Reteta preferata a familiei noastre. Un tort umed, care nu are nevoie de insiropare si care se pastreaza bine chiar si mai multe zile.
Pentru blat:
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao.
Se amesteca toate ingredientele uscate cu telul si se cern. Se adauga ingredientele umede si se amesteca pana la omogenizare.
Se toarna compozitia in tava, se introduce in cuptor pe raftul din mijloc. Se coace 30 de minute.
Se scoate din coptor si se lasa la racit 15 minute. Cu un cutit, se desprinde marginea blatului de tava, daca este nevoie. Se rastoarna tortul pe un grilaj, se indeparteaza tava si hartia de copt si se lasa la racit complet.
Pentru crema, se topeste ciocolata la bain marie. Se opreste focul, pastrand oala deasupra aburilor. Se adauga smantana si sare si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga zaharul pudra, daca folositi, in functie de gust.
Se lasa la racit pana are consistenta potrivita.
Se asambleaza tortul in functie de preferinte.
1
Fotografiile sunt de la doua torturi diferite, folosind aceeasi reteta. Unul are umplutura de cireste, iar celalalt are crema de ciocolata in care am adaugat Dom Benedictine
2
Crema este acrisoara de aceeia puteti adauga pudra de zahar optional
3
Din cantitatile date puteti face un tort precum cel cu Batman, cu 2 etaje