Perfecte pentru aperitiv si in zilele cu dezlegare la peste ...sunt incredibil de gustoase, promit ca o sa va placa :))))
Curatam somonul foarte foarte bine de oase si il stropim cu zeama de lamaie...si apoi il macinam( eu am facut asta la blender). Tot la blender( sau puteti folosi masina de tocat, punem si ceapa, usturoiul, morcovul si cartoful).
Apoi aducem si somonul din nou in blender si amestecam bine cu legumele si verdeata.
Scoatem intr-un vas si apoi adaugam restul de ingrediente, condimentele sarea, piperul si uleiul de masline, apoi lingurita de amidon, faina, bicarbonatul, turmericul, pudra de usturoi.
Modelam cu palmele infainate chiftelutele, le tavalim intai prin faina si apoi prin pesmet si le prajim in ulei. Putem alege si varianta mai dietetica si le vom coace la cuptor, insa asa sunt mult mai gustoase.
Le servim cu lamaie. Eu am alaturat o garnitura de spanac cu usturoi...o nebunie!!!
1
Desigur puteti adauga si ou daca nu doriti varianta de post, insa sunt foarte delicioase si fara si nici nu se simte nevoia de el, deci la alegere...