Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia si ciupercile taiate cuburi.
Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se aseaza cate o lingura din compozitie in tigaia fierbinte, impartind aluatul astfel...
Se prajesc alunele intr-o tigaie fiebinte, fara ulei timp de cateva minute, apoi se maruntesc intr-u mojar.
Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt.
Se incalzeste o lingura de ulei de susan intr-o tigaie si se adauga anasonul. Se adauga apoi carnea tocata, urmata de...
Se amesteca faina cu sare si apa, pana se obtine un aluat. Se framanta cateva minute si se lasa la odihnit.
Se curata kiwi-ul de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza intr-o tigaie fienbinte, fara ulei, impreuna cu frunzele firelor de ceapa si chiliul fara seminte.
Se gatesc cateva...
Se amesteca porumbul cu tot cu apa in care a fost conservat cu faina, ouale, chiliul tocat, branza cottage si ceapa verde taiata rondele. Se adauga treptat laptele pana se obtine o compozitie usoara. Se adauga sare si piper.
Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se prajeste o...
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se paseaza pana se obtine un piure.
Se fierbe somonul in apa, 7 minute, apoi se indeparteaza pielea si oasele, daca este nevoie, se rupe in bucati si se adauga peste piure impreuna cu oul, faina, sucul si...
Se taie vanata longitudinal si se aseaza cu coaja in sus, impreuna cu chiliul, intr-un steamer din bambus deasupra unei cratite cu apa clocotind la foc mediu. Se gatesc 25 de minute.
Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu cateva minute, apoi se sfarama cu ajutorul unui...
Se taie 2 felii de paine cu o grosime de 2,5 cm. Cu un cutit de paine se face o incizie pe latul fiecarei felii de faine, ca un buzunar, care se umple cu cat mai multe fructe de padure, avand grija ca feliile de paine sa ramana intregi.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca...
Se fierbe orezul 30 de minute in laptele de cocos si 400 ml de apa.
Se feliaza broccoliul si se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de susan si usturoiul, iar la final se adauga si sosul Hoisin.
Se marunteste ceaiul verde, daca are frunzele intregi si se amesteca cu susanul, sare si...
Se amesteca crema de branza cu hrenul, coaja de lamaie si sucul de la 1/2 lamaie. Se incorporeaza mare parte din cantitatea de chives tocat si se adauga sare si piper.
Se rupe pastravul in fasii, indepartand oasele si pielea, daca este nevoie si se adauga peste mixul de branza. Se amesteca...
Se taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat.
Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de apa, impreuna cu semintele de fenicul si piper.
Se lasa 5 minute, pana devin crocante. Se adauga...
Se aseaza mazarea intr-o sita si se toarna apa fiebinte deasupra.
Se prajesc semintele intr-o tigaie fara ulei 1 minut, apoi se transfera intr-un mojar si se maruntesc, se adauga catelul de usturoi, sucul de lamaie, busuiocul, sare si parmezanul si se tranforma intr-o pasta. Se adauga apoi...
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si tulpinile de busuioc tocate marunt. Cand usturoiul incepe sa prinda culoare se adauga si rosiile, sare si piper si se fierb la foc mic 20 de minute, pana se obtine un sos gros. Se adauga ricotta si frunzele de busuioc si se...
Se fierb cartofii in apa sarata 20 de minute. Dupa 10 minute se adauga si varza si se fierb impreuna.
Se curata marul de coaja si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi si se caramelizeaza 5 minute in untul topit, la foc mediu.
Se fierbe carnatul in apa, la foc mic timp de 10...
Se taie chorizo in bucati de 2 cm.
Se prajesc in putin ulei de masline pana devin aurii.
Se preseaza cu podul palmei cei doi catei de usturoi si se adauga in tigaie.
Se scurge cea mai mare parte din grasimea din tigaie, se adauga otetul si mierea si se reduce pana devine o glazura...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se curata si taie cartofii in cuburi mari si se fierb in apa sarata 15 minute. Se scurg si se amesteca cu sare, piper, unt si sucul de la 1/2 lamaie si se tranforma in piure.
Se aseaza mazarea intr-o sita, se toarna apa fierbinte peste, se...
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie. Se acopera bucatile de carne cu faina si se indaparteaza excesul. Se aseaza in tigaie si se prajesc pana devin aurii. Se presara cu sare, piper si se adauga baconul. Se gatesc pana cand baconul devine crocant. Se adauga ciupercile, rozmarinul si...
Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti, ulei de masline si cimbru. Se cresteaza pielea din loc in loc si se aseaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste...
Se da sfacla pe razatoarea mare si se amesteca cu sare, piper, otetul balsamic, sucul de lamaie si uleiul, apoi se adauga patrunjelul tocat si branza feta si se amesteca pentru omogenizare.
Se presara sare, piper si cimbru pe bucata de steak si se gateste pe un gratar fierbinte cateva...
Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga crevetii si o portocala taia in sferturi, se amesteca si se lasa la marinat 10 minute.
Se...
Se fierbe quinoa in apa sarata cu ulei, 15 minute, la foc mic, acoperita cu un capac.
Se scurge somonul de apa.
Se taie ceapa julienne si ceapa varde rondele.
Se amesteca quinoa cu ceapa rosie si cea verde, sucul de lime si ulei de masline.
Se aseaza somonul deasupra...
Se taie fasiile de Pancetta in cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei, 2 minute. Se adauga ceapa taiata julienne si prazul tocat. Dupa 1 minut se adauga foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si putina apa si se lasa la gatit la foc mediu spre mare, 3-4 minute.
Se ung carnatii cu...
Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un...
Se calesc cepele in ulei de rapita impreuna cu dovleacul, conopida si pasta de curry. Se amesteca si se adauga chiliul tocat si cei 4 catei de usturoi maruntiti, apoi nautul cu tot cu apa, se toarna apa pana la jumatatea cratitei, se adauga tulpinile de coriandru si 1/2 din frunze. Se acopera cu...
Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte.
Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un capac, la foc mic.
Se toaca ardeii si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu o lingurita din uleiul in...
Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu macaroanele 5-6 minute. Se scurg pastrand o parte din apa in care au fiert. Se tranfera intr-un vas pentru cuptor, se zdrobesc usor si se amesteca cu branza Cheddar rasa, apa in care au fiert, creme fraiche si 2 catei de usturoi...
Couscousul se hidrateaza in apa/supa cu sare, piper si ulei de masline, acoperit cu un capac, pentru cateva minute. Apoi se amesteca cu untul si fasolea si se mai lasa acoperit cateva minute.
Se fierb ouale dupa preferinte.
Se amesteca couscousul cu somonul desfacut in bucati mari si...
Se amesteca pesmetul cu sare si piper. Se dau bucatile de peste prin faina, apoi albus de ou, pesmet, albus de ou si iar pesmet. Se gatesc in cuptor la 200 de grade 10-12 minute.
Se ung gorditas, foile de tortilla cu pasta de salsa, se asaza varza, fasii de morcov, ceapa rosie si verde...
Intr-o tigaie, fara ulei, se prajesc semintele de cumin, paprika, paprika afumata, garam masala, turmericul, boabele de coriandru si piper pana incep sa elibereze aromele.
Se aseaza in vasul unui robot de bucatarie, impreuna cu celelalte ingrediente si se mixeaza pana se obtine o pasta...
Cartofii se fierb in apa cu sare 7-8 minute.
Se scug si se lasa putin la racit.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza cartofii intr-un singur strat. Se adauga capatana de usturoi, desfacuta in catei, fasii lungi de coaja de lamaie si untul.
Se...
Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata
Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia si ciupercile taiate cuburi. Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se aseaza cate o lingura din compozitie in tigaia fierbinte, impartind aluatul astfel...
Carne crocanta de vita cu taitei si salata in stil asiatic
Se prajesc alunele intr-o tigaie fiebinte, fara ulei timp de cateva minute, apoi se maruntesc intr-u mojar. Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt. Se incalzeste o lingura de ulei de susan intr-o tigaie si se adauga anasonul. Se adauga apoi carnea tocata, urmata de...
Taco cu peste si salsa de kiwi
Se amesteca faina cu sare si apa, pana se obtine un aluat. Se framanta cateva minute si se lasa la odihnit. Se curata kiwi-ul de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza intr-o tigaie fienbinte, fara ulei, impreuna cu frunzele firelor de ceapa si chiliul fara seminte. Se gatesc cateva...
Clatite cu banane caramelizate si bacon
Se amesteca porumbul cu tot cu apa in care a fost conservat cu faina, ouale, chiliul tocat, branza cottage si ceapa verde taiata rondele. Se adauga treptat laptele pana se obtine o compozitie usoara. Se adauga sare si piper. Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se prajeste o...
Chiftele cu somon
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se paseaza pana se obtine un piure. Se fierbe somonul in apa, 7 minute, apoi se indeparteaza pielea si oasele, daca este nevoie, se rupe in bucati si se adauga peste piure impreuna cu oul, faina, sucul si...
Spaghete cu vinete si Ricotta
Se taie vanata longitudinal si se aseaza cu coaja in sus, impreuna cu chiliul, intr-un steamer din bambus deasupra unei cratite cu apa clocotind la foc mediu. Se gatesc 25 de minute. Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu cateva minute, apoi se sfarama cu ajutorul unui...
Buzunarase cu fructe de padure
Se taie 2 felii de paine cu o grosime de 2,5 cm. Cu un cutit de paine se face o incizie pe latul fiecarei felii de faine, ca un buzunar, care se umple cu cat mai multe fructe de padure, avand grija ca feliile de paine sa ramana intregi. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca...
Ton in crusta de ceai verde cu orez cu lapte de cocos si broccoli in sos Hoisin
Se fierbe orezul 30 de minute in laptele de cocos si 400 ml de apa. Se feliaza broccoliul si se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de susan si usturoiul, iar la final se adauga si sosul Hoisin. Se marunteste ceaiul verde, daca are frunzele intregi si se amesteca cu susanul, sare si...
Pate din pastrav afumat
Se amesteca crema de branza cu hrenul, coaja de lamaie si sucul de la 1/2 lamaie. Se incorporeaza mare parte din cantitatea de chives tocat si se adauga sare si piper. Se rupe pastravul in fasii, indepartand oasele si pielea, daca este nevoie si se adauga peste mixul de branza. Se amesteca...
Oua cu fasole si toast cu ricotta
Se taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat. Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de apa, impreuna cu semintele de fenicul si piper. Se lasa 5 minute, pana devin crocante. Se adauga...
"Carbonara" dietetica cu pesto de mazare
Se aseaza mazarea intr-o sita si se toarna apa fiebinte deasupra. Se prajesc semintele intr-o tigaie fara ulei 1 minut, apoi se transfera intr-un mojar si se maruntesc, se adauga catelul de usturoi, sucul de lamaie, busuiocul, sare si parmezanul si se tranforma intr-o pasta. Se adauga apoi...
Penne in sos de rosii si ricotta
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si tulpinile de busuioc tocate marunt. Cand usturoiul incepe sa prinda culoare se adauga si rosiile, sare si piper si se fierb la foc mic 20 de minute, pana se obtine un sos gros. Se adauga ricotta si frunzele de busuioc si se...
Stamppot cu varza murata, mere caramelizate si carnat afumat
Se fierb cartofii in apa sarata 20 de minute. Dupa 10 minute se adauga si varza si se fierb impreuna. Se curata marul de coaja si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi si se caramelizeaza 5 minute in untul topit, la foc mediu. Se fierbe carnatul in apa, la foc mic timp de 10...
Chorizo glazurat
Se taie chorizo in bucati de 2 cm. Se prajesc in putin ulei de masline pana devin aurii. Se preseaza cu podul palmei cei doi catei de usturoi si se adauga in tigaie. Se scurge cea mai mare parte din grasimea din tigaie, se adauga otetul si mierea si se reduce pana devine o glazura...
Placinta cu somon, spanac si mazare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata si taie cartofii in cuburi mari si se fierb in apa sarata 15 minute. Se scurg si se amesteca cu sare, piper, unt si sucul de la 1/2 lamaie si se tranforma in piure. Se aseaza mazarea intr-o sita, se toarna apa fierbinte peste, se...
Tocanita de iepure la slow cooker Crock-Pot
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie. Se acopera bucatile de carne cu faina si se indaparteaza excesul. Se aseaza in tigaie si se prajesc pana devin aurii. Se presara cu sare, piper si se adauga baconul. Se gatesc pana cand baconul devine crocant. Se adauga ciupercile, rozmarinul si...
Salata cu piept de rata si crutoane gigantice
Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti, ulei de masline si cimbru. Se cresteaza pielea din loc in loc si se aseaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste...
Focaccia umpluta cu Steak si salata de sfecta rosie cu branza Feta
Se da sfacla pe razatoarea mare si se amesteca cu sare, piper, otetul balsamic, sucul de lamaie si uleiul, apoi se adauga patrunjelul tocat si branza feta si se amesteca pentru omogenizare. Se presara sare, piper si cimbru pe bucata de steak si se gateste pe un gratar fierbinte cateva...
Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie
Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga crevetii si o portocala taia in sferturi, se amesteca si se lasa la marinat 10 minute. Se...
Salata de ton dietetica cu avocado si iaurt
Se scurge conserva de ton de apa si se amesteca cu ceapa, sare, piper, rosiile cherry taiate, avocado zdrobit cu o furculita si iaurtul.
Salata de quinoa cu avocado si somon
Se fierbe quinoa in apa sarata cu ulei, 15 minute, la foc mic, acoperita cu un capac. Se scurge somonul de apa. Se taie ceapa julienne si ceapa varde rondele. Se amesteca quinoa cu ceapa rosie si cea verde, sucul de lime si ulei de masline. Se aseaza somonul deasupra...
Fasole cu carnati in stil frantuzesc
Se taie fasiile de Pancetta in cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei, 2 minute. Se adauga ceapa taiata julienne si prazul tocat. Dupa 1 minut se adauga foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si putina apa si se lasa la gatit la foc mediu spre mare, 3-4 minute. Se ung carnatii cu...
Chiftele de miel cu fistic in stil marocan
Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un...
Curry vegetarian Rogan Josh cu orez cu cuisoare, salata de morcov cu midgale si lamaie picanta
Se calesc cepele in ulei de rapita impreuna cu dovleacul, conopida si pasta de curry. Se amesteca si se adauga chiliul tocat si cei 4 catei de usturoi maruntiti, apoi nautul cu tot cu apa, se toarna apa pana la jumatatea cratitei, se adauga tulpinile de coriandru si 1/2 din frunze. Se acopera cu...
Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak
Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte. Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un capac, la foc mic. Se toaca ardeii si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu o lingurita din uleiul in...
Macaroane cu branza si conopida
Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu macaroanele 5-6 minute. Se scurg pastrand o parte din apa in care au fiert. Se tranfera intr-un vas pentru cuptor, se zdrobesc usor si se amesteca cu branza Cheddar rasa, apa in care au fiert, creme fraiche si 2 catei de usturoi...
Couscous cu somon, oua si fasole pastai
Couscousul se hidrateaza in apa/supa cu sare, piper si ulei de masline, acoperit cu un capac, pentru cateva minute. Apoi se amesteca cu untul si fasolea si se mai lasa acoperit cateva minute. Se fierb ouale dupa preferinte. Se amesteca couscousul cu somonul desfacut in bucati mari si...
Gorditas cu peste
Se amesteca pesmetul cu sare si piper. Se dau bucatile de peste prin faina, apoi albus de ou, pesmet, albus de ou si iar pesmet. Se gatesc in cuptor la 200 de grade 10-12 minute. Se ung gorditas, foile de tortilla cu pasta de salsa, se asaza varza, fasii de morcov, ceapa rosie si verde...
Pasta de curry Rogan Josh
Intr-o tigaie, fara ulei, se prajesc semintele de cumin, paprika, paprika afumata, garam masala, turmericul, boabele de coriandru si piper pana incep sa elibereze aromele. Se aseaza in vasul unui robot de bucatarie, impreuna cu celelalte ingrediente si se mixeaza pana se obtine o pasta...
Cartofi noi crocanti cu lamaie si rozmarin
Cartofii se fierb in apa cu sare 7-8 minute. Se scug si se lasa putin la racit. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza cartofii intr-un singur strat. Se adauga capatana de usturoi, desfacuta in catei, fasii lungi de coaja de lamaie si untul. Se...