Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu zaharul si vanilia se bat spuma (ca la bezea).
Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza.
Jumatate din cantitatea de albusuri se pune deasupra maionezei de ou, se amesteca bine si se adauga faina, praful de sare...
1. Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia.
2. Se adauga iaurtul, apoi untul topit si uleiul. Amestecam bine.
3. Se pune faina impreuna cu praful de sare si praful de copt.
4. Se amesteca in continuare cu un tel compozitia.( Desigur daca doriti puteti folosi mixerul)
5....
Mixam albusurile cu zaharul si vanilia, timp de doua trei minute, punem galbenusurile, mixam in continure, adaugam pe rand uleiul, laptele, branza dulce, faina impreuna cu praful de copt si praful de sare. Scoatem 1/4 din compozitie intr-un vas si amestecam cu cacao.
Tapetam cu foaie de...
Piscoturile se fac pudra la robot. Frisca se mixeaza cu vanilia 1 minut. Capsunile si zmeura se zdrobesc cu o furculita, se amesteca cu branza dulce si frisca, apoi se adauga pudra de piscoturi si mierea dupa gust. Se pune in pahare si se orneaza cu fructe.
Se tine la rece minim o...
By Ruxy :)
Amestecam branza dulce cu smantana, vanilia, zaharul si ouale pe rand( eu am folosit un tel).
Untul l-am topit impreuna cu ciocolata, am lasat putin la racit.
Am pus hartie de copt in tava( forma rotunda cu unel culinar).
In forma am pus compozitia de branza. Am facut...
Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase. Dam deoparte si punem ciocolata si nessul...lasam sa se topeasca. Cand se raceste adaugam iaurtul....
Untul se topeste intr-un vas la foc mic si apoi se lasa la racit.
Visinele se curata de samburi si se scurg usor intr-o sita.
Ouale se bat 1 minut cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi se adauga zaharul si se mixeaza timp de zece minute pana isi tripleaza volumul. laptele in care am...
Pe foc intr-un vas se pune frisca lichida( cei 100 ml), se adauga untul, se amesteca sa se topeasca, se pune ciocolata si dupa doua trei clocote se da deoparte si se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Se adauga si cacaoa. Lasam putin la racit si punem iaurtul ( direct din frigider). Acum e...
Se prepara brownies: Punem la mixer untul si zaharul, adaugam pe rand ouale, iaurtul, gemul, laptele, vanilia, faina si praful de sare apoi cel de copt si cacaoa.
Tapetam cu hartie de copt o tava( cea dreptunghiulara cu inel culinar am ales eu) si punem blatul.
Coacem pentru fix 10 minute...
Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon.
Din cantitate ies 12 savarine.
Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in continuare pana s-au intarit( ca la bezele), am adaugat galbenusurile, apoi pesmetul...
Se prepara destul de simplu insa e bine de lasat minim 6 ore la rece astfel ca ideal este sa rezistam tentatiei :)
Intr-un ibric topim untul si in el topim ciocolata. Luam de pe foc vasul si amestecam bine.
Smantana se combina cu zaharul si vanilia, apoi ouale se pun pe rand...
Ar fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune frumos cu posul , nu cum am facut eu :))))....la mine a venit pofta dupa amiaza si astfel ca m-a...
Se topeste untul intr-un vas si in el topim ciocolata, amestecam pana rezulta o crema de ciocolata.
La mixer punem ouale zaharul si vanilia si mixam 3 sau 4 minute pana se umfla, adaugam si faina.
Turnam apoi usor si crema de ciocolata, apoi Amaretto.
Incalzim cuptorul la 200 de grade....
Modalitatea de preparare este simpla.
Amestecam toate ingredientele si vom obtine un aluat mai vartos pe care-l dam la rece pentru 15 minute.
Intindem foaia pe hartia pergament( cea de copt), taiem biscutii cu rotita de pizza( sau cu ce avem) punem in tava si coacem pentru 20 de minute la...
Crema se prepara mixand ouale cu iaurtul, faina si vanilia. Totul se pune intr-un vas la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama mai grosuta. Se tine in jur de zece sau 12 minute pe foc mic amestecand tot timpul sa nu se prinda. se da deoparte si se pun cubuletele de unt( cele 30 gr). Se lasa la...
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-de-paste-45726.html
Luam exact trei bucati cat pumnul din aluatul de cozonac si-l intindem in tavi cu mana.
Eu am avut doua tavi de tarta intinse si o forma inalta culinara cu inel , pe care am folosit-o pentru pasca mai mare.
Preparam din timp...
Pentru pasii de preparare a cozonacului va invit sa urmariti acest articol...
Din aceasta cantitate eu am preparat 6 cozonaci si 3 pasti mari...daca doriti modificati cantitatile in functie de ce veti dori sa preparati....
Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le aducem la aproximativ aceiasi temperatura.
Separam galbenusurile. Cernem faina, preparam maiaua din...
Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto).
Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente:
Maiaua se prepara din drojdie laptele caldut si zaharul, se lasa pentru 15 minute la loc caldut( sa creasca).
Se topeste untul(...
Se prepara blatul:
Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase.
Pentru blatul de cacao se adauga cacaoa lingura cu lingura, pentru blatul alb se adauga fulgii de cocos.
Se coc...
Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime.
Se scoate blatul de la rece si se intinde direct in tava de tarta tapetata cu unt.
Se inteapa din loc...
Se prepara extrem de simplu, zmeura se spala si se zvanta pe un prosop de hartie.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul de cacao pe baie de aburi..
Se fac frigaruile alternand zmeura cu branzica miez de lapte.
Cand ciocolata s-a topit se toarna in milocul unui vas ceramic( platou) si se...
Piscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul.
Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa.
Se pune stratul de piscoturi in tava.
Crema de branza se face amestecand branza cu smantana, zaharul, vanilia, Amaretto si ouale pe rand...
Se amesteca cu un tel, branza de vaci cu iaurtul, aromele si zaharul, acum e momentul sa vedeti cat de dulci le doriti...eu gasesc ideale cele 12 linguri de zahar.
Adaugam ouale pe rand, grisul si apoi faina plus bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Ungem formele cu ulei...
Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si...
Faina se cerne. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, o lingura de zahar si uleiul( cei 50 ml)si se lasa la dospit 15 minute la loc cald.
Se amesteca apoi ouale cu faina, zaharul, praful de sare, laptele, uleiul, drojdia, si aromele. Framantam aluatul si la sfarsit se adauga lingura de...
Untul de cacao se topeste pe baie de aburi.
Se fac pudra cuisoarele, florile de anason stelat, zaharul brun. se cerne cacaoa.
Albusurile cu zaharul si un mic praf de sare se bat spuma, apoi se adauga pe rand la mixer, galbenusurile, aromele, siropul de artar untul de cacao topit,...
Tiramisu reţetă combinata
1. Facem foile:
Topim untul in 200 ml caldut, adaugam si aromele...romul, coaja de portocala, vanilia. Lasam putin la racit.
Nessul il dizolvam in 100 ml lapte caldut.
Turnam nessul peste prima compozitie lichida. adaugam ouale pe rand si amestecam bine...
Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele.
Tragem vasul de pe foc si incorporam cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. ...
Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald.
Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e...
Desert pandispan cu caise
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu zaharul si vanilia se bat spuma (ca la bezea). Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza. Jumatate din cantitatea de albusuri se pune deasupra maionezei de ou, se amesteca bine si se adauga faina, praful de sare...
Prajitura cu iaurt si caise
1. Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia. 2. Se adauga iaurtul, apoi untul topit si uleiul. Amestecam bine. 3. Se pune faina impreuna cu praful de sare si praful de copt. 4. Se amesteca in continuare cu un tel compozitia.( Desigur daca doriti puteti folosi mixerul) 5....
Prajitura cu branza dulce, visine si cacao
Mixam albusurile cu zaharul si vanilia, timp de doua trei minute, punem galbenusurile, mixam in continure, adaugam pe rand uleiul, laptele, branza dulce, faina impreuna cu praful de copt si praful de sare. Scoatem 1/4 din compozitie intr-un vas si amestecam cu cacao. Tapetam cu foaie de...
Deliciu la pahar cu capsuni si zmeura
Piscoturile se fac pudra la robot. Frisca se mixeaza cu vanilia 1 minut. Capsunile si zmeura se zdrobesc cu o furculita, se amesteca cu branza dulce si frisca, apoi se adauga pudra de piscoturi si mierea dupa gust. Se pune in pahare si se orneaza cu fructe. Se tine la rece minim o...
Cheesecake spiralat cu ciocolata si visine
By Ruxy :) Amestecam branza dulce cu smantana, vanilia, zaharul si ouale pe rand( eu am folosit un tel). Untul l-am topit impreuna cu ciocolata, am lasat putin la racit. Am pus hartie de copt in tava( forma rotunda cu unel culinar). In forma am pus compozitia de branza. Am facut...
Inghetata tiramisu cu ciocolata
Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase. Dam deoparte si punem ciocolata si nessul...lasam sa se topeasca. Cand se raceste adaugam iaurtul....
Prajitura " Deliciu cu visine"
Untul se topeste intr-un vas la foc mic si apoi se lasa la racit. Visinele se curata de samburi si se scurg usor intr-o sita. Ouale se bat 1 minut cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi se adauga zaharul si se mixeaza timp de zece minute pana isi tripleaza volumul. laptele in care am...
Inghetata cremoasa de ciocolata
Pe foc intr-un vas se pune frisca lichida( cei 100 ml), se adauga untul, se amesteca sa se topeasca, se pune ciocolata si dupa doua trei clocote se da deoparte si se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Se adauga si cacaoa. Lasam putin la racit si punem iaurtul ( direct din frigider). Acum e...
Brownies cheesecake cu caise
Se prepara brownies: Punem la mixer untul si zaharul, adaugam pe rand ouale, iaurtul, gemul, laptele, vanilia, faina si praful de sare apoi cel de copt si cacaoa. Tapetam cu hartie de copt o tava( cea dreptunghiulara cu inel culinar am ales eu) si punem blatul. Coacem pentru fix 10 minute...
Savarine
Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon. Din cantitate ies 12 savarine. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in continuare pana s-au intarit( ca la bezele), am adaugat galbenusurile, apoi pesmetul...
Cheesecake spiralat cu ciocolata
Se prepara destul de simplu insa e bine de lasat minim 6 ore la rece astfel ca ideal este sa rezistam tentatiei :) Intr-un ibric topim untul si in el topim ciocolata. Luam de pe foc vasul si amestecam bine. Smantana se combina cu zaharul si vanilia, apoi ouale se pun pe rand...
Choux a la creme cu capsuni
Ar fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune frumos cu posul , nu cum am facut eu :))))....la mine a venit pofta dupa amiaza si astfel ca m-a...
Moelleux au chocolat
Se topeste untul intr-un vas si in el topim ciocolata, amestecam pana rezulta o crema de ciocolata. La mixer punem ouale zaharul si vanilia si mixam 3 sau 4 minute pana se umfla, adaugam si faina. Turnam apoi usor si crema de ciocolata, apoi Amaretto. Incalzim cuptorul la 200 de grade....
Biscuiti dietetici cu cocos
Modalitatea de preparare este simpla. Amestecam toate ingredientele si vom obtine un aluat mai vartos pe care-l dam la rece pentru 15 minute. Intindem foaia pe hartia pergament( cea de copt), taiem biscutii cu rotita de pizza( sau cu ce avem) punem in tava si coacem pentru 20 de minute la...
Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700!
Crema se prepara mixand ouale cu iaurtul, faina si vanilia. Totul se pune intr-un vas la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama mai grosuta. Se tine in jur de zece sau 12 minute pe foc mic amestecand tot timpul sa nu se prinda. se da deoparte si se pun cubuletele de unt( cele 30 gr). Se lasa la...
Pasca
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-de-paste-45726.html Luam exact trei bucati cat pumnul din aluatul de cozonac si-l intindem in tavi cu mana. Eu am avut doua tavi de tarta intinse si o forma inalta culinara cu inel , pe care am folosit-o pentru pasca mai mare. Preparam din timp...
Cozonac de Paste
Pentru pasii de preparare a cozonacului va invit sa urmariti acest articol... Din aceasta cantitate eu am preparat 6 cozonaci si 3 pasti mari...daca doriti modificati cantitatile in functie de ce veti dori sa preparati....
Cozonac pascuta
Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le aducem la aproximativ aceiasi temperatura. Separam galbenusurile. Cernem faina, preparam maiaua din...
Prajitura cu branza dulce si piersici din compot
Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto). Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente: Maiaua se prepara din drojdie laptele caldut si zaharul, se lasa pentru 15 minute la loc caldut( sa creasca). Se topeste untul(...
Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni
Se prepara blatul: Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase. Pentru blatul de cacao se adauga cacaoa lingura cu lingura, pentru blatul alb se adauga fulgii de cocos. Se coc...
Tarta de ciocolata cu lapte
Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime. Se scoate blatul de la rece si se intinde direct in tava de tarta tapetata cu unt. Se inteapa din loc...
Frigarui de zmeura si "Miez de lapte" in ciocolata
Se prepara extrem de simplu, zmeura se spala si se zvanta pe un prosop de hartie. Ciocolata se topeste impreuna cu untul de cacao pe baie de aburi.. Se fac frigaruile alternand zmeura cu branzica miez de lapte. Cand ciocolata s-a topit se toarna in milocul unui vas ceramic( platou) si se...
Amaretto Cheesecake
Piscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul. Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa. Se pune stratul de piscoturi in tava. Crema de branza se face amestecand branza cu smantana, zaharul, vanilia, Amaretto si ouale pe rand...
Mini-pascute cu branza dulce
Se amesteca cu un tel, branza de vaci cu iaurtul, aromele si zaharul, acum e momentul sa vedeti cat de dulci le doriti...eu gasesc ideale cele 12 linguri de zahar. Adaugam ouale pe rand, grisul si apoi faina plus bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Ungem formele cu ulei...
Tort " Merci"
Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata: Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si...
Gogosile bunicii
Faina se cerne. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, o lingura de zahar si uleiul( cei 50 ml)si se lasa la dospit 15 minute la loc cald. Se amesteca apoi ouale cu faina, zaharul, praful de sare, laptele, uleiul, drojdia, si aromele. Framantam aluatul si la sfarsit se adauga lingura de...
Tort keto cu ciocolata si sirop de artar
Untul de cacao se topeste pe baie de aburi. Se fac pudra cuisoarele, florile de anason stelat, zaharul brun. se cerne cacaoa. Albusurile cu zaharul si un mic praf de sare se bat spuma, apoi se adauga pe rand la mixer, galbenusurile, aromele, siropul de artar untul de cacao topit,...
Tiramisu reţetă combinata
Tiramisu reţetă combinata 1. Facem foile: Topim untul in 200 ml caldut, adaugam si aromele...romul, coaja de portocala, vanilia. Lasam putin la racit. Nessul il dizolvam in 100 ml lapte caldut. Turnam nessul peste prima compozitie lichida. adaugam ouale pe rand si amestecam bine...
Ciocolata de casa
Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele. Tragem vasul de pe foc si incorporam cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. ...
Branzoaice insiropate
Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald. Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e...