RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Peste

Pasta de ton cu somon afumat si mascarpone

In Somon la 10 Mar 2017

In blender, se pun pe rand ingredientele, somonul ales de oase, tonul, zeama de lamaie, mustarul, mascarpone si se mixeaza. Se potriveste gustul de sare si piper. Se decoreaza cu busuioc proaspat, apoi se prepara tartinele.

Somon cu sos aioli in pergament

In Somon la 15 Feb 2017

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet somonul. Am pulverizat uleiul pe folie si am asezat individual fiecare bucata de somon in mijlocul...

Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc

In Ton la 20 Sep 2016

Se curata usturoiul si se toaca marunt. Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul. Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic 3 minute, apoi se adauga cate putin lapte in timp ce acesta se dezgheata. Se adauga in total un pahar...

Pasta de ton si butterfish afumat

In Ton la 4 Iun 2016

Pestele se curata de eventualele oase, se pune intr-un bol impreuna cu tonul si restul ingredientelor si se mixeaza cu mixerul vertical, pana se obtine pasta dorita. Se potriveste gustul de sare si piper, se decoreaza dupa dorinta si se pastreaza la rece maxim 2 zile.

Frigarui de somon si creveti la gratar cu lamaie si lime

In Peste la 3 Apr 2016

Betisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb. Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat: Se pune uleiul, se adauga  piperul alb, fulgii de piper rosu zdrobiti, zeama de lamaie,  o lingura de vin alb demi-dulce, sarea, chimionul, turmericul,...

Drob de peste cu smantana

In Salau la 30 Mar 2016

Pestele se curata cu grija( mai are oase), se spala se toaca prin robot. Ceapa, usturoiul, verdeata se trec prin robot, se pun in ulei de masline si se lasa la inabusit la foc mic, eu adaug si doua linguri de apa. Se adauga si pestele si se mai tine pe foc cateva minute, se amesteca, se...

Pateu de butterfish afumat

In Peste la 2 Noi 2015

Ouale se fierb 5 sau 6 minute pana devin tari. Se alege pestele, se pune in blender, impreuna cu untul, uleiul de masline, galbenusurile, mustarul, turmericul si piperul. Se mixeaza pana devine totul o crema omogena. Pateul se pastreaza la rece pana cand il mancam. Noi l-am mancat pe...

Somon in sos de ciuperci si smantana la cuptor

In Somon la 20 Oct 2015

Ceapa si ciupercile se spala si se toaca dupa dorinta, eu am lasat ciupercile mai mari. Se calesc impreuna in ulei de masline, se tin pe foc mic pana incep sa adune zeama si se pune smantana, se potriveste gustul de sare si piper, se adauga cimbrul, mararul si maghiranul. Se pune si o lingura...

Chiftelute de somon afumat

In Somon la 14 Oct 2015

Somonul se curata de oase( cu grija mare), apoi se da prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul( eu le-am razuit). Se adauga restul ingredientelor: oul, mustarul, pesmetul, apa, uleiul. Dupa ce am omogenizat bine am format chiftelutele si apoi le-am tavalit prin amestecul de pesmet, parmezan,...

Pasta de somon afumat

In Somon la 11 Oct 2015

Se prepara atat de simplu: 1. Se curata somonul (sau alt peste afumat) de oase, e preferabil sa faceti acest lucru cu mana, sa va asigurati ca nu scapati oase nedorite. 2. Se fierb ouale, se scot galbenusurile, se taie ceapa si impreuna cu restul ingredientelor se pun in blender. 3. Se...

Somon glazurat la grill

In Somon la 8 Oct 2015

Somonul se spala se scurge si se  pune pe el lamaie si putina sare.  Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare si cu mierea, apoi cu otetul de Modena. In tava se pune un pat de sare mai gros putin, se asaza...

Chiftelute de somon afumat in sos de smantana

In Somon la 25 Sep 2015

Preparam intai chiftelutele: Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri), piperul si formam pasta din care modelam chiftelutele. Atentie: nu punem sare deoarece somonul afumat...

Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti

In Somon la 21 Sep 2015

Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute. In ultimele zece minute se scoate tava si se pune pe fiecare bucata cate o felie de cascaval, apoi se mai tine la...

Unt de peste

In Peste la 23 Mai 2014

Din aceasta cantitate ne iese un pachet mare de unt de peste. Punem toate ingredientele la blender, mixer vertical( in cazul meu) si mixam bine pana se omogenizeaza perfect compozitia. Potrivim gustul de sare, daca mai este nevoie. Intr-o forma de inox pentru unt, in partea superioara...

Mini tarte cu somon afumat

In Somon la 14 Mai 2014

Preparam aluatul pentru tarta. Amestecam toate ingredientele( untul sa fie rece dar moale) si framantam in jur de 3 sau 4 minute pana rezulta o biluta elastica de coca. Impachetam aluatul in folie si il dam pentru 30 de minute la rece. Preparam umplutura: Amestecam smantana cu ouale...

Pasta de ton cu ceapa rosie

In Ton la 12 Mai 2014

Se amesteca la blender untul moale, tonul, zeama de lamaie si mustarul si se omogenizeaza bine compozitia. Potrivim gustul de sare. Adaugam si ceapa rosie tocata marunt. Servim pasta pe felii de paine prajita. Foarte foarte gustoasa! Pentru a  " complica" putin reteta dar si...

Burger de peste

In Peste la 25 Mar 2014

Pestele se curata cu multa rabdare de oase( mare atentie, nu va grabiti). Se toaca si se dau legumele pe razatoare. Pestele curatat se pune in blender impreuna cu legumele, restul ingredientelor, mustarul, pesmetul, condimentele, uleiul si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.  Cu...

Sos rapid pentru saramura de peste

In Peste la 11 Aug 2013

  Pentru sucul condimentat : http://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-condimentat-36724.html Ardeii si rosiile le coacem. Ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii. Rosiile le vom da pe razatoare. Se incinge uleiul in tigaie se adauga 5 catei de usturoi tocati marunt si se...

Rasfat cu somon

In Somon la 12 Apr 2013

Somonul spalat si zvantat se taie in bucati. Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul, coaja de lamaie zaharul si stingem cu vin, amestecand continuu, urmeaza condimentele, sarea si...

Budinca de cartofi cu somon afumat

In Somon la 8 Apr 2013

Se fierbe cartoful intreg( curatat), aproape complet. Se lasa la racit si se da pe razatoare. Ungem cu unt o minitavita ceramica. Intr-o cratita incingem uleiul si untul( 50 gr), apoi adaugam usturoiul tocat, usturoiul verde si somonul afumat, punem condimentele si sarea dupa gust.. Tinem...

Calamari umpluti

In Peste la 30 Mar 2013

Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs. Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita. Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun la masina le-am mixat si la blender. Salaul de Nil poate avea pielite si zgarciuri insa la masina...

Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel

In Somon la 17 Ian 2013

Am preparat somonul in vasul Zepter. Punem in vas uleiul de masline si apoi untul cubulete si lasam la foc foarte mic. Adaugam usturoiul taiat bucatele mici( sau zdrobit), apoi ghimbirul si dupa doua minute sparanghelul taiat marunt. Acoperim vasul si lasam in jur de 5 minute. Nu e nevoie...

Salau de Nil pane

In Salau la 15 Dec 2012

Bucatile de peste de spala, apoi se usuca intr-un servet, se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se asezoneaza cu sare, piper si turmeric, apoi cu un praf de pudra de usturoi si se ung pe fiecare parte cu mustar( o lingurita per bucata), Faina se amesteca cu pesmetul, apoi fiecare bucata se...

Chiftelute de somon

In Somon la 14 Dec 2012

Curatam somonul foarte foarte bine de oase si il stropim cu zeama de lamaie...si apoi il macinam( eu am facut asta la blender). Tot la blender( sau puteti folosi masina de tocat, punem si ceapa, usturoiul, morcovul si cartoful). Apoi aducem si somonul din nou in blender si amestecam bine cu...

Somon in sos tomat

In Somon la 5 Dec 2012

Pe o tava punem o foaie de copt si asezam bucatile de somon. Le stropim cu uleiul de masline( cele 3 linguri), se presaram cu busuioc, turmeric, sare si rozmarin. Stropim si cu zeama de lamaie si dam la cuptor la 200 de grade pentru 45 de minute. Intre timp, intr-o cratita mai intinsa ( eu am...

Somon tropical

In Somon la 9 Oct 2012

Se spala medalioanele de somon si se zvanta, apoi se pun la marinat in amestecul special de marinata. se lasa minim o ora la rece. Intre timp se amesteca la blender sucul de la o portocala cu o felie de ananas , laptele de cocos si banana. Smochinele se curata si se feliaza, felia de ananas...

Saramura de somon

In Somon la 28 Sep 2012

Incingem gratarul( din gradina, in cazul meu), dar se poate prepara si pe aragaz. Somonul il spalam il uscam intr-un servet de bucatarie si-l frecam cu putina sare grunjoasa, stoarcem si 1/2 de lamaie deasupra. Il frigem pe gratar cu grija sa nu-l ardem, il punem pe partea cu pielita in jur...

Somon si orez in stil Thai

In Somon la 28 Aug 2012

Ne pregatim ingredientele: Tocam ceapa, dam pe razatoare gimbirul si usturoiul, spalam somonul si-l scurgem, punem zeama de lime intr-un pahar, radem lamaia, desfacem cutia de lapte de cocos si scoatem trei linguri, taiem cateva bucati( 3 sau 4) din ardeiul iute( eu nu l-am pus pe tot, nu imi...

Frigarui din somon

In Somon la 15 Aug 2012

Condimentele se macina si din ele vom folosi o lingurita si jumatate si se amesteca cu zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Se lasa pestele o ora in condimente la rece. Se scoate somonul de la rece si se fac frigaruile, alternand bucatile de peste cu cele de legume.  Se frig pe...

Mici din somon

In Somon la 9 Aug 2012

Somonul se spala apoi se zvanta pe un prosop de hartie, se dezoseaza( cu mare atentie) si apoi se faramiteaza(cu furculita si cutitul) Se pune in masina de cafea cate o lingurita din fiecare condiment uscat. Se macina. Din compozitia rezultata vom folosi doua lingurite pentru toata cantitatea...

Afisate 1 - 30 din 60 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]