Am vazut zilele trecute la Paprika Tv ceva de gen...si vai ce pofta mi s-a facut! Pana atunci chiar nu m-am gandit ca pot pune somonul afumat la cuptor....a iesit o bunatate!
Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute.
In ultimele zece minute se scoate tava si se pune pe fiecare bucata cate o felie de cascaval, apoi se mai tine la cuptor pana se topeste frumos deasupra somonului.
Cartofii se fac simplu: se taie in bucati, se fierb ca pentru piure, apoi se scurg. Ceapa se caleste usor, in ulei de palmier, eu am pus putina zeama din apa de la cartofi, ca sa nu fie chiar prajita, apoi cand devine sticloasa se adauga cartofii si boiaua, sare si piper, se tavalesc putin cu grija sa nu-i zdrobim si gata, sunt grozavi!
Noua ne-a placut mult somonul preparat in acest mod!