momente, pana...
Se tavalesc discurile de branza prin faina, apoi albus de ou, pesmet si din nou albus de ou si pesmet.
Se aseaza intr-o tava care se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 10-15 minute, introcandu-le pe cealalta parte pe la jumatatea timpului.
Se taie...
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se prajeste carnea din carnati pe toate partile, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu o se sfarame complet. Se scoate carnea pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se adauga ceapa tocata si se caramelizeaza 5 minute....
Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, caperele, chiliul tocat, tulpinile de la patrunjel, tocate, 4 ansoa si o parte din uleiul in care au fost conservate.
Cand usturoiul...
Se aseaza morcovii intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius unde vor ramane pentru 10 minute.
Intre timp, se amesteca carnea cu pesmetul, morcovul ras, sare, piper, pesmet, oregano si branza feta. Se formeaza intr-o chiftea nu...
Se incalzeste putin ulei de masline si 1 lingurita de unt intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, cimbrul si prazul. Se amesteca astfel incat prazul sa fie invelit in ulei. Se adauga vinul, sare, piper si supa. Se acopera complet cu fasii de Parma, se acopera si se gateste la foc mic 25-30 de...
Intr-o tigaie sau tava foarte mare se incalzeste putin ulei de masline si se adauga usturoiul si harissa.
Cu ajutorul unui blender se amesteca rosiile cu patrunjelul, lamaile si sofranul, sare si piper si se toarna in tava, tigaie. Se da focul la mare si se aduce sosul la punctul de...
Se presara bucatile de pastrav cu sare si piper si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza intr-o tava, impreuna cu lamaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 240 de grade Celsius, pe raftul superior.
Se pun cartofii la fiert in supa.
Se amesteca toate...
Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte pentru 3 minute.
Se presara sare si piper pe bucata de somon si se stropeste cu putin ulei de masline. Se pune la prajit intr-o tigaie fierbinte, cu partea cu piele in jos. Dupa cateva minute se intorace si se adauga dovlecelul, chili si sugar...
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste...
Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug.
Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand...
Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se calesc cateii de usturoi si ceapa 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se ard.
Se adauga...
Se presara ceaiul verde, sare si piper pe bucatile de somon. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, se aseaza bucatile de somon cu pielea in jos si se lasa 4 minute. Se intorc apoi si se lasa 1 minut pe parte.
Se scot pe o farfurie, se indeparteaza pielea care se aseaza inapoi in...
Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se...
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si toaca usturoiul, salotele, chili, coriandrul, sare, ghimbirul si turmericul pana se obtine o pasta omogena.
Se prajesc bucatile de carne in ulei pana capata o culoare bruna pe toate partile. Se scot pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se...
Se bate oul cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga branza, zaharul, esenta si faina. Se amesteca pana la omogenizare.
Se incalzeste ulei intr-o tigaie si cu o lingura se aseaza aluat de marimea palmei. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii.
Se servesc cu gem de cirese, smantana...
Se calesc ceapa, usturoiul si morcovii in putin ulei, impreuna cu susanul negru, anasonul, foaia de dafin, sare si piper pana se inmoaie.
Se adauga lintea si supa. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert 20 de minute.
Cu ajutorul unui blander se tranforma totul in piure si se...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao.
Se amesteca toate ingredientele uscate cu telul si se cern. Se adauga ingredientele umede si se amesteca pana la omogenizare. ...
Se amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul pe o oala cu aoa fiarta si se lasa la foc mediu pana sunt gatite complet.
Se amesteca carnea...
Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie.
In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt, impreuna cu ghimbirul, chili si usturoiul timp de 8-10 minute.
Se adauga pudra de curry...
Se bate Demi Creme Fraiche cateva minute, impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana devine aerata. Se toarna intr-un bol.
Se aseaza fructele intr-un bol, se adauga frunzele de menta si Cordialul.
Se servesc biscuitii cu creme fraiche si fructe proaspete.
Se incalzeste ulei de masline si untul intr-o tigaie si se gateste pieptul de pui timp de 3 minute.
Se adauga ceapa, ciupercile si faina si se amesteca bine. Se adauga mustarul, Demi Creme Fraiche si supa. Se amesteca, apoi se adauga cimbrul, sare, piper si nucsoara si se lasa la foc mic...
Cheesecake ultra rapid cu Lemon Curd si Zmeura
Se prajesc alunele intr-o tigaie fara ulei. Se sfarama cu ajutorul unui mojar. Se adauga untul si sucul de lamaie si se amesteca. Se sfarama biscuitii cu ghimbir si se adauga peste alune. Se imparte compozitia intre 4 pahare. Se amesteca creme fraiche/ mascarpone cu zaharul...
Rulouri din vinete umplute cu branza Feta, chili si menta
Vanata se feliaza in fasii subtiri care se gatesc intr-o tigaie fiebinte cateva minute, pana se inmoaie. Se amesteca branza cu chiliul tocat, menta tocata si piper din belsug. Se aseza cate o lingurita de umplutura pe fiecare felie de vanata, la unul dintre capete si se...
Steak Chimichurri cu salata crocanta si cartofi noi
Cartofii se fierb in apa cu sare, impreuna cu lamaia, intr-o oala acoperita cu un capac. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ceapa, oregano, chili, foaia de dafin si coriandrul/patrunjelul. Se adauga otetul si putin apa fierbinte si se amesteca din nou....
Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin
Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic. Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent. Cu ajutorul unui robot de...
Steak de vita cu Ficat, Pancetta si Piure cu Varza de Bruxelles
Se feliaza cartofii si varza de Bruxelles si se fierb in apa sarata, acoperite i cu un capac. Se ung steak-ul si ficatul cu mustar si se presara sare si piper. Se aseaza steak-ul intr-o tigaie fierbinte, cu putin ulei de masline si se prajeste la foc mare cateva minute,...
Tiramisu reteta cu Limoncello
Tiramisu reţetă originală Se acopera cu biscuiti baza unui vas nu foarte mare. Se stoarce sucul celor 2 portocale si se amesteca cu Limoncello. Se toarna peste biscuiti. Se amesteca mascarpone cu zaharul, semintele de vanilie, coaja si sucul de lamaie pana are o consistenta aerata....
Pain Perdu cu fructe de padure
Se amesteca ouale cu laptele si putina sare si se inmoaie feliile de paine cateva minute in acest amestec, Se prajesc in unt, pe ambele parti pana devin aurii. Intr-o cratita mica se gatesc fructele de padure 1 minut, la foc mare, apoi se aseaza peste feliile de paine prajite. Se...
Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta
Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline. Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra...
Oua cu iaurt si salsa de mango
Se amesteca toate ingredientele pentru salsa si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu iaurtul, sare si piper. Intr-o tigaie se incalzeste o lingurita ulei de masline si se adauga ouale. Se lasa cateva momente, pana...
Salata cu branza de capra pane
Se tavalesc discurile de branza prin faina, apoi albus de ou, pesmet si din nou albus de ou si pesmet. Se aseaza intr-o tava care se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 10-15 minute, introcandu-le pe cealalta parte pe la jumatatea timpului. Se taie...
Tagliatelle cu carnati in sos de vin
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se prajeste carnea din carnati pe toate partile, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu o se sfarame complet. Se scoate carnea pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga ceapa tocata si se caramelizeaza 5 minute....
Spaghete alla puttanesca cu ton
Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, caperele, chiliul tocat, tulpinile de la patrunjel, tocate, 4 ansoa si o parte din uleiul in care au fost conservate. Cand usturoiul...
Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant
Se aseaza morcovii intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius unde vor ramane pentru 10 minute. Intre timp, se amesteca carnea cu pesmetul, morcovul ras, sare, piper, pesmet, oregano si branza feta. Se formeaza intr-o chiftea nu...
Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini
Se incalzeste putin ulei de masline si 1 lingurita de unt intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, cimbrul si prazul. Se amesteca astfel incat prazul sa fie invelit in ulei. Se adauga vinul, sare, piper si supa. Se acopera complet cu fasii de Parma, se acopera si se gateste la foc mic 25-30 de...
Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti
Intr-o tigaie sau tava foarte mare se incalzeste putin ulei de masline si se adauga usturoiul si harissa. Cu ajutorul unui blender se amesteca rosiile cu patrunjelul, lamaile si sofranul, sare si piper si se toarna in tava, tigaie. Se da focul la mare si se aduce sosul la punctul de...
Pastrav crocant la cuptor cu sos de mustar si cartofi noi mentolati
Se presara bucatile de pastrav cu sare si piper si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza intr-o tava, impreuna cu lamaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 240 de grade Celsius, pe raftul superior. Se pun cartofii la fiert in supa. Se amesteca toate...
Somon si couscous
Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte pentru 3 minute. Se presara sare si piper pe bucata de somon si se stropeste cu putin ulei de masline. Se pune la prajit intr-o tigaie fierbinte, cu partea cu piele in jos. Dupa cateva minute se intorace si se adauga dovlecelul, chili si sugar...
Somon cu arome chinezesti in supa aromata
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste...
Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)
Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug. Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand...
Chiftele marinate in sos de rosii
Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie. In aceeasi tigaie se calesc cateii de usturoi si ceapa 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se ard. Se adauga...
Somon in crusta de ceai verde cu orez in lapte de cocos
Se presara ceaiul verde, sare si piper pe bucatile de somon. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, se aseaza bucatile de somon cu pielea in jos si se lasa 4 minute. Se intorc apoi si se lasa 1 minut pe parte. Se scot pe o farfurie, se indeparteaza pielea care se aseaza inapoi in...
Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi
Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se...
Rendang cu carne de vita la slow cooker Crock-Pot
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si toaca usturoiul, salotele, chili, coriandrul, sare, ghimbirul si turmericul pana se obtine o pasta omogena. Se prajesc bucatile de carne in ulei pana capata o culoare bruna pe toate partile. Se scot pe o farfurie. In aceeasi tigaie se...
Syrniki - Clatite rusesti
Se bate oul cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga branza, zaharul, esenta si faina. Se amesteca pana la omogenizare. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si cu o lingura se aseaza aluat de marimea palmei. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Se servesc cu gem de cirese, smantana...
Piure de linte rosie by Adi Hadean
Se calesc ceapa, usturoiul si morcovii in putin ulei, impreuna cu susanul negru, anasonul, foaia de dafin, sare si piper pana se inmoaie. Se adauga lintea si supa. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert 20 de minute. Cu ajutorul unui blander se tranforma totul in piure si se...
Tort de ciocolata decadent
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao. Se amesteca toate ingredientele uscate cu telul si se cern. Se adauga ingredientele umede si se amesteca pana la omogenizare. ...
Dim Sum cu pui, chifle cu cocos, castraveti murati si sos Hoisin
Se amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul pe o oala cu aoa fiarta si se lasa la foc mediu pana sunt gatite complet. Se amesteca carnea...
Biryani cu miel
Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie. In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt, impreuna cu ghimbirul, chili si usturoiul timp de 8-10 minute. Se adauga pudra de curry...
Desert express cu fructe
Se bate Demi Creme Fraiche cateva minute, impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana devine aerata. Se toarna intr-un bol. Se aseaza fructele intr-un bol, se adauga frunzele de menta si Cordialul. Se servesc biscuitii cu creme fraiche si fructe proaspete.
Placinta rapida cu pui
Se incalzeste ulei de masline si untul intr-o tigaie si se gateste pieptul de pui timp de 3 minute. Se adauga ceapa, ciupercile si faina si se amesteca bine. Se adauga mustarul, Demi Creme Fraiche si supa. Se amesteca, apoi se adauga cimbrul, sare, piper si nucsoara si se lasa la foc mic...