Biryani este un preparat pe baza de orez cu legume si/ sau carne si condimente, originar din subcontinentul indian.
Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie.
In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt, impreuna cu ghimbirul, chili si usturoiul timp de 8-10 minute.
Se adauga pudra de curry si se amesteca timp de 1 minut. Se adauga faina si se amesteca timp de 2 minute.
Se adauga treptat supa si se lasa la fiert timp de 20 de minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.
Se adauga chutney de mango, vinul si carnea de miel.
Se amesteca pentru omogenizare.
Se curge compozitia printr-o sita pastrand sosul.
Intr-o tava mica, se aseaza un strat de orez fiert, apoi compozitia obtinuta anterior. Deasupra se aseaza restul de orez si se acopera cu foile de aluminiu.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade unde va ramane pentru 30 de minute.
Se serveste biryani cu sosul pastrat anterior si iaurt.