Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 20 Apr 2013 | 7978 vizualizari

 

Bun tare miezul asta de lapte, si in acelasi timp tare decorativ...unde mai pui ca-i si foarte versatil...te poti juca cu el dupa cum iti dicteaza inspiratia :)

 

INGREDIENTE

  • Blat de ciocolata:
  • 2 oua
  • 100 ml ulei( palmier)
  • 140 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 30 gr cacao ( pentru blatul de cacao)
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 30 gr fulgi de cocos macinati( pentru blatul alb)
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Decor:
  • Miez de lapte( 1 cutiuta)
  • 1 ciocolata neagra si 1 alba
  • o nuca de unt
  • Sosul de capsuni:
  • 40 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni:

Se prepara blatul:

Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase.

Pentru blatul de cacao se adauga cacaoa lingura cu lingura, pentru blatul alb se adauga fulgii de cocos.

Se coc  blaturile pana se rumenesc( facem testul cu scobitoarea)  pe rand in tava de Jena tapetata cu foaie de copt .

Le lasam apoi la racit si vom decupa forme pentru prajitura cu inelul culinar.

Mousse se face usor:

Pentru fiecare crema( neagra, alba) in parte punem jumatate din cantitatea de frisca adica 100 ml intr-un vas pe foc, aici vom topi ciocolata si zaharul. Amestecam bine si apoi racim. Cu restul de frisca batuta ( 100 ml) vom amesteca ciocolata topita si racita. Nu dureaza mult si cand devine spumoasa o dam deoparte si o punem la rece.

Sosul: amestecam la blender, capsunile cu zahar si vanilie.

Miezul de lapte se trage in ciocoata topita intr-o nuca de unt( il acoperim cu cicolata topita) Se da la rece.

Asamblam prajitura, punand un blat alb, crema mousse neagra, blat negru, crema mousse alba si apoi deasupra decoram cu miezul de lapte tras in ciocolata.

Desigur prajitura o vom face cu cate straturi dorim si ne putem juca si cu alte forme....sau de ce nu o punem si la pahar...:)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Noapte venetiana"