Ce sa va mai spun? Delicios!
Pe o tava punem o foaie de copt si asezam bucatile de somon. Le stropim cu uleiul de masline( cele 3 linguri), se presaram cu busuioc, turmeric, sare si rozmarin. Stropim si cu zeama de lamaie si dam la cuptor la 200 de grade pentru 45 de minute.
Intre timp, intr-o cratita mai intinsa ( eu am pus in Zepter) si astfel timpul de preparare s-a scurtat considerabil punem : 2 pahare de apa, 1 lingura de ulei de masline, morcovul dat pe razatoare, ardeiul taiat marunt, ceapa tocata, apoi pasta de gogosari, pulpa de rosii, acoperim cu capac si fierbem pana se inmoaie legumele. Eu am urmat principiul Zepter, fara sa calesc nimic inainte si a iesit grozav de gustos sosul.( unii spun ca secretul unui gust bun sta in calitul legumelor, eu cu aceasta reteta am sa ii contrazic si le voi spune : combinatia de ingrediente face toti banii! :))))). Cand sunt gata, in jur de 20 de minute, potrivim de sare, punem piperul alb, foaia de dafin, ienibaharul si zaharul( daca mai este nevoie sa iasa un sos dulce acrisor( de regula dulceata sosului o poate da doar morcovul). Scoatem cu grija cu paleta bucatile de somon si le asezam peste sos, apoi cu o lingura punem si deasupra. Acoperim cu capacul si mai lasam pe foc 5 minute apoi stingem focul si mai lasam acoperit inca 5 sau 10 minute.
Garnisim daca ne place cu patrunjel verde si ardei iute.
Servim dupa dorinta si inspiratie, eu am avut ca garnitura cartofi piure.
1
Daca doriti un sos mai iute puteti pune o jumatate de lingurita de pasta de ardei iute in sos, dar cu grija...arde!