RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Mancaruri cu carne

Degetele de pui pane cu sos dulce de iute

In Pui la 25 Iun 2013

Taiati carnea in fasiute( de dimensiunea unui deget). Stropiti-o cu zeama de lamaie. Adaugam sosul dulce de iute, sarea, turmericul si piperul. Amestecam bine carnea cu sosul si lasam pentru 30 de minute la marinat. Pesmetul se amesteca la robot cu fulgii de porumb. Ouale se bat cu...

Friptura de pui in sos de vin si salvie

In Pui la 3 Iun 2013

Se marineaza carnea feliata in amestecul de ulei de palmier( sau grasime), sare si condimente. se tine o ora daca este posibil. Se pune uleiul de masline in tava si se aseaza feliile de carne. Se da la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade. Intre timp se prepara sosul. Se pune in...

Pui cu fructe la cuptor

In Pui la 9 Apr 2013

Pulpele se spala si se zvanta. Condimentele se amesteca si cu ele se freaca pulpele. Stoarcem deasupra zeama de portocala. Punem fructele taiate jumatati in tava langa pui. Adaugam apa cam pana la jumatatea pulpelor. Adaugam uleiul. Eu inainte sa le pun la cuptor le-am tinut putin deasupra pe...

Cartof umplut cu pui si ciuperci

In Pui la 8 Apr 2013

Carnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul. Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior. Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga carnea, se lasa pana se albeste la foc mic si se amesteca din cand in cand....

Mancare de pui cu ciuperci si smantana

In Pui la 27 Mar 2013

Ies in jur de 4 portii de mancare (depinde si cat de tare sunt infometati mesenii:))) Ceapa se toaca marunt impreuna cu ceapa verde si usturoiul verde, apoi se freaca cu putina  sare. Ciupercile se spala si se toaca. Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa, usturoiul si...

Chiftelute cu sos si taitei de casa

In Pui la 19 Mar 2013

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se pun morcovul ras si ceapa tocata si presarata cu putina sare, apoi...

Brasovence gratinate

In Pui la 25 Feb 2013

Preparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte. Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul. Incingem uleiul de masline, punem compozitia de carne, doua trei linguri de apa si lasam sa...

Sarmalute de pui cu afumatura

In Pui la 29 Oct 2012

Mi-au iesit in jur de 40 de bucati din toata cantitatea. Ies foarte foarte bune si cu carne de pui. Carnea se toaca impreuna cu afumatura si cu ceapa. Se amesteca apoi cu uleiul, orezul, rosiile in bulion( o cutie), sarea, piperul si cimbrul( sau mararul). Umplem foile de varza cu...

Hamburger preparat in casa

In Pui la 25 Oct 2012

A durat mai mult prepararea lor deoarece intai am pregatit chiflele de hamburger si cartofii aurii. Cartofii aurii: Se fierb 5 cartofi taiati ca pentru prajit in jur de 15 minute, se scurg de apa si se pun in tava de Jena, se ung cu ulei, se presara sare, turmeric si rozmarin, apoi se coc la...

Tocanita de pui cu ciuperci

In Pui la 18 Sep 2012

Se spala si se toaca legumele, se curata ciupercile , cele mai mari le vom  taia in bucati cele mai mici le vom pastra intregi. Se toaca verdeata. Pieptul de pui se taie cubulete( bucati mai mici). Punem ulei intr-o cratita ( 4 l), adaugam o lingura doua de apa, si adaugam ceapa tocata...

Piept de pui umplut in crusta de migdale

In Pui la 16 Aug 2012

Pieptul se spala si se zvanta intr-un servet de hartie, apoi se taie pe jumatate si se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper. Se stropeste cu lamaie cu ulei de masline, apoi se unge bine peste tot. Migdalele se maruntesc la blender. Se pregateste umplutura amestecand bine morcovii...

Frigarui de pui mediteraneene

In Pui la 14 Aug 2012

Se spala pieptul de pui se scurge de apa intr-un prosop de hartie, se taie fasii si apoi bucati pentru frigarui. La blender se pun verdeturile si se toaca, se adauga uleiul de masline, zeama de lime, sarea si piperul si se amesteca bine. Se ung bucatile de pui si daca avem timp lasam la...

Sarmalute de curcan

In Curcan la 22 Feb 2012

Carnea se toaca se amesteca cu rulada afumata tocata, cu ceapa( tocata), orezul spalat si scurs, bulionul( se mai pastreaza putin si pentru pus deasupra), apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se toaca putina varza se aseaza la baza vasului in care le vom fierbe( eu am folosit vasul Zepter). Se...

Pui cu smantana si usturoi

In Pui la 15 Feb 2012

Se incinge untul in cratita, dar cu grija la foc mic sa nu se arda, se pune ceapa tocata si presarata cu putina sare si se lasa 4-5 minute sa se inabuse( punem si capacul) , se adauga apoi pieptul de pui taiat bucati si se amesteca usor, apoi se pune apa( 3 cani) si se lasa pana aproape este...

Tochitura

In Mancaruri cu carne la 1 Feb 2012

Tot ce avem de facut este sa taiem dupa dorinta mai marunt sau mai mare ingredientele, sa ungem apoi o tava cu ulei atat cat dorim si sa le prajim usor la foc mic pana se rumenesc, incepem cu pieptul de pui apoi cand se albeste adaugam si restul si acoperim la inceput sa le si inabusim apoi luam...

Mazare cu pui asa ca la mama acasa

In Pui la 27 Ian 2012

Intr-o cratita punem uleiul, il incingem usor, apoi sotam ceapa peste care punem si un praf de sare apoi adaugam doua linguri de apa si o lasam pe foc 3-4 minute sa se inabuse,  adaugam si carnea( ii scoatem pielita),  mazarea( eu am pus la borcan) mai lasam pe foc 5-6 minute, adaugam...

Mancare de pui cu sos de legume

In Pui la 6 Sep 2011

Tocam la robot legumele impreuna cu rosiile date pe razatoarea mare si le facem pasta. Incingem 3 linguri de ulei intr-o cratita si adaugam compozitia de legume. Lasam la foc mic sa fiarba inabusit 15 minute, apoi potrivim de gust( sare, piper, zahar, foaia de dafin). Intre timp, intr-o...

Ardei umpluti

In Pui la 17 Mai 2011

Tocam carnea impreuna cu ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam la compozitie si verdeata tocata( marar, patrunjel). Punem orezul( spalat), boiaua, pasta de tomate, sarea piperul si amestecam bine. Impartim cantitatea in doua, si din jumatate preparam ardeii.  Spalam si curatam ardeii in...

Curcan cu ciuperci si taitei

In Curcan la 9 Mai 2011

Se taie carnea pe fibra in felii, apoi se prajeste in unt. Separat se calesc ciupercile cu usturoiul in putin unt si se lasa 5 minute la foc mic. Peste carne se toarna o parte din supa, ceapa si ketchupul, se lasa acoperit sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, apoi se ingroasa cu faina...

Musaca de cartofi, curcan si ciuperci

In Curcan la 2 Mai 2011

1. Fierbem cartofii, apoi ii scurgem, lasam  putina apa si-i facem piure adaugand si untul, apoi il saram dupa gust. 2. Tocam carnea, impreuna cu ceapa, ciupercile si patrunjelul. 3. Intr-o tigaie adanca incalzim usor uleiul si apoi adaugam compozitia de carne si vinul. Lasam zece...

Pui portughez

In Pui la 28 Mar 2011

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea. 2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul...

Pui continental

In Pui la 24 Mar 2011

Preparam supa crema de ciuperci. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet. avand grija sa-l fierbem la jumatate sa ramana tare bobul. Se toarna orezul intr-o tava mare de Jena. Se incalzeste cuptorul la 175 grade. In reteta este mentionat sa punem pulpele de pui crude deasupra...

Friptura de pui cu 7 condimente

In Pui la 5 Mar 2011

Se pune uleiul intr-o tava de jena, apoi bucatile de piept( taiem in doua fiecare piept). Le tavalim in ulei. Presaram condimentele. Adaugam si vinul rosu si dam la cuptor pentru 55 de minute la 200 grade sau pana cand se rumeneste. Din cand in cand ungem fiecare bucata cu sosul din tava.

Hamburgeri

In Curcan la 2 Mar 2011

Dam carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, apoi miezul de paine si morcovul. Zdrobim usturoiul si-l adaugam la compozitie, punem parmezanul, uleiul, pesmetul, sarea si omogenizam amestecand foarte bine. Formam hamburgerii. Punem pesmet pe o farfurie si-i tavalim pe ambele parti....

Sarmalele mamei

In Mancaruri cu carne la 26 Feb 2011

Se spala carnea ,se toaca impreuna cu ceapa si afumatura si apoi se amesteca cu 250 gr bulion, orez, sare si piper dupa gust. Se amesteca foarte bine. Se toaca varza se pune la fundul oalei , impreuna cu betele de marar, se pune si afumatura taiata marunt sau fasiute si apoi se impaturesc...

Ficatei de pui trasi la tigaie in ulei de palmier

In Ficat la 24 Feb 2011

Se spala ficateii se curata bine de pielite si de eventualele pungute amare. Se clatesc apoi din nou si nu se usuca pe servetel ci doar se aseaza intr-o strecuratoare ....astfel ca nu vom inlatura complet excesul de apa. Se pune o tigaie pe foc se incing usor trei linguri de ulei de palmier(...

Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi

In Curcan la 24 Feb 2011

Se spala pieptul de curcan se inteapa cu un cutit, se sareaza, se pipereaza si se aseaza in vasul roman in care am pus 4 linguri ulei masline. Se amesteca cele doua linguri de ulei de masline cu o lingurita de curcuma si se unge pieptul. Zeama de lamaie se pune deasupra.Se presara pieptul...

Piept de pui tras la tigaie cu vin si rozmarin

In Pui la 19 Feb 2011

Punem uleiul in tigaie, incingem la foc moderat, punem feliile de piept batute ca pentru snitel, sarate si piperate. Le tragem la tigaie cate 3 minute pe o parte impingand tigaia inainte si inapoi pe ochiul de la aragaz. Adaugam cativa fulgi de unt pe fiecare felie. Dupa 3 minute intoarcem pe...

Snitel de pui in sos de ciuperci si smantana

In Pui la 18 Feb 2011

Batem feliile de piept, le saram si le lasam deoparte. Batem ouale intr-un vas cu un praf de sare si le amestecam cu doua linguri de faina. Punem pesmetul pe o farfurie. Trecem fiecare felie de snitel prin oul cu faina si apoi bine prin pesmet si le prajim in ulei cu grija sa nu le ardem. Le...

Pui cu lamaie si rozmarin

In Pui la 17 Feb 2011

Am spalat pulpele le-am curatat si apoi le-am pus in tava cu ulei de masline deasupra, apoi am stors o jumatate de lamaie peste pui, jumatate am taiat-o si am pus-o deasupra, am sarat pulpele le-am piperat, am pus langa ele o capatana de usturoi taiata in jumatate, apoi buchetelele de rozmarin si...

Afisate 31 - 60 din 84 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]